Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 21 February, 18:40

Liknande nyheter

Taggar: Rationell, sänkning, irrationellnivå
VA - 13 maj 11 kl. 11:33

"Så blir du en vinnare på teknisk analys"

13 maj Förstora KRÖNIKA Nu har vi i VA:s TA-skola översiktligt beskrivit vad teknisk analys är, lärt oss om trender, stöd och motstånd samt formationer. Har vi fått den fullskaliga bilden? Är detta allt vi behöver för att framgångsrikt kunna investera på marknaden?

Sydsvenskan - 18 okt 15 kl. 04:00

Ångest, ångest är vår arvedel

”Jag har en olycklig benägenhet att inte fungera normalt i avgörande stunder”. Så inleder Scott Stossel sin bok om ångest. Stossel är journalist, 45 år gammal och sedan barnsben ångestriden.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 04:00

Ångest, ångest är vår arvedel

”Jag har en olycklig benägenhet att inte fungera normalt i avgörande stunder”. Så inleder Scott Stossel sin bok om ångest. Stossel är journalist, 45 år gammal och sedan barnsben ångestriden.

Cornucopia - 05 jun 15 kl. 10:46

Gästinlägg: Politik, ekonomi, etik och logik

Nedanstående är ett gästinlägg från "Anonym".
I samma ögonblick som en politisk fråga går från att bli ett ekonomiskt problem till ett etiskt blir den immun mot all form av logik.Politik är ekonomisk styrning av ett land och dess resurser.

Dagen - 27 maj 11 kl. 03:00

Teologi som lyfter tankar och vidgar perspektiv

teologi "Gud är större" Antje Jackelén (Arcus förlag)

När jag hör studentsångarna i Lundagård på första maj sjunga "Vårliga vindar draga" då fylls mitt sinne av frihet och framtidshopp. Samma känsla ger mig det nyutkomna herdabrevet från biskopsgården i Lund. "Gud är större" har biskop Antje satt som rubrik på sin bok utan att närmare definiera vad Gud är större än.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 16 kl. 23:42

Lena Andersson får DN:s kritikerpris

Författaren och journalisten Lena Andersson tilldelas Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen. I motiveringen står det att hon är ”en rationell röst i en irrationell tid” och att ”hennes pregnanta kritik diskuterar livet, politiken och samhället – följer frihetens linjer och avslöjar de nedhållande tankesättens tyranni”. Lena Andersson romandebuterade 1999 med ”Var det bra så?

SvD - 07 feb 16 kl. 23:41

Lena Andersson får DN:s kritikerpris

Författaren och journalisten Lena Andersson tilldelas Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen. I motiveringen står det att hon är "en rationell röst i en irrationell tid" och att "hennes pregnanta kritik diskuterar livet, politiken och samhället – följer frihetens linjer och avslöjar de nedhållande tankesättens tyranni"..

SR - 08 feb 16 kl. 07:08

Lena Andersson får DN:s kritikerpris

Författaren och journalisten Lena Andersson tilldelas Dagens Nyheters kritikerpris Lagercrantzen. I motiveringen står det att hon är "en rationell röst i en irrationell tid" och att "hennes pregnanta kritik diskuterar livet, politiken och samhället - följer frihetens linjer och avslöjar de nedhållande tankesättens tyranni"..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Överreaktion i Swedbank?

SNABBKOMMENTAR Kursfallet i Swedbank framstår som överdrivet vid en jämförelse med Danske Bank..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

FI: Ser allvarligt på Swedbank-uppgifterna

Finansinspektionen ser allvarligt på de uppgifter om misstänkt penningtvätt som har framkommit i SVT:s Uppdrag granskning. Det uppger den svenska myndigheten i ett skriftligt uttalande..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Stor kundflykt från Danske och Nordea under 2018

Efter ett år fyllt av skandaler valde många danskar under 2018 att överge landets två största banker, Danske Bank och Nordea..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Storägare i Swedbank vill se oberoende granskning

AMF vill som stor aktieägare i Swedbank att medieuppgifterna om penningtvätt via banken ska utredas på ett oberoende sätt..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Börsplus: Bra uppsida i Net Gaming-aktien - köp

SvD Börsplus ser uppsida i aktien och behåller sitt köpråd..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Hufvudstadens cfo: Rätt lyx-/premium-butiker klarar retaildöden

INTERVJU Analysintervju med Åsa Roslund, ekonomi-/finanschef hos fastighetsbolaget Hufvudstaden, ett nytt säljcase från Affärsvärlden. Om segmenten som tacklar retaildöden och att äga prestigefastigheter ur ett 100 årigt perspektiv..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Hufvudstadens cfo: Retaildöd i mellansegmentet, inte för rätt lyx/premium

INTERVJU Analysintervju med Åsa Roslund, ekonomi-/finanschef hos fastighetsbolaget Hufvudstaden, ett nytt säljcase från Affärsvärlden. Om segmenten som tacklar retaildöden och att förvalta och förälda prestigefastigheter ur ett 100 årigt ägarperspektiv..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Banksektorn sänke på börsen

Banksektorn bidrog starkt till att hålla Stockholmsbörsen i negativt territorium på torsdagen. Strålkastarljuset riktades för andra dagen i rad mot Swedbank, vars aktie fortsatte att backa kraftigt efter onsdagens SVT-avslöjande om inblandning i baltisk penningtvätt..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Affärsvärldens stipendiater studerade energiomställning

Hur ska arabvärlden gå från olja och gas till sol? Helen Ahlbom och Marie Alpman åkte till Dubai för att söka rätt på svaret..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

IMF: Avreglera hyresmarknaden

En omfattande reformering av den svenska bostadsmarknaden bör omfatta en utfasning av nuvarande hyreskontroller, höjt tak för fastighetsavgiften, avskaffade ränteavdrag och förenklad planprocess för att minska byggkostnaderna. Det skriver Internationella valutafonden (IMF) efter en artikel IV-konsultation i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.