Expressen > Opinion

Friday, 26 April, 16:13

Expressen - 12 feb 19 kl. 06:10

Vi läkare är nästa offer för C:s migrationspolitikSnart kommer läkarna att utsättas för påtryckningar om vem som ska bedömas som tillräckligt sjuk eller ensam för att få stanna i Sverige. Samtidigt räcker inte sjukvården  till för de människor som redan finns i landet.  Om Centerpartiet får som de vill står vi inför enorma problem, skriver överläkare Stefan Krakowski..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Centerpartiet, Stefan Krakowski

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi läkareär nästa , offerför , C:s, migrationspolitik
Helsingborgs Dagblad - 20 sep 18 kl. 07:42

Läkare varnar om nödläge på ö-läger

Det råder ett "humanitärt nödläge" vid ett av de flyktingläger som Australien driver i Stilla havet. Det varnar en grupp läkare som ber regeringen om tillstånd att få ge människorna vård. Enligt landets hårda migrationspolitik skickas asylsökande som ta.

Sydsvenskan - 20 sep 18 kl. 07:42

Läkare varnar om nödläge på ö-läger

Det råder ett "humanitärt nödläge" vid ett av de flyktingläger som Australien driver i Stilla havet. Det varnar en grupp läkare som ber regeringen om tillstånd att få ge människorna vård. Enligt landets hårda migrationspolitik skickas asylsökande som ta.

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

SVT Debatt - 18 okt 13 kl. 06:00

Vi har tröttnat på den svenska migrationspolitiken

MIGRATION I veckans Uppdrag granskning tydliggjordes åter problemen med den svenska migrationspolitiken. Fram träder en bild av ett ogenomtänkt, illa fungerande och inhumant rättssystem ? brister som gör att den ansvarige ministern Tobias Billström borde sova halvdant om nätterna.

Cornucopia - 04 sep 17 kl. 11:49

Stängda gränser löser inte Sveriges problem

På goda grunder har Sverige stängt gränser och infört kraftiga begränsningar i mottagandet av asylsökande. Men dessa stängda gränser löser inte några av problemen som existerar i Sverige och det svenska samhällssystemet och endast populister kan påstå något sådant. Sverige har en lång rad kroniska systemfel, som faktiskt inte har ett skit med invandring att göra - men det är enkelt att hitta någon främmande att skylla på.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 00:30

Ohållbart att länder smiter från ansvar

Det handlar om solidaritet. Det är anledningen till att vi ska ha en generös asyl- och migrationspolitik. Men det är också vad som måste prägla ett EU-samarbete i de frågorna.

Cornucopia - 14 mar 15 kl. 11:39

Sammanfattning första veckan GP:s nya ledarsida

Det har gått en vecka för Stampen/GP:s nya ledarsida under Alice "Husblatten"1. Teodorescu, tillsammans med Csaba Bene "Praktikanten"2. Perlenberg.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Man måste vara totalt dum i huvudet för att tro på SD:s lösningOm skribenten

I går i SVT:s Aktuellt upprepade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson återigen sin lösning på flyktingströmmarna från Syrien.Åkessons och SD:s mirakellösning är att vi ska göra det "mindre attraktivt" att fly till Sverige. Han drar det till och med så långt som till att påstå att Sveriges migrationspolitik och hjälp till flyktingar bär ett direkt ansvar för att människor som flyr drunknar i medelhavet.

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 15 kl. 19:33

En revolution tar fart kring Öresund. Leve den!

Frustrationen och ilskan bubblar alltmer intensivt kring Öresund. Det är sannerligen inte konstigt. På måndagen kom ännu ett slag mot pendlarna.

Sydsvenskan - 28 dec 15 kl. 19:33

En revolution tar fart kring Öresund. Leve den!

Frustrationen och ilskan bubblar alltmer intensivt kring Öresund. Det är sannerligen inte konstigt. På måndagen kom ännu ett slag mot pendlarna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Lina har levt på flykt i 8 år i hedersförtryckets Sverige

”Om du någonsin försöker fly så kommer jag att stycka dig och skicka dig som sopor till Irak.” Samhället har svikit och övergivit hedersförföljda Lina, nu återger vi delar av hennes berättelse. Det är tydligt: Sverige måste bli mer intolerant mot de intoleranta, skriver Amineh Kakabaveh (V) och tidigare talmannen Per Westerberg (M)..

Expressen - 22 timmar sedan

Därför kommer Trumps mur mot Mexiko inte fungera

Donald Trump och hans anhängare har inte mycket att se fram emot. Mer än en betongvägg på 300 mil.Se hur det har gått när Europa byggt sina murar, skriver samhällsanalytikern Carlos Rojas..

Expressen - Igår: 06:15

Fem steg som ska stärka svensk barncancervård

En S och MP-politik som under snart fem år skapat växande köer för cancersjuka kommer fortsätta att misslyckas.  I dag presenterar M fem steg med särskilt fokus på barncancervården som måste in i en ny nationell cancerstrategi, skriver Ulf Kristersson och Camilla Waltersson Grönvall..

Expressen - I förrgår: 12:30

Elbristen botar klimatomställningen

Regeringen måste se det som en prioriterad uppgift att garantera att elnäten klarar att leverera el i hela landet, skriver regionrådet Louise Eklund (L)..

Expressen - I förrgår: 12:05

Vi jagar digitala fuskare lika hårt som kontanta

Skatteverket måste sluta trakassera småföretagare som hanterar kontanter, skrev Peter Thörn och Björn Eriksson.Nu svarar myndigheten: Vi kontroller alla typer av pengatransaktioner, vare sig de gjorts kontant eller digitalt. Det gäller allt från vanliga valutor till kryptovalutor och Swish-betalningar..

Expressen - 23 apr 19 kl. 13:21

Tacka inte kristendomen för Sveriges framgångar

Vi har knappast kristendomen att tacka för att de mänskliga fri- och rättigheterna har vuxit fram i just Europa och USA. Den kristna högern och de konservativa har däremot alltid motsatt sig ökade rättigheter och frigörelse för alla. De har hört till de mest högljudda nejsägarna, skriver Daniel Färm i ett svar till Ebba Busch Thor..

Expressen - 22 apr 19 kl. 07:30

Pengar gödslas på projekt som skapar segregation

Det måste bli ett slut på bidrag till verksamheter som under integrationsflagg snarare bidrar till ökad segregation. Varför är det ingen som ifrågasatt att vi inte har kvalitetssäkrat all statlig bidragsgivning kring integration? skriver Alireza Akhondi (C)..

Expressen - 21 apr 19 kl. 07:30

Statens dominans över tv har blivit ett problem

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Expressen - 20 apr 19 kl. 07:30

Även förorten skulle må bra av en kristen grund

Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om.

Expressen - 19 apr 19 kl. 07:30

Avskaffa flyget mellan Malmö, Stockholm och Göteborg

Om tio år ska mänskligheten ha tacklat den största utmaningen som vi någonsin tagit oss an på denna jord.Därför kommer vi att på MP-kongressen kämpa för en progressiv flygskatt där den som flyger mest betalar mest och att flygen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö blir historia, skriver Grön ungdom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.