DN > Utrikes

Thursday, 21 February, 08:44

Liknande nyheter

Taggar: Gruvbolaget, kändetill , dammens, brister, månader, innan, olyckan
BT - 16 jan 15 kl. 17:45

Stockholmsbörsen vände upp

Stockholmsbörsen avslutade veckan med en uppgång på 0,6 procent, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Bland vinnarna fanns gruvbolaget Boliden. Stockholmsbörsen inledde dagen med sjunkande kurser i spåren av det oväntade schweiziska beslutet på torsdagen att släppa valutan fri.

BT - 20 nov 12 kl. 17:45

Stockholmsbörsen vände upp

Stockholmsbörsen sjönk svagt under större delen av handelsdagen, men vände sedan upp och stängde på plus.Nordic Mines rasade 46 procent efter besked om att gruvbolaget ska göra ännu en nyemission.Vid stängning på tisdagen hade OMXS-index stigit 0,3 procent till 327,0.

YLE - 15 feb 13 kl. 12:46

Talvivaara prickas för brister i miljöskyddet

En utredning vid Miljöministeriet prickar gruvbolaget Talvivaara för allvarliga brister i miljöskyddet vid gruvan. Utredningen om läckan i gipsfällningsbassängen i Talvivaara i november 2012 och andra miljöproblem vid gruvan gavs till miljöminister Ville Niinistö (Gröna) i dag. Utredningen granskade också myndigheternas agerande i samband med läckan.

E24 - 11 maj 16 kl. 13:22

Gruvbolaget Semafo vände förlust till vinst

Gruvbolaget Semafo redovisar ett resultat efter skatt på 16,2 miljoner dollar för det första kvartalet 2016 (–8,1). Resultatet per aktie uppgick till 0:05 dollar (-0:03)..

BT - 16 aug 12 kl. 17:55

Stockholmsbörsen vände upp

Stockholmsbörsen sjönk under större delen av torsdagen, men vände upp en timme före stängning. Dagens vinnare var rapporterande Nordic Mines, som steg trots en förlust för andra kvartalet.
Vid stängning hade OMXS-index stigit med 0,3 procent till 331,7.

Sydsvenskan - 21 nov 12 kl. 06:30

Börsen vände uppåt

Stockholmsbörsen sjönk svagt under större delen av handelsdagen, men vände sedan upp och stängde på plus.Moodys nedgradering av Frankrike på morgonen tyngde, medan signaler om att en budgetuppgörelse i USA är i sikte höll emot.Bland storföretagen steg Alfa Laval mest med 3,1 procent.

Kristianstadsbladet - 10 dec 12 kl. 17:48

Börsen vände upp

Stockholmsbörsen inledde måndagen med fallande kurser, tyngd av oro över Italiens framtid efter premiärminister Montis avgång.Men på eftermiddagen vände börsen upp. Storvinnare var Nordic Mines som steg över 28 procent.

Sydsvenskan - 24 jul 15 kl. 10:55

Börsen vände uppåt

Stockholmsbörsen föll något under den inledande handeln men vände senare under förmiddagen uppåt. Strax före klockan 11 hade OMXS-index stigit med 0,4 procent till 534,0, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna.Finländska telekombolaget Nokia var vinnaren bland de mest omsatta bolagen.

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 15 kl. 10:55

Börsen vände uppåt

Stockholmsbörsen föll något under den inledande handeln men vände senare under förmiddagen uppåt. Strax före klockan 11 hade OMXS-index stigit med 0,4 procent till 534,0, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna.Finländska telekombolaget Nokia var vinnaren bland de mest omsatta bolagen.

DI - 31 jul 13 kl. 09:15

Northlands stämma godkände allt

Samtliga förslag godkändes på den extra bolagsstämma som gruvbolaget Northland Resources höll på onsdagen..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Nantes bötfälls för bengalhyllning till Sala

Den franska klubben Nantes får böta motsvarande cirka 220.000 kronor efter att supportrar tänt bengaler som en del i en hyllning till den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala..

DN - 1 timme sedan

Per M: Hämnden har alltid varit ljuv (II)

Kåseri. Är hämndlystnad inte bara en angelägenhet för Gud utan också en könsfråga?.

DN - 1 timme sedan

Kritik mot polisens jakt på prostituerade

Offer för människohandel jagas av gränspolisen och får inte det stöd de har rätt till innan de avvisas. Efter DN:s granskning om avvisningarna får polisen hård kritik. – Det får oerhörda traumatiska konsekvenser, inte bara för personen utan för målgruppen i stort, säger Madeleine Sundell på Plattformen mot människohandel..

DN - 2 timmar sedan

Guaidó åker till Colombias gräns

Den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó åker till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp i Venezuela. Guaidó, som har utropat sig till interimspresident, säger att senast lördag ska förnödenheter från USA som fastnat i den colombianska gränsstaden Cúcuta nå landet..

DN - 2 timmar sedan

Trumps exadvokat vittnar nästa vecka

Donald Trumps tidigare advokat Michael Cohen kommer att vittna inför representanthusets inflytelserika så kallade underrättelseutskott den 27 februari. Utfrågningen, som är offentlig, ska främst handla om Trumps affärsverksamheter..

DN - 3 timmar sedan

Snart kanske barnen kan räddas – men för Emil är det för sent

Våren 2020 väntas Socialstyrelsen ge besked om de anser att alla nyfödda ska screenas för den ovanliga sjukdomen ALD. Förhoppningen är att pojkar, som drabbas av den dödliga varianten, i framtiden ska kunna räddas i tid. För Emil och hans familj är det för sent.

DN - 8 timmar sedan

Misstänkt anlagd brand vid polisens garage

Polisen i Malmö fick sitt garage rökfyllt efter att någon misstänks ha anlagt en brand i ett utrymme intill. Händelsen rubriceras som mordbrand..

DN - 11 timmar sedan

”Alla spelare älskar den här typen av matcher”

Han lämnade Östersund innan Jämtlandsklubben ställdes mot Arsenal. Nu kan Malmö FF-mittfältaren Fouad Bachirou vara med och sparka ut Chelsea från Europa League. – Alla spelare älskar den här typen av matcher, säger 28-åringen inför returmötet i London..

DN - 12 timmar sedan

CNN: Rysslandsutredningen kan presenteras redan nästa vecka

Robert Muellers Rysslandsutredning kan komma att presenteras för justitieministern redan nästa vecka, uppger källor för CNN. Pågående förberedelser vid justitiedepartementet ses som det tydligaste tecknet hittills på att den två år långa utredningen snart är klar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.