SVT > Utrikes

Thursday, 21 February, 08:58

SVT - 11 feb 19 kl. 20:45

Ex-diplomaten: ”Ockupanterna letade efter tortyrkammare på Strandvägen”Skalvet av revolutionen 1979 i Iran nådde även Sverige och svenskarna. Många av de 500 svenskar som befann sig i Iran lämnade landet på grund av rädslan för attacker. En rädsla som också den iranska ambassaden i Stockholm delade, när iranska studenter ockuperade byggnaden..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Strandvägen, Iran, Sverige, Stockholm

Dela artikeln

72 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ex-diplomaten, Ockupanterna, letadeefter , tortyrkammare, Strandvägen
Sydsvenskan - 23 okt 11 kl. 01:14

Analys: Ockupanterna vann en pyrrhusseger

Foto: Johan Bävman
Ockupationer lönar sig. Om man vill få upp bostadsfrågan på den politiska agendan och skaka om etablissemanget.
Nervositeten var påtaglig bland Lunds toppar för tre år sedan.

SR - 10 apr 14 kl. 06:10

Ockupanterna i Ukraina vill inte ge upp

I Ukraina går tidsfristen som regeringen i Kiev givit ockupanterna i Donetsk och Luhansk ut i dag. Senast i kväll ska de ha lämnat de byggnader de ockuperar. Men ockupanterna verkar inte vara villiga att ge upp än..

Västerbottens Folkblad - 06 feb 15 kl. 10:43

Ledningen för landstinget träffar ockupanterna i Dorotea

Ockupationen av sjukstugan i Dorotea är förklarad som olovlig sedan 22 december i fjol. I dag träffar landstingsdirektör Anders Sylvan ockupanterna på plats i Dorotea. Mötet med ockupanterna, som befunnit sig i sjukstugan i tre år på grund av nedskärningar i sjukvården, är inplanerad till klockan 11 på fredagsförmiddagen.

Västerbottens Folkblad - 05 mar 15 kl. 09:47

Landstinget kopplar in Kronofogden för att få ut ockupanterna

Landstinget vill ha hjälp av kronofogden för att få ut ockupanterna från sjukstugan i Dorotea. En ansökan om särskild handräckning har skickats in till kronofogden. P4 Västerbotten skriver att det är landstingsdirektör Anders Sylvan som begärt hjälpen.

NSD - 15 aug 17 kl. 16:47

Garaget blev en tortyrkammare

Den 36-årige mannen ville ha svar och förvandlade vännens garage till en tortyrkammare..

Trelleborgs Allehanda - 18 nov 17 kl. 10:00

Kim Wall: Spökhistorier från Idi Amins tortyrkammare

Journalisten Kim Wall, som tragiskt dog tidigare i år, hade ett intresse för världen och historier som sällan blir berättade i Västerlandet. Nyfiken på vad som driver det ökande intresset för makaber ”dark tourism” besökte hon i fjor Uganda och de tortyrkammare där tusentals människor miste livet på order av diktatorn Idi Amin. Vi återger här hennes reportage ”Ghost Stories”, ursprungligen tryckt i amerikanska Harper’s Magazine.

HBL - 16 okt 14 kl. 16:47

Anton-diplomaten får böter

Diplomaten som smugglade pojken Anton från Ryssland till Finland dömdes till böter för brott mot tjänsteplikt.Vanda tingsrätt dömde den finländska diplomaten till 60 dagsböter, vilket blir ungefär 4 000 euro. Pojkens mamma yrkade på straff.

Sydsvenskan - 28 maj 11 kl. 06:30

Ockupanterna är trötta på tystnaden

Flera hundra aktivister ockuperar Rossiotorget i hjärtat av Lissabon. De vill skapa ett alternativ inför nästa veckas nyval.
Carminda Tomas dukar borden på Café Nicolas uteservering.

UNT - 23 okt 11 kl. 10:06

Ockupanterna en brokig skara

På en dryg månad har ockupanterna vid Wall Street inspirerat liknande rörelser världen över. UNT:s Per Liljas rapporterar från New York, där allt började..

Dagen - 17 nov 11 kl. 03:00

Ockupanterna har något att säga oss

Det blåser snåla vindar kring rörelsen "Occupy Wall Street" och dess förgreningar i världen. I New York sattes en massiv polisinsats in för att riva tältstaden i finansdistriktet och kasta ut ockupanterna, som dock har fått återvända för aktiviteter på dagtid. Från andra delar av USA rapporteras dödsfall i samband med protesterna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Lastbilar med civila lämnar IS-fäste i Syrien

Minst tio lastbilar med män, kvinnor och barn har lämnat terrorrörelsens IS sista fäste i östra Syrien, byn Baghouz. Konvojen övervakas av den kurdisk-arabiska SDF-alliansen..

SVT - 3 timmar sedan

Amerikan misstänks ha planerat massmord – inspirerades av Breivik

En man anställd av USA:s kustbevakning misstänks ha planerat ett massmord. Han uppges ha studerat den norske massmördaren Anders Behring Breivik.

SVT - 7 timmar sedan

Flera döda efter brand i flerfamiljshus i Bangladesh

Över 40 personer har omkommit i samband med en brand i Bangladeshs huvudstad Dhaka, uppger lokala myndigheter.

SVT - 11 timmar sedan

Koldrivet ånglokomotiv lockar passagerare i Ryssland

Den ökade miljömedvetenheten har gjort att fler väljer att åka tåg. Men i Ryssland har det mindre miljövänliga alternativet koldrivet ånglok sedan i höstas börjat rulla igen..

SVT - 12 timmar sedan

IS-tonåringen Shamima inte välkommen i Bangladesh

Shamima Bagum, som för fyra år sedan reste till Syrien för att ansluta sig till terrorgruppen IS, har fått sitt brittiska medborgarskap indraget. Hon är inte heller välkommen till Bangladesh där hon har sina rötter. – Det kommer inte på fråga, säger landets utrikesminister Shahrial Alarm till brittiska The Guardian..

SVT - 14 timmar sedan

Stort internationellt intresse för SVT:s Swedbank-avslöjande

Under onsdagen kunde Uppdrag granskning och SVT Nyheter avslöja att Swedbank kan ha använts för omfattande penningtvätt i nästan 10 år. Publiceringen väckte stort intresse utomlands, och flera stora utländska medier har plockat upp nyheten..

SVT - 15 timmar sedan

Putin hotar USA – om USA placerar robotar i Europa

Rysslands president Vladimir Putin varnar USA för att placera kärnvapenbestyckade robotar i Europa. – Ryssland kommer att svara på all utplacering av kärnvapenbestyckade medeldistansrobotar i Europa, inte enbart gentemot länderna de placeras i utan mot USA självt, sa han i sitt tal till nationen på onsdagen..

SVT - 16 timmar sedan

Amnesty: Maduro mördar sin egen befolkning

Nya vittnesmål visar på ett systematiskt mördande av Maduroregimen i Venezuela. En del av morden ska ha skett i fattiga områden av en militär specialstyrka. Det framgår av en färsk rapport från Amnesty International..

SVT - Igår: 05:26

Insats mot illegala Amazonasgruvor

Peru har inlett en insats för att sätta stopp för illegala guldgruvor i Madre de Dios i Amazonas..

SVT - Igår: 03:50

Brasilianska Vogues modechef fick avgå efter kalasbild

Modechefen på brasilianska utgåvan av modemagasinet Vogue stötte på en kritikstorm efter att bilder från hennes 50-årskalas spreds i sociala medier. Kritikerna menade att bilderna –bland annat på modechefen sittandes i en tronliknande stol omgiven av svarta kvinnor– leder tankarna till koloniala skildringar av slaveri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.