Nyteknik > Teknik

Sunday, 17 February, 15:23

Nyteknik - 12 feb 19 kl. 07:36

Svensk elproduktion satsar på vindkraftEn fördubblad vindkraftsproduktion fram till 2022. Och om det fortsätter i den takten kommer vinden stå för närmare hälften av svensk elproduktion 2040, enligt branschens nya prognos..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

420 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk elproduktion, satsar, vindkraft
YLE - 16 jan 17 kl. 17:23

Ja till vindkraft - men kanske inte i Västnyland

Vindmöllorna i Hangö och Barösund snurrar på, men är förlustbringande för företaget Saba Wind. Trots motvind tror både Saba Wind och Ekenäs Energi fortfarande på vindkraftens framtid i Finland. Det är snart 15 år sedan Barösund fick tre vindkraftverk och Hangö fyra vindmöllor.

BT - 01 jun 12 kl. 11:04

Håller argumenten mot vindkraft?

Det finns flera argument som vindkraftsmotståndarna använder som är ett hinder för en bra debatt och som behöver bemötas, anser Sören Kviberg, ordförande i miljönämnden i regionen. Vindkraft väcker många känslor, en konstruktiv debatt är nödvändig. Flertalet ser vindkraft som en viktig del av en hållbar elproduktion, men den passar inte överallt och hänsyn måste också tas till andra intressen.

Barometern - 09 nov 13 kl. 15:35

Argumenten om vindkraft är myter

Kjell Lingeblad skrev att vindkraften är onödig, dyr och miljöförstörande. Han menar att Sverige redan har kolidioxidfri el och i stället borde satsa pengarna på vägar, välfärdssektorn och ny kärnkraft. Tyvärr bygger argumenten på ett antal gamla myter om vindkraft och förnybar el.

BT - 20 jan 14 kl. 14:18

Länets vindkraft viktig för klimatet

Utbyggnaden av vindkraft och annan förnybar el ökar konkurrensen på elmarknaden. Det finns inte bara starka klimat- och försörjningspolitiska skäl för en fortsatt stor utbyggnad av vindkraften, utan detta är också lönsamt för elkonsumenterna i Västra Götaland. Västra Götaland hamnar på första plats på Vindkraftslistan, en rankning av Sveriges 21 län utifrån hur mycket vindkraft som installerats i länet.

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 20:39

Vindkraft är onödig

Det svenska elsystemet är mycket robust och relativt billigt. Dessutom är det nästan helt koldioxidfritt. Som jag ser det är en satsning på vindkraft onödig.

Supermiljöbloggen - 28 apr 16 kl. 17:14

San Diego satsar på 100 procent förnybar energi

San Diego ligger redan i täten av de amerikanska städerna då det kommer till ren elproduktion. Nu driver stadens borgmästare, Kevin Faulconer, staden mot ambitionen att all energi ska vara förnybar 2035. USA:s presidentkandidater Ted Cruz och Donald Trump kallar klimatförändringarna för ”skitsnack”, ”religion” och en ”total bluff ”.

YLE - 15 mar 13 kl. 04:19

Svårt veta hur mycket vindkraft som planeras

Att visa hur mycket vindkraft det planeras och byggs i Finland är nästintill omöjligt. Det finns ingen myndighet som har ansvar för att hålla koll på vilka vindkraftsprojekt som är under arbete i hela landet. Den statistik som finns till handa är sammanställd av lobbyorganisationen Finska vindkraftföreningen.

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 07:42

Skånes vindkraft är viktig för klimatet

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Skåne hamnar på andra plats på Vindkraftslistan, en ranking av Sveriges 21 län utifrån hur mycket som installerats i länet. I länet finns det nu 379 vindkraftverk med en total effekt om 490 megawatt (MW). Det pressar elpriset och , skriver Annika Helker Lundström.

BT - 13 aug 12 kl. 13:03

Vindkraft får snurr på tillväxten

Vindkraftsutbyggnaden har överträffat förväntningarna. Samtidigt har det lett till en halverad ersättning för förnybar elproduktion, vilket, i kombination med dagens låga elpris, riskerar att bromsa utbyggnaden och dess positiva effekter för jobben och den svenska ekonomin, menar skribenterna. Vindkraften har byggts ut kraftigt under de senaste åren i Sverige.

SmålandsPosten - 19 nov 13 kl. 07:24

Vindkraft bra för miljön och jobben

?Kommentar till Stoppa denna vansinniga utbyggnad av vindkraft av Lars Ulvesten den 15 november.
?

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Minska stressen – så blir drömjobbet lättare ditt

Jakten på ett nytt jobb tar tid och kan leda till utmattning. Men det går att minska stressen..

Nyteknik - Igår: 06:00

”Nu är det dags för alternativ till forskningsinstituten”

När företag låter forskningsinstitut utvärdera en ny innovation blir resultaten hemliga. Kanske behövs en ny testinstans, skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - Igår: 18:24

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.

Nyteknik - Igår: 16:18

Telia välkomnar friande dom

Telias styrelseordförande Marie Ehrling välkomnar Stockholms tingsrätts friande dom i muträttegången mot tre före detta Teliachefer, däribland ex-vd:n Lars Nyberg..

Nyteknik - I förrgår: 15:18

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet..

Nyteknik - I förrgår: 14:11

Här är ingenjörerna som höjde lönerna mest – och minst 2018

Civilingenjörer inom statlig sektor tillhör förlorarna när det gäller löneutvecklingen under 2018. För övriga ingenjörer är förändringen liten jämfört med föregående år, visar ny statistik från Sveriges ingenjörer..

Nyteknik - I förrgår: 11:12

Teliachefer frias från mutbrott

Ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare Teliachefer frias från mutbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

Nyteknik - I förrgår: 12:37

Stormen Alfrida orsakade skador för 266 miljoner

Försäkringsbolagen har hittills betalat ut 266 miljoner kronor i ersättning för skador orsakade av stormen Alfrida, som drabbade Sverige i januari..

Nyteknik - I förrgår: 11:30

Elon Musk-bolagets AI skrämmer upphovsmakarna

Av rädsla för de potentiella konsekvenserna har Open AI valt att inte lansera sin nya textgenerator. Resultaten är helt enkelt för bra..

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Din android kan hackas bara genom att du tittar på en bild

Att titta på en bild, det är allt som krävs för att en hackare ska kunna ta över din android-telefon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.