SVT > Utrikes

Thursday, 21 February, 09:32

SVT - 12 feb 19 kl. 03:15

Skarpa torpeder och robotar bärgade från havererade norska miljardfregattenDåligt väder försvårar bärgningen av det norska örlogsfartyget Helge Ingstad som kolliderade med en oljetanker i november förra året. Allt är förberedd för att lyfta fartyget, men operationen är försenad. Förra vecken bärgades de skarpa torpederna från vraket. De sprängdes..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Helge Ingstad

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skarpa, torpederoch , robotar, bärgadefrån , havererade, norska, miljardfregatten
Barometern - 03 jan 14 kl. 11:32

Skarpa iakttagelser i seriös satsning

När man läst ut en riktigt bamsig, välskriven roman känns det ofta som att lämna ett stort hus där festen fortfarande pågår. Riktigt så tungt är det inte att lägga Chimamanda Ngozi Adichies tegelsten Americanah åt sidan. Det jag i stället tar med mig ut ur det där huset är framför allt en rad skarpa iakttagelser om hur svarta, vita och färgade intellektuella och akademiker i övre medelklassen tänker och lever i dagens USA och Nigeria.

BT - 02 jan 15 kl. 14:57

QZ8501 kan ligga i krigskyrkogård

Sökstyrkor har hittat ett 30-tal kroppar och kan ha siktat flygplansdelar från Air Asias saknade QZ8501. Men försöken att lösa mysteriet försvåras av att området är en "krigskyrkogård" från 1940-talet. Indonesiska talesmän säger till medier att man har bärgat minst ett 30-tal kroppar från flighten, som med 162 personer ombord försvann över Javasjön på väg från Surabaya mot Singapore den 28 december.

Kristianstadsbladet - 24 jul 12 kl. 12:09

I ständig förändring

Morgonljuset kommer in genom fönstret, det milda och självklara ljuset landar på trasmattan mellan fönstret och sängen, vissa av mattans färger blir matta och bleka av ljuset, andra har kvar sin lyster sedan mormors tid, minnen lägger sig i en glänta i solljuset och jag försöker benämna det som jag minns, så sover jag en stund till och tiden har flyttat solljuset, som nu har lämnat mattan och ger värme över ansiktet.
Med detta har jag ringat in David Svenssons centrala frågeställningar i utställningen, de kretsar kring ljus, färg, tid och minne. Ljuset är det han arbetar mest med och ljusets beroende av rum och miljö, men även ljuset som en verksam motor i förvandlingens själva process.

Sydsvenskan - 30 nov 12 kl. 06:30

Satirisk blick på den akademiska världen

Israeliska ?Fotnot?, i regi av Joseph Cedar, vann manuspriset i Cannes 2011 och tävlade på Oscarsgalan tidigare i år.

SmålandsPosten - 28 okt 13 kl. 00:30

Barnet som ägodel och produkt

Det handlar som så ofta om rättigheter. Vuxnas rätt att få barn. Och som vanligt är det de vuxnas perspektiv som går först.

Sydsvenskan - 01 maj 14 kl. 05:30

Kapitel 8

Flickans tänder gnagde sig allt djupare in i Ingbritts lillfinger. Hon slängde med huvudet som en galen hund.Erland skyndade bort och lyfte en kantig stenbumling och rusade mot dem.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 11:13

Skånes Dansteater firar med bredd

Det fanns en tid när Sveriges tredje största stad inte hade något eget modernt danskompani. Det var en tid då operans balett svarade för det skattefinansierade dansutbudet och gav "Nötknäpparen" till jul. Att detta är tjugo år sedan känns helt rimligt: på två decennier har Skånes Dansteater etablerat sig som landets största fria dansinstitution.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 08:14

Ledarkollen: Och där blev bränderna politik

Idag handlar ledarkollen om bränderna och om den tidigarelagda stängningen av Ringhals. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  En av Sveriges värsta naturkatastrofer DI är oväntat skarpa i tonen gällande de många bränderna: “Skogsbränderna sommaren 2018 kommer vi att minnas som en av Sveriges värsta naturkatastrofer.

SmålandsPosten - 08 jul 13 kl. 07:10

?Man glömmer tid och rum?

Rytmen pågår närmast non stop. Den upphör en kort stund en gång i timmen när DJ:n byts. På Genesisfestivalens utomhusscen står en DJ och spelar unzunz-house.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Lastbilar med civila lämnar IS-fäste i Syrien

Minst tio lastbilar med män, kvinnor och barn har lämnat terrorrörelsens IS sista fäste i östra Syrien, byn Baghouz. Konvojen övervakas av den kurdisk-arabiska SDF-alliansen..

SVT - 4 timmar sedan

Amerikan misstänks ha planerat massmord – inspirerades av Breivik

En man anställd av USA:s kustbevakning misstänks ha planerat ett massmord. Han uppges ha studerat den norske massmördaren Anders Behring Breivik.

SVT - 8 timmar sedan

Flera döda efter brand i flerfamiljshus i Bangladesh

Över 40 personer har omkommit i samband med en brand i Bangladeshs huvudstad Dhaka, uppger lokala myndigheter.

SVT - 11 timmar sedan

Koldrivet ånglokomotiv lockar passagerare i Ryssland

Den ökade miljömedvetenheten har gjort att fler väljer att åka tåg. Men i Ryssland har det mindre miljövänliga alternativet koldrivet ånglok sedan i höstas börjat rulla igen..

SVT - 12 timmar sedan

IS-tonåringen Shamima inte välkommen i Bangladesh

Shamima Bagum, som för fyra år sedan reste till Syrien för att ansluta sig till terrorgruppen IS, har fått sitt brittiska medborgarskap indraget. Hon är inte heller välkommen till Bangladesh där hon har sina rötter. – Det kommer inte på fråga, säger landets utrikesminister Shahrial Alarm till brittiska The Guardian..

SVT - 15 timmar sedan

Stort internationellt intresse för SVT:s Swedbank-avslöjande

Under onsdagen kunde Uppdrag granskning och SVT Nyheter avslöja att Swedbank kan ha använts för omfattande penningtvätt i nästan 10 år. Publiceringen väckte stort intresse utomlands, och flera stora utländska medier har plockat upp nyheten..

SVT - 16 timmar sedan

Putin hotar USA – om USA placerar robotar i Europa

Rysslands president Vladimir Putin varnar USA för att placera kärnvapenbestyckade robotar i Europa. – Ryssland kommer att svara på all utplacering av kärnvapenbestyckade medeldistansrobotar i Europa, inte enbart gentemot länderna de placeras i utan mot USA självt, sa han i sitt tal till nationen på onsdagen..

SVT - 17 timmar sedan

Amnesty: Maduro mördar sin egen befolkning

Nya vittnesmål visar på ett systematiskt mördande av Maduroregimen i Venezuela. En del av morden ska ha skett i fattiga områden av en militär specialstyrka. Det framgår av en färsk rapport från Amnesty International..

SVT - Igår: 05:26

Insats mot illegala Amazonasgruvor

Peru har inlett en insats för att sätta stopp för illegala guldgruvor i Madre de Dios i Amazonas..

SVT - Igår: 03:50

Brasilianska Vogues modechef fick avgå efter kalasbild

Modechefen på brasilianska utgåvan av modemagasinet Vogue stötte på en kritikstorm efter att bilder från hennes 50-årskalas spreds i sociala medier. Kritikerna menade att bilderna –bland annat på modechefen sittandes i en tronliknande stol omgiven av svarta kvinnor– leder tankarna till koloniala skildringar av slaveri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.