Expressen > Nyheter

Thursday, 21 February, 19:00

Expressen - 11 feb 19 kl. 23:36

Ny rapport: Laservapen från Kina kan nå satelliterKina och Ryssland utvecklar nya laservapen som kan skjuta ner amerikanska satelliter, varnar Pentagon i en ny rapport. Försvarshögkvarteret varnar för att USA:s säkerhet i rymden nu är hotad, rapporterar CNN. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kina, Ryssland, Pentagon, USA, CNN

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Laservapenfrån , Kinakan , , satelliter
SVT - 12 jan 15 kl. 06:53

Rapport om Kina-affär underkänns

På punkt efter punkt kritiserar en expert den utredning som FOI beställt om licensieringen till Kina av en potentiellt militär programvara. Försvarsmyndigheten kan misstänkas sopa problemen under mattan, anser experten..

DI - 13 apr 12 kl. 11:46

Råvaror: Kina tynger fortsatt priserna

Råvarupriserna fortsatte att visa måttliga nedgångar i fredagens förmiddagshandel efter att marknaden tagit fasta på en negativ BNP-rapport från Kina under morgonen..

Nyteknik - 20 jan 12 kl. 13:51

Rapport från Kina: Youngman är redo

Den kinesiska bilbyggaren Youngman är nu redo för ett konkret bud på Saab Automobile, säger Trollhättans stadsdirektör Annika Wennerblom som är på väg hem till Sverige efter besök på det kinesiska företaget..

Expressen - 03 nov 14 kl. 22:35

Nytt vapen ska skydda Kina mot drönare

Kinesiska forskare har utvecklat ett laservapen för att skjuta ned drönare, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Xinhua. Lasern kan skjuta ned mindre luftfarkoster på två kilometers avstånd..

DN - 15 apr 11 kl. 09:33

Amerikansk jagare testar laservapen i Stilla havet

En amerikansk jagare bestyckad med laservapen har i ett första lyckat test oskadliggjort ett mindre fartyg utanför Kaliforniens kust. Vapnet kan visa sig användbart mot pirater eller terrorister som opererar från mindre båtar..

Nyteknik - 30 okt 13 kl. 15:35

Nu kommer drönare med laservapen

USA ska utveckla laservapen som kan bäras av drönare och skjuta ner missiler..

Nyteknik - 29 jun 15 kl. 12:04

Laservapen ska skydda mot drönare nästa G7-möte

När Japan står som värd för nästa G7-möte i maj nästa år planerar man skaffa tyska laservapen mot drönarattacker..

Nyteknik - 07 nov 17 kl. 11:02

Lockheed Martin utvecklar laservapen till framtidens stridsflygplan

Lockheed Martin har tilldelats ett kontrakt för att utveckla högenergi-laservapen för attackflygplan..

Nyteknik - 15 feb 18 kl. 07:49

USA:s flotta satsar på fyra nya laservapen

U.S. Navy har ansökt om nära 300 miljoner dollar för att utveckla fyra laservapen.

DI - 25 maj 16 kl. 12:00

Så säger vd:arna om utvecklingen i Kina

Utveckling under första kvartalet, procentKommentarer Positiv trend SCA (Vindas omsättning, organiskt)"Volymerna fortsätter att vara riktigt starka…inom mjukpapper inte minst i Vinda (SCA:s dotterbolag)." (vd Magnus Groth)  Autoliv (omsättning, organiskt)"Vi fortsätter att se en stark återhämtning från nedgången i tredje kvartalet." (vd, Jan Carlson) Ericsson (omsättning)"4G-utbyggnaden i Kina fortsatte enligt prognos" (rapport) Hexagon (omsättning, organiskt) "Kina har kommit runt hörnet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Svartenbrandts helvete i barndomen födde hatet

Ökände bankrånaren Lars-Inge Svartenbrandts liv slutade i eld – och började med en mamma som inte ville ha med honom att göra. Hans uppväxt präglades av misshandel och sexuella övergrepp från vuxenvärlden. Sedan fick han tag i skjutvapen.

Expressen - 4 minuter sedan

Frederiks dröm verklighet – visar upp sig för 190 länder

Cykelns Formel 1 - Tour de France - är äntligen på väg till Danmark.På torsdagen presenterade kronprins Frederik själv det stolta arrangemanget som hålls 2021.Bedömare tror att det blir den största sporthändelsen i Danmark någonsin..

Expressen - 10 minuter sedan

Bilist körde rakt in i hus – sprang från platsen

En bilist har kört in ett hus i Skärholmen söder om Stockholm.Föraren ska ha sprungit från platsen, men en kort stund senare anträffats.– Vi är där och jobbar med det, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm..

Expressen - 45 minuter sedan

Lindas mage förstördes – fick betala operation själv

Efter sitt andra barn bestämde sig Linda, 35, för att söka hjälp. Återhämtningen tog lång tid och hon brottades med en konstant smärta. Det visades sig att hon hade rektusdiastas.

Expressen - 1 timme sedan

Bonnesens drag – för att förhindra kaos på banken

Birgitte Bonnesen köper sig en månads frist innan någon eventuellt kan kräva hennes avgång.Det är konsekvensen av Swedbank-chefens drag att tillsätta en extern utredning för att gå till botten med SVT:s uppgifter om penningtvätt inom banken.– Vi tar Uppdrag gransknings uppgifter på största allvar.

Expressen - 45 minuter sedan

Venezuela stänger gränsen mot Brasilien

Venezuela kommer att stänga gränsen mot Brasilien under torsdagen.Det uppger landets president Nicolás Maduro enligt Reuters..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om stort bråk i Stockholm

Ett stort antal personer har drabbat samman i stort bråk i Södra Hammarbyhamnen i Stockholm, uppger polisen.– Vi är på plats och pratar med en massa vittnen. Vi måste utreda vad som har hänt, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmpolisen..

Expressen - 1 timme sedan

Frisörens gratiserbjudande: Klipp dig som Trump eller Kim Jong-Un

Nästa vecka träffas Donald Trump och Kim Jong-Un i Hanoi i Vietnam.En frisör i huvudstaden tar tillfället i akt och erbjuder kunder gratis klippning – men det finns ett krav: Kipp dig som antingen Trump eller Kim Jong-Un..

Expressen - 1 timme sedan

Ebba Busch Thor: ”Vi har inte brytt oss om SD”

Kristdemokraterna har inte ”stirrat sig blinda på Sverigedemokraterna”. Det säger KD-ledaren Ebba Busch Thor i en intervju i TV4:s ”Efter fem” – och menar att det har bidragit till ökande opinionssiffrorna.  – Vi har bara inte brytt oss så mycket om dem, säger Ebba Busch Thor.

Expressen - 1 timme sedan

Senaten vill träffa Donald Trumps gamla medarbetare

David Geovanis har kopplingar till Donald Trump som sträcker sig hela vägen till 1990-talet. Han har tidigare arbetat med en rysk oligark som haft samröre med tidigare kampanjchefen Paul Manafort. Nu vill senatens utredare prata med den amerikanska affärsmannen, skriver CNN.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.