SVT > Inrikes

Thursday, 21 February, 09:42

SVT - 11 feb 19 kl. 22:12

Statsvetaren: Därför har S förlorat sin starka ställning i GöteborgInom Socialdemokraterna i Göteborg pågår just nu en intern strid, där distriktsstyrelsen kräver att gruppledaren Ann-Sofie Hermansson ska avgå. Men det är inget Hermansson tänker göra. – Bakom sådana här strider finns olika åsikter om ideologisk och strategisk färdriktning, säger statsvetaren Jonas Hinnfors i SVT:s Aktuellt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Göteborg, Socialdemokraterna, Ann-Sofie Hermansson, Hermansson, Jonas Hinnfors, SVT, Aktuellt

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StatsvetarenDärför har S , förloratsin , starka, ställningi , Göteborg
HBL - 16 jun 12 kl. 09:43

Statsvetaren vill fortsätta betala

EU har aldrig haft några bakslag. Därför vet man aldrig hur det slutar om euron brakar samman. Statsvetaren Juhana Aunesluoma biter sig fast vid hoppet med moralfilosofiska argument.

Barometern - 18 jul 14 kl. 07:17

Ensamutredning för delaktighet

Den största demokrati­utredningen på över tio år, så omtalades gårdagens besked från regeringens numera traditionsenliga sommarfika. FP-ministern Birgitta Ohlsson ger FP-politikern och ämbetsmannen Olle Wästberg i uppdrag att genomföra en ny demokratiutredning.
Någon uppföljning till millennie­skiftets Demokratiutredning med stort D är det emellertid inte frågan om.

Barometern - 18 jul 14 kl. 07:17

Ensamutredning för delaktighet

Den största demokrati­utredningen på över tio år, så omtalades gårdagens besked från regeringens numera traditionsenliga sommarfika. FP-ministern Birgitta Ohlsson ger FP-politikern och ämbetsmannen Olle Wästberg i uppdrag att genomföra en ny demokratiutredning.
Någon uppföljning till millennie­skiftets Demokratiutredning med stort D är det emellertid inte frågan om.

SmålandsPosten - 21 jul 14 kl. 06:23

Ensamutredning för delaktighet

I den nya spåras samtidens identitetspolitiska utgångspunkter där stort fokus riktas på grupper som anses vara under­representerade. Den största demokratiutredningen på över tio år, så omtalades beskedet från regeringens numera traditionsenliga sommarfika. FP-ministern Birgitta Ohlsson ger FP-politikern och ämbetsmannen Olle Wästberg i uppdrag att genomföra en ny demokratiutredning.

DN - 22 maj 18 kl. 22:53

Nedgång för S följer bred europeisk trend

I ett svenskt perspektiv är 24 procent katastrofsiffror för Socialdemokraterna. Blickar man ut i Europa är det numera ett normalläge. – De svenska Socialdemokraterna har bibehållit sin starka ställning längre än många andra liknande partier, säger statsvetaren Göran von Sydow.

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

YLE - 19 okt 16 kl. 12:25

Fredens öar snart ett minne blott? Demilitariseringen av Åland en laddad fråga

Ålands status som demilitariserat område har diskuterats från och till i 160 år. Nu vill också försvarsminister Jussi Niinistö göra det. Finlands förmåga att försvara Åland måste förbättras, anser han.

Kristianstadsbladet - 16 apr 13 kl. 14:57

Mustafa-bråket kan bli kris för S

S-ledningen måste backa om Omar Mustafa, som tvingades bort ut partistyrelsen, kräver 29 socialdemokrater i SvD.Hanteringen av kontroversen kan leda till en kris för partiet, säger statsvetaren Jonas Hinnfors.
Det är oacceptabelt att någon som är vald av en S-kongress tvingas avgå efter osaklig kritik från partikamrater och mediedrev, enligt de 29 debattörerna.

Opinionen.se - 21 apr 13 kl. 19:57

Napolitano Italiens enmanskrisstyrka

I helgen valdes 87-årige Giorgio Napolitano om som president i Italien. Nu väntas han avgå i förtid ? så snart han hunnit få lite ordning på landets övriga politiker.

Kristianstadsbladet - 21 apr 13 kl. 19:50

Napolitano Italiens enmanskrisstyrka

I helgen valdes 87-årige Giorgio Napolitano om som president i Italien.Nu väntas han avgå i förtid - så snart han hunnit få lite ordning på landets övriga politiker.
- Kan påven, så kan presidenten, kommenterar statsvetaren Marzio Breda i tidningen Corriere della Sera perspektivet att presidenten fortsätter på posten ett tag till, bara för att sedan hoppa av redan efter något år.

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

ICA varnar för bluff-SMS

ICA varnar nu för bluffmeddelanden som skickas i ICAs namn via SMS, mejl, Facebook och telefonsamtal..

SVT - 10 minuter sedan

Swedbanks aktie fortsätter att rasa

Igår backade Swedbanks aktie med 13,6 procent efter ”Uppdrag Gransknings” avslöjande om misstänkt penningtvätt. Under torsdagen fortsatte raset..

SVT - 2 timmar sedan

FI-chef trodde inte svenska bankers kunder var tillräckligt ”rika” för att tvätta pengar

Finansinspektionen, FI, trodde inte att svenska bankers kunder var tillräckligt ”rika” för att tvätta pengar i större skala. Det rapporterar Svenska Dagbladet som har tagit del av flera interna dokument från myndigheten..

SVT - 1 timme sedan

Marmorstein om Busch Thor: ”Hon har inte förlorarstämpeln som Kristersson har”

Enligt en ny Novusundersökning ökar förtroendet för Kristdemokraterna. SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein förklarar att partiledaren Ebba Busch Thor (KD) har vunnit många röster tack vare sin tydlighet i regeringsfrågan. – Hon har inte den förlorarstämpeln som Ulf Kristersson har, säger Marmorstein i Morgonstudion..

SVT - 1 timme sedan

LSS-stöd för sondmatning enligt nytt förslag

Andning och sondmatning ska ses som ett grundläggande behov – och ge rätt till personlig assistans enligt LSS. Socialminister Lena Hallengren föreslår att lagändringen ska börja gälla från den 1 juli i år..

SVT - 2 timmar sedan

FI-chef trodde inte svenskar var tillräckligt rika för att tvätta pengar

Finansinspektionen, FI, trodde inte att svenska bankkunder var tillräckligt ”rika” för att tvätta pengar i större skala. Det rapporterar Svenska Dagbladet som har tagit del av flera interna dokument från myndigheten..

SVT - 3 timmar sedan

Efter 35 olika andrahandsboenden har Caroline fått ett hem

När Caroline Åhlberg flyttade hemifrån trodde hon aldrig att hon skulle vara 28 år innan hon fick en egen lägenhet. – Man vill ju ha en trygg punkt för sina barn, det har varit en konstant press..

SVT - 3 timmar sedan

Boverket: Hyrorna i andra hand är olagligt höga

Allt fler som bor i andra hand tycker att de bor för dyrt och begär att få tillbaka pengar, visar nya siffror SVT Nyheter tagit fram. Klagomålen till hyresnämnderna har ökat med 133 procent på fyra år. – Många som bor i andra hand kan sänka sin hyra ordentligt, säger Love Börjesson på Hyresgästföreningen..

SVT - 3 timmar sedan

Så kan du få en lägenhet snabbare – 7 oväntade sätt

Förra året förmedlades 13 455 bostäder genom Bostadsförmedlingen i Stockholm, vilket var fler bostäder än någonsin tidigare. Runt 67 procent av dem var till personer i åldern 20 till 40. Trots det är det inte alltid enkelt att som ung hitta en hyreslägenhet, men det finns andra sätt att hitta en bostad än att stå i stadens allmänna bostadskö..

SVT - 4 timmar sedan

IS-anhängare kan bli svåra att åtala i Sverige

Ingen av de IS-medlemmar som hittills återvänt till Sverige efter strider i Syrien och Irak har dömts för brott de begått i konfliktzonen. Arbetet med att skärpa Sveriges terrorlagar pågår men oppositionen anser att det går alldeles för långsamt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.