YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 08:27

YLE - 12 feb 19 kl. 04:51

Överfulla skolbussar oroar föräldrar i Sundom: "Det känns inte alls roligt att barnen står i bussen"Sundombon Marina Lindell är orolig för att hennes dotter ibland måste stå i skolbussen fast den färdas i 80 km/h. På bussbolaget säger man att sittplatser finns men att det är vanligt att eleverna sitter en och en i bänkraderna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sundom, Marina Lindell

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överfulla, skolbussar, oroar, föräldrari , SundomDet , kännsinte , alls roligt att barnen står i bussen
SVT - 01 feb 14 kl. 17:00

Marijuana-godis oroar föräldrar i USA

Sedan årsskiftet är marijuana lagligt i Colorado för personer över 21 år för ”rekreationsändamål”. Nu har godis som innehåller marijuana börjat säljas, helt lagligt – något som oroar föräldrar och läkare..

GöteborgsPosten - 14 apr 15 kl. 00:21

Porr och hot oroar föräldrar mest

Porr, hot och övergrepp är det innehåll som oroar föräldrar mest när det gäller barnens surfvanor.Och många ungdomar stöter på sexuella hot eller övergrepp via internet, datorspel eller film, visar en ny undersökning..

LV - 28 okt 16 kl. 11:04

Trång förskola oroar föräldrar

Förskolan i Ankarsrum är i brådskande behov av lokaler. Det oroar föräldrar på orten..

DalaDemokraten - 27 okt 16 kl. 07:02

Överfulla skolbussar fråga för kommunfullmäktige

Under hösten har föräldrar vid flera tillfällen larmat om problem med skolbussarna. Nu har saken även debatterats i kommunens högsta beslutande organ; kommunfullmäktige..

Dalarnas tidningar - 27 okt 16 kl. 07:02

Överfulla skolbussar fråga för kommunfullmäktige

Under hösten har föräldrar vid flera tillfällen larmat om problem med skolbussarna. Nu har saken även debatterats i kommunens högsta beslutande organ; kommunfullmäktige..

YLE - 07 maj 15 kl. 12:11

Skolplaner oroar Virkbyföräldrar

Föräldrar med barn i Virkby skola oroar sig för sina barns trygghet då Lojo stad nu planerar att flytta eleverna i Virkby skola till Källhagens skola. Det berättar Anne Toivanen som är ordförande för Hem och skola-föreningen i Virkby skola. Hon säger sig vara förundrad över planerna som berör Virkbyskolorna.

YLE - 15 aug 13 kl. 04:32

Mögel i eftishus oroar Tenalaföräldrar

Skolorna har nu kört i gång och det betyder också att eftermiddagsverksamheten börjar igen. I Tenala är många föräldrar upprörda över att eftermiddagsverksamheten fortsätter i det gamla kommunhuset eftersom flera barn har fått symptom av mögel. Rosita Lindholms son gick där för två år sedan och han var både trött och hade ofta huvudvärk under den tiden, berättar hon.

Barometern - 04 sep 13 kl. 08:45

Trafik oroar Ålemsföräldrar

Kommunen uppmanar föräldrar att låta barn cykla till skolan för att minska risken för trafikolyckor.
I Ålem är problemen ändå stora. Vid Alsteråskolan i Ålem har trafik­situationen länge diskuterats, speciellt med tanke på risken för olyckor då föräldrar lämnar och hämtar sina barn med bil.

YLE - 08 apr 14 kl. 07:27

Merituulisaneringen oroar föräldrar

Mellan 60 och 70 föräldrar kom till gårdagens informationsmöte om hur inomhusluften i den mögeldrabbade Merituulen koulu i Ingå ska garanteras bra kvalitet efter skolsaneringen. Juha Kainulainen, som är föräldraföreningens ordförande, säger att många föräldrar var oroliga och en hel del frågor handlade om specifika mögelproblem. - Själv är jag nöjd över hur byggnadsprojektet i skolan utvecklas.

YLE - 31 mar 14 kl. 05:16

Energidricka oroar föräldrar

Så länge kolsyran i energidryckerna bubblar kommer debatten kring drycken att pysa. Ska det finnas en åldersgräns på energidrycker? Tomas Mattsson är orolig.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Vad händer om det föds för få barn? ”Osäkert om vi har ett välfärdssamhälle i dess nuvarande form i framtiden”

Hur annorlunda blir framtiden när befolkningens fördelning förändras? undrar gymnasieeleven Anastasiia Galchenko från Vörå inför riksdagsvalet i april..

YLE - 2 timmar sedan

Nextjets konkursbo överväger att stämma svenska staten

Det konkursade flygbolaget Nextjets kan komma att föra skadeståndstalan mot svenska staten. Nextjets konkursförvaltare har inte heller ännu slagit fast om och när det blir en återvinningstalan mot de tidigare styrelsemedlemmarna i Nextjet, Peter Boström och Peter Björk i Jakobstad..

YLE - 3 timmar sedan

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner har inte använts till Vasas fördel – ekonomidirektör dementerar rykten

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner euro har lett till rykten om att värdkommunen Vasa använder det för att snygga till sitt eget bokslut. Ekonomidirektören Jari Karjalainen dementerar ryktena..

YLE - 15 timmar sedan

Barnskyddet i Vasa riskerar böter - möter inte kraven då antalet klienter ökar oavbrutet

Behandlingstiderna vid barnskyddet i Vasa för långa. Nu granskas verksamheten av Regionförvaltningsverket och staden riskerar böter..

YLE - 17 timmar sedan

Är du den proffsiga programledaren vi söker för direktsända tv-showen MGP 2019?

Vi söker en proffsig programledare som är beredd att tillsammans med Jontti Granbacka dra Finlands roligaste live show - MGP 2019..

YLE - 17 timmar sedan

Kolkraftverket i Kristinestad rivs i vår – Pohjolan Voima fann ingen annan lösning

Pohjolan Voima lyckades inte hitta nya samarbetspartners eller alternativa verksamhetsmodeller för att driva kol- och oljekraftverken i Kristinestad vidare. I vår ska kraftverken rivas..

YLE - 19 timmar sedan

Endast en dök upp på fusionsdiskussion för unga i Korsholm

Victor Österberg var den enda som dök upp för ett diskussionstillfälle för unga om fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm på tisdag kväll. Det borde finnas mer information på sociala medier där unga är, tror SU Österbottens ordförande..

YLE - Igår: 06:00

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - Igår: 04:47

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - Igår: 04:57

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.