DN > Opinion

Friday, 26 April, 16:34

DN - 11 feb 19 kl. 21:00

”S självkritiska omprövning av skolpolitiken är ett föredöme”Magnus Henreksson och Isak Skogstad: Nu bör fler partier svälja sin stolthet och ompröva sin politik..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Henreksson, Isak Skogstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S självkritiska, omprövningav , skolpolitikenär ett , föredöme
Kristianstadsbladet - 06 feb 13 kl. 07:00

Titlar som lyfter ur mängden

Foto: Atlantis
Särskilt två bokutgivningar under 2012 stack ut, skriver kulturskribent Peter Viktorsson, besviken över de senaste årens utveckling på bokmarknaden. De han tänker på är Montaignes "Essayer" och fågelboken "Fåglarna i Sverige".
Det är lätt att misströsta.

Politologerna - 01 dec 15 kl. 08:00

Julgodis #1: Demokratins rätt att ta till svärdet

Politologernas julkalender 2015 är igång! Vårt första statsvetenskapliga julgodis handlar om den ständigt närvarande motsättningen mellan demokrati och nationell säkerhet: Med vilka medel kan en demokratisk rättsstat försvara sig mot inre och yttre fienden utan att dess själ går förlorad? Hur stora inskränkningar av medborgarnas fri- och rättigheter kan vara okej om målet är att skydda den demokratiska rättsstaten?

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:03

Sluggern Heimersons råsop på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:03

Sluggern Heimersons hämnd på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

BT - 23 sep 14 kl. 13:50

Svidande kritik mot UD och Sida

Sida och UD får kritik från Riksrevisionen för bristande kompetens gällande valutor. Enligt Svenska Dagbladet ska sex miljoner kronor av Sidas pengar förlorats på grund av dåliga växelkurser och ytterligare 33 miljoner då projekt inte valutasäkrats över tid. Pengarna har hamnat hos banken i stället för hos mottagarländerna.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

”Glädjande att branschen lovar att avfallsförbränningen ska minska”

SLUTREPLIK DN DEBATT 19/4. Det är glädjande att Energiföretagen och Avfall Sverige nu utlovar att ”förbränningen av svenskt hushållsavfall kommer att minska rejält de närmaste åren”. Att skatten inte behövs är ett bättre argument än att den inte fungerar, skriver Gunnar Fredriksson..

DN - 19 timmar sedan

”Vi föreslår breda sociala reformer för eget ägt boende”

Ebba Busch Thor (KD) och Jakob Forssmed (KD): Januarikonstellationens hyresrättsfixering är svårbegriplig när de allra flesta vill bo i eget ägt boende..

DN - 22 timmar sedan

”Bra att sänka marginalskatterna och höja skatten på kapital och fastigheter”

REPLIK DN DEBATT 23/4. Vi välkomnar en omläggning av skattesystemet enligt artikelförfattarnas förslag: sänkt marginalskatt som kompenseras av höjd skatt på kapital och progressiv skatt på fastigheter. Inriktningen bör vara en reform som bidrar till en mer jämlik omfördelning av skattebördan, skriver Per Sundgren och Daniel Suhonen..

DN - 22 timmar sedan

”Pågående kärnkraftsbyggen fördyras och försenas”

SLUTREPLIK DN DEBATT 14/4. I repliker på vår artikel hävdar Lars Wiegert och Torsten Dilot att kärnkraft kan byggas ut till samma kostnad som vindkraften och behövs för att möta klimathotet. Det är svårt att hitta stöd för detta i verkligheten, skriver sex vindkraftsföreträdare..

DN - 23 timmar sedan

”Societal challenges require investments in adult development”

ENGLISH VERSION. Representatives from academia, business and organizations: Sweden can become a pioneer in human maturity and wisdom..

DN - 16 apr 19 kl. 16:04

”Naturskyddsföreningen hade fel för 30 år sedan och har fel nu”

REPLIK DN DEBATT 11/4. När Naturskyddsföreningen nu som en överdomare bedömer andras klimatpolitik mot sin egen kan det vara värt att påminna om hur fel de hade för 30 år sedan då de förordade att kärnkraften skulle avvecklas. Hade vi följt deras rekommendationer då hade Sverige sannolikt haft kraftigt stigande utsläpp eller i bästa fall varit ett land bland andra, skriver Gunnar Hökmark (M), Europaparlamentariker..

DN - Igår: 21:00

”Samhällsutmaningar kräver satsning på vuxenutveckling”

Företrädare för forskning, företag och organisationer: Med livslångt lärande kan individen hantera den accelererande komplexiteten i världen..

DN - I förrgår: 15:45

”Skatt på avfallsförbränning ökar inte återvinningen”

REPLIK DN DEBATT 19/4. Gunnar Fredriksson menar att det krävs en skatt på avfall till förbränning för att Sverige ska kunna vara en förebild för en cirkulär ekonomi. Vi, och många med oss, anser att han har fel och att det finns en mängd bättre och mer träffsäkra styrmedel än en skatt, skriver Erik Thornström, Energiföretagen Sverige och Klas Svensson, Avfall Sverige..

DN - I förrgår: 06:30

”Barn till IS-återvändare som är i Sverige kan omhändertas”

Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S): Regeringens bedömning är att LVU ger stöd för beslut att omhänderta barn till IS-återvändare..

DN - I förrgår: 21:00

”Statsbidrag för likvärdighet i skolan används till annat”

Åsa Fahlén, Lärarnas riksförbund: Så kan skolans finansiering flyttas helt från kommunerna till staten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.