YA > Nyheter

Thursday, 21 February, 08:32

Liknande nyheter

Taggar: Simrishamn, växersom , fiskehamn
YA - 24 sep 13 kl. 12:00

Salana Österlen växer på tre orter

Foto: Torun Börtz
Fastighetsbolaget Salana Österlen växer stort i syöst. Företaget har just köpt sju fastigheter i Simrishamn, Gärsnäs och Kivik av HP Holding.
?

YA - 11 maj 14 kl. 15:29

Vineriet växer hej vilt

Foto: Hanna F.Ellborg
Det jobbas febrilt på Simrishamns eget vineri. Inte bara med vintillverkning.

YA - 06 dec 13 kl. 08:25

Tvivlet växer kring nya handelsområdet

En ny exploatör har hittats till det planerade handelsområdet – men motståndet och tvivlet växer. Vid samhällsbyggnadsförvaltningens senaste möte blev det votering i frågan.
– Det blev en lång debatt eftersom man befarar att centrumhandeln kanske inte kommer att må bra av det.

YA - 23 jul 13 kl. 03:55

Framtiden växer i St Olof

Mitt på Österlen ligger St Olof. En lite större by som varit större än vad den är och som enligt all fakta borde vara på utdöende.
Men likt humlan som flyger trots att den inte borde kunna göra det, så börjar St Olof blomstra.

YA - 13 nov 13 kl. 06:30

Simrishamn kan få egen playa

Foto: Johanna Wallin
En playa med hårdgjord yta och upplyst brygga som svänger sig långt ut i havet. Det finns planer på att förvandla stranden norr om Strand-paviljongen till en mötesplats för alla.
När Christer Vigren (ÖP) läste om föreningen Gamla Cimbrishamns önskan om en mer tillgänglig badstrand i stan kunde han inte ruva på ritningarna längre.

YA - 12 nov 13 kl. 08:00

Befolkningen i Sjöbo växer mest i sydost

Sjöbos befolkning ökar mest i sydöstra Skåne. Både barnafödandet och inflyttningen bidrar till att Sjöboborna blir allt fler.
Statistiska centralbyrån (SCB) offentliggjorde i går befolkningsstatistiken för det tredje kvartalet.

YA - 30 jul 14 kl. 06:30

Sophögarna växer mitt inne i byn

Foto: Maria Persson
I väntan på att en ny återvinningsstation ska öppna i Borrby växer sophögarna på den gamla stationen mitt i byn. Brita Martinsson som bor nära den gamla återvinningsplatsen tycker att det är hög tid att ansvariga löser problemet. Miljöförbundet Ystad-Österlen kräver nu att kommunen agerar.

YA - 20 sep 13 kl. 06:00

Lyckeby växer medhjälp av nya ägarna

Foto: Anette Sjöstrand
Lyckeby construction får nu nya ägare. Företaget har vuxit kraftigt under senare år och behöver mer svängrum. Samtidigt får det nya bolaget tillgång till en ny fabrik, nämligen Perlits anläggning som ligger i malpåse.

YA - 18 jul 17 kl. 19:00

Konstskolan växer till nästa år

Österlenskolan för konst och design i Simrishamn kommer att ha plats för 32 elever från och med läsåret 2018/2019. Detta efter att man tilldelats ytterligare platser av Myndigheten för yrkeshögskolan..

Realtid - 16 jan 18 kl. 15:35

Mazars växer i Skåne

Revisionsbyrån förvärvar redovisningsbyrån Aktiv Ekonomi och stärker därmed sin position i östra Skåne. "Vi ser Simrishamn och östra Skåne som en marknad med många fina företag och därför vill vi stärka upp vår position och bredda vår kundbas i området" säger Marianne Sandén Ljungberg, vd för Mazars i Sverige. .

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Lagförslag: Sondmatning grundläggande behov

Regeringen föreslår en lagändring som gör att andning och sondmatning ses som grundläggande behov och ger rätt till personlig assistans enligt LSS. Lagändringen förslås träda i kraft den 1 juli 2019, säger socialminister Lena Hallengren under en presskonferens.(TT).

YA - 15 minuter sedan

Bättre resultat för Engelska skolan

Internationella Engelska skolan redovisar ett rörelseresultat på 50,3 miljoner kronor för perioden oktober - december 2018, vilket är det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med rörelseresultatet på 36,7 miljoner kronor motsvarande period 2017.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Nantes bötfälls för bengalhyllning till Sala

Den franska klubben Nantes får böta motsvarande cirka 220 000 kronor efter att supportrar tänt bengaler som en del i en hyllning till den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Nygamla brevlådor öppnas för deklaration

2017 beslutade Skatteverket att ta bort sina fysiska brevlådor. Men informationen verkade inte nå alla, vilket ledde till stor frustration hos många som ville lämna in sin pappersdeklaration på Skatteverkets kontor efter stängning.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Bo Pellnäs: När den transatlantiska länken brister

Klyftan mellan USA och EU växer..

YA - 30 minuter sedan

Australien: Julie Bishop lämnar politiken

Australiens tidigare utrikesminister Julie Bishop lämnar politiken. Bishop ställer inte upp för omval för sin plats i parlamentet i valet i mitten av maj, meddelar hon.(TT).

YA - 1 timme sedan

Uppgifter: Utkast till avtal mellan Kina-USA

USA och Kina har kommit fram till ett utkast till en principöverenskommelse för att få slut på handelskriget länderna emellan, uppger källor med insyn i förhandlingarna för nyhetsbyrån Reuters.(TT).

YA - 30 minuter sedan

Svensk ekonomi mår inte bra

Inflationen är inte så hög som riksbankschef Stefan Ingves vill..

YA - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Rökutveckling i polisgarage i Malmö..

YA - 1 timme sedan

Vanuatu vill förbjuda engångsblöjor

Öriket Vanuatu planerar att förbjuda engångsblöjor i syfte att minska miljöförstöring. Utrikesminister Ralph Regenvanu säger att förbudet även ska gälla flera andra varianter av engångsartiklar av plast, men att engångsblöjor utgör den största enskilda kategorin i hushållens avfall i huvudstaden.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.