SVT > Inrikes

Thursday, 21 February, 08:29

SVT - 11 feb 19 kl. 21:44

Anställd på Sveriges ambassad i Iran lämnade ut sekretessbelagda uppgifterEn lokalanställd vid den svenska ambassaden i Teheran lämnade ut sekretessbelagda uppgifter om ett asylsökande par i Sverige. Nu oroar sig paret för att andra känsliga uppgifter kan komma i fel händer. – Hur är det möjligt att någon kan kontakta en svensk ambassad och få information om att någon söker asyl?, frågar sig mannen i paret..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Iran, Teheran, Sverige

Dela artikeln

355 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anställdpå Sveriges , ambassadi , Iran, lämnadeut , sekretessbelagda, uppgifter
Expressen - 11 feb 19 kl. 22:13

Ambassadsanställd i Iran gav ut uppgifter om asylsökande

En anställd vid Sveriges ambassad i Iran lämnade ut sekretessbelagda uppgifter om ett par som sökte asyl, skriver SVT. Enligt parets advokat fanns det en hotbild från familjen..

News55 - 26 jan 18 kl. 16:12

Anställd lånade pengar av äldre på boende – och behöll dem

En anställd på äldreboendet Solgården i södra Stockholm har stängts av och polisanmälts efter uppgifter om att ha lånat stora summor pengar av en boende utan att betala tillbaka. – Jag har aldrig varit med om något liknande. Den anställde har brustit fullständigt i sitt förtroende, säger Lena Hjälmrud, marknads- och kommunikationschef på stiftelsen Stora Sköndal som driver boendet.

Skånskan - 14 mar 18 kl. 15:28

Elev skulle döda anställd med sax

ERWP.fif(1)ESLÖV
En rasande elev tog en sax och hotade att döda en anställd som tvingades fly och söka skydd i ett personalrum. Eslövs kommun har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket om händelsen, som ägde rum den 26 februari på en grundskola i Eslövs tätort.

Skånskan - 25 sep 15 kl. 16:54

Fängelse för anställd som stal från Bauhaus

Löddeköpinge Två män, 34 och 38 år gamla, döms till vardera ett års fängelse för sin inblandning i stölderna på Bauhaus i Löddeköpinge förra året.
34-åringen var anställd på företaget och lämnade ut varor till 38-åringen.Svinnet upptäcktes av butikschefen på Bauhaus i Löddeköpinge.

Expressen - 14 feb 17 kl. 05:13

Anställd lämnade ut sekretessuppgifter

En kvinnlig anställd på Försäkringskassan lämnade ut sekretessbelagd information om personer med funktionshinder till en man på ett assistansbolag – så att bolaget skulle kunna rekrytera kunder. I utbyte fick kvinnan löfte om en chefstjänst på bolaget. Det är ett av flera liknande fall som upptäckts på bara ett år, rapporterar SVD..

SmålandsPosten - 19 sep 14 kl. 06:28

Anställd misstänks för brevstölder

En anställd på Postterminalen i Alvesta har skiljts från sitt arbete. Anledningen är misstänkt stöld av brev. I början av veckan lämnade arbetsgivaren Postnord in en polisanmälan om att det anställde har stulit brev på sitt arbete.

BT - 10 jan 15 kl. 13:45

Butiksrån på Sjöbo - gärningsman skar anställd med kniv

En ensam maskerad man kom vid lunchtid in på butiken Mini Mart på Fristadsvägen i Sjöbo och hotade personalen med kniv. I samband med rånet skadades en anställd i butiken i handen. En av de anställda brottade ner rånaren, avväpnade denne och drog av gärningsmannens mask.

Länstidningen i Jämtland - 16 jan 16 kl. 23:05

Grillgäst kastade flaska och tog struptag på anställd

Gästen, en man i 20-årsåldern, ska ha kastat en dryckesflaska mot en anställd och därefter ska mannen ha tagit strupgrepp på den anställde innan han lämnade platsen och försvann med buss..

ÖstersundsPosten - 16 jan 16 kl. 23:04

Grillgäst kastade flaska och tog struptag på anställd

Gästen, en man i 20-årsåldern, ska ha kastat en dryckesflaska mot en anställd och därefter ska mannen ha tagit strupgrepp på den anställde innan han lämnade platsen och försvann med buss..

Skånskan - 12 maj 17 kl. 10:40

Kysste minderårig anställd – ”som på kontinenten”

höör Den kände företagaren ville tacka den 17-åriga flickan för ett bra utfört arbete, vilket han gjorde genom kramar och pussar.
Nu åtalas mannen för sexuellt ofredande.
– Den åtalade förnekar brott men har medgett själva händelsen i stora drag.

BT - 10 jan 15 kl. 13:45

Butiksrån på Sjöbo - gärningsmann skar anställd med kniv

En ensam maskerad man kom in i en butik på Fristadsvägen i Sjöbo och hotade personalen med kniv. I samband med rånet skadades en anställd i butiken i handen. Rånaren fick med sig en mindre summa kontanter och lämnade sedan butiken springandes i riktning mot en lekpark.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Marmorstein om Busch Thor: ”Hon har inte förlorarstämpeln som Kristersson har”

Enligt en ny Novusundersökning ökar förtroendet för Kristdemokraterna. SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein förklarar att partiledaren Ebba Busch Thor (KD) har vunnit många röster tack vare sin tydlighet i regeringsfrågan. – Hon har inte den förlorarstämpeln som Ulf Kristersson har, säger Marmorstein i Morgonstudion..

SVT - 10 minuter sedan

LSS-stöd för sondmatning enligt nytt förslag

Andning och sondmatning ska ses som ett grundläggande behov – och ge rätt till personlig assistans enligt LSS. Socialminister Lena Hallengren föreslår att lagändringen ska börja gälla från den 1 juli i år..

SVT - 1 timme sedan

FI-chef trodde inte svenskar var tillräckligt rika för att tvätta pengar

Finansinspektionen, FI, trodde inte att svenska bankkunder var tillräckligt ”rika” för att tvätta pengar i större skala. Det rapporterar Svenska Dagbladet som har tagit del av flera interna dokument från myndigheten..

SVT - 1 timme sedan

Efter 35 olika andrahandsboenden har Caroline fått ett hem

När Caroline Åhlberg flyttade hemifrån trodde hon aldrig att hon skulle vara 28 år innan hon fick en egen lägenhet. – Man vill ju ha en trygg punkt för sina barn, det har varit en konstant press..

SVT - 1 timme sedan

Boverket: Hyrorna i andra hand är olagligt höga

Allt fler som bor i andra hand tycker att de bor för dyrt och begär att få tillbaka pengar, visar nya siffror SVT Nyheter tagit fram. Klagomålen till hyresnämnderna har ökat med 133 procent på fyra år. – Många som bor i andra hand kan sänka sin hyra ordentligt, säger Love Börjesson på Hyresgästföreningen..

SVT - 1 timme sedan

Så kan du få en lägenhet snabbare – 7 oväntade sätt

Förra året förmedlades 13 455 bostäder genom Bostadsförmedlingen i Stockholm, vilket var fler bostäder än någonsin tidigare. Runt 67 procent av dem var till personer i åldern 20 till 40. Trots det är det inte alltid enkelt att som ung hitta en hyreslägenhet, men det finns andra sätt att hitta en bostad än att stå i stadens allmänna bostadskö..

SVT - 3 timmar sedan

IS-anhängare kan bli svåra att åtala i Sverige

Ingen av de IS-medlemmar som hittills återvänt till Sverige efter strider i Syrien och Irak har dömts för brott de begått i konfliktzonen. Arbetet med att skärpa Sveriges terrorlagar pågår men oppositionen anser att det går alldeles för långsamt..

SVT - 3 timmar sedan

21 februari: Nattens nyheter

SVT - 9 timmar sedan

Rökutveckling intill polisgarage i Malmö

Räddningstjänst ryckte ut för att släcka en mindre brand i närheten av polisens garage i Malmö, som ska ha skett strax innan 22-tiden på onsdagskvällen. – Sannolikt är den anlagd, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen..

SVT - 9 timmar sedan

Extrema solstormar kan slå ut din mobil

Extrema solstormar kan orsaka allvarliga störningar i samhället. Stora delar av Sveriges elförsörjning kan slås ut, och indirekt även mobilnätet. – Samhället blir allt mer sårbart för den här typen av händelser, säger rymdfysikern Urban Brändström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.