Skånskan > Nyheter

Monday, 18 February, 18:37

Skånskan - 12 feb 19 kl. 07:41

Banal fråga stoppar onödiga inläggningarMalmö/Skåne 2016 beslöt Region Skåne att införa en strategisk demensplan. Nu kommer de första resultaten. Med en enkel fråga kan personer med kognitiv svikt identifieras. Förutom målet att minska enskildas lidande kan mycket pengar sparas om en ny rutin införs i vården.Medellivslängden hos befolkningen ökar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skåne, Region Skåne, Håkan Toresson, Region Skånes Kunskapscentrum, Malmö, Hälsostaden, Ängelholm, Kunskapscentrum

Dela artikeln

189 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Banal, fråga, stoppar, onödiga, inläggningar

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Krossade ruta i busskur

ESLÖV En ruta till en busskur på Sallerupsvägen i Eslöv krossades någon gång mellan den 11 och 15 februari. En polisanmälan om skadegörelse har upprättats..

Skånskan - 1 timme sedan

Försvarade homosexuell – blev själv misshandlad

Malmö För att skydda sin vän som ska ha blivit utsatt för homofobiska kommentarer gick hon emellan.
Det slutade med att hon fick ta emot flera knytnävsslag från den misstänkte mannen som kunde gripas på platsen på Bergsgatan.Det var vid 04:15 den 10 mars 2018 som den misstänkte 21-åringen ska ha kastat homofobiska glåpord efter en man i målsägandes sällskap.

Skånskan - 1 timme sedan

Fem från MAI klara för EM

FRIIDROTT Fem MAI:are är uttagna i truppen till inomhus-EM i friidrott.Inomhus-EM i friidrott arrangeras i Glasgow om knappt två veckor, helgen 1-3 mars.
Under måndagen togs den svenska truppen ut och det blev en riktig succé för MAI som fick med fem aktiva.

Skånskan - 1 timme sedan

Voltaire är ännu borta

Lund Till och med andra papegojor har varit engagerade i sökandet efter gråjakon Voltaire men drygt en vecka efter rymningen är han fortfarande borta.– Nu har vi sökt på alla möjliga sätt i närområdet så här är han inte, säger ägaren Ingrid Bergenstråhle.
Det var förra lördagen som treårige Voltaire flög ut genom en öppen dörr till bostaden på Uardavägen och försvann spårlöst.

Skånskan - 1 timme sedan

Snöröjning spräckte budget med miljoner

SJÖBO Snökaoset för snart ett år sedan kostade tekniska nämnden en rejäl slant. Snöröjningsbudgeten sprack med 3,4 miljoner kronor.
Å andra sidan gjorde nämnden plus på andra områden.

Skånskan - 1 timme sedan

Föll ner i grop vid badet

ESLÖV En man i 35-årsåldern har lämnat in en polisanmälan om framkallande av fara för annan. Detta sedan han ramlat ner i en grop utanför ingången till Karlsrobadet vid halvåttatiden på fredagskvällen. Det pågår renoveringsarbeten utanför badet, och bland annat har en halv meter djup grop grävts upp precis vid entrén.

Skånskan - 1 timme sedan

Slog till mot kolonistuga

ESLÖV Tjuvar slog till mot en kolonistuga på Ellingevägen mellan den 2 och 9 februari. De bröt upp en dörr till stugan. Av polisanmälan framgår det inte om något stals från byggnaden.

Skånskan - 1 timme sedan

Skyll dig självlinjen

Tillfångatagna IS-anhängare ser ut att kunna bli en diplomatisk surdeg för flera länder. Det finns juridiska, politiska och praktiska problem kring dem som vill återvända till västländer från det sönderfallande ”kalifatet”, som USA:s president Donald Trump menar är besegrat.
Trump uppmanar EU-länderna att se före detta IS-anslutna som sitt ansvar och locka hem dem till ursprungsländerna.

Skånskan - 1 timme sedan

Massavhopp från Labour kan bli nytt parti

Sju tunga parlamentsledamöter lämnar Labourpartiet och bildar en ”oberoende grupp” i brittiska underhuset. Flera av dem har varit ”skuggministrar”, det vill säga partiets talesperson för ett politikområde.
De har en kritisk hållning till Brexit och till Labourledaren Jeremy Corbyn gemensamt.

Skånskan - 3 timmar sedan

Protesterna hjälpte inte mot kulturbudget

Skåne Den skånska kulturprotesten med 4 000 namnunderskrifter mot nedskärningarna hjälpte inte. Regionens omdiskuterade budget har antagits av kulturnämnden.När budgeten skulle tas häromdagen hade kulturarbetare från hela Skåne samlats för att protesterna mot att 8,5 miljoner kronor försvinner från utvecklingsbidrag som kan sökas av fria grupper och till teateruppsättningar, festivaler och utställningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.