Expressen > Nyheter

Thursday, 21 February, 08:26

Expressen - 11 feb 19 kl. 20:16

Busch Thor om SD-väljarna: ”Väldigt känsligt att prata om”KD-ledaren Ebba Busch Thor är besviken över hur hon använts som ett slagträ i förhandlingarna mellan Centerpartiet och Stefan Löfven, skriver Svenska Dagbladet. – Jag tycker ju att det är otroligt magstarkt ifrån en statsminister att man bidrar till att måla upp ett fiktivt hot, säger Busch Thor till tidningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thor, SD, Ebba Busch Thor, Centerpartiet, Stefan Löfven, Svenska Dagbladet, Busch Thor

Dela artikeln

2430 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Busch, Thorom , SD-väljarna, Väldigt, känsligtatt , prataom
Expressen - 08 sep 18 kl. 18:30

KD-ledarens framgång hos väljarna: ”Burit mig”

Det var många glada miner när åhörarna mötte KD:s partiledare Ebba Busch Thor, efter hennes tal vid Skeppsbron i Göteborg.Enligt en mätning gjord av TV4/Sifo är Busch Thor den partiledare vars stöd ökat mest det senaste halvåret.– Det har gett väldigt mycket välbehövlig energi, säger Ebba Busch Thor..

Skånskan - 14 aug 18 kl. 17:25

”Ett hedersamt och ansvarsfullt uppdrag”

På torsdag går startskottet för SVT:s partiledarintervjuer inför valet och den 7 september är det dags för slutdebatt.
– Jag sände valvakan i SVT förra valet och det var något av det häftigaste jag gjort i journalistisk väg men det här känns som ett lika stort och viktigt uppdrag. Och svårare, säger journalisten och programledaren Camilla Kvartoft som leder utfrågningarna och slutdebatten tillsammans med kollegan Anders Holmberg.

Skånskan - 23 jan 17 kl. 05:00

Med starka kortet bortplockat

ERWP.fif(0)OPINION Helgens opinionsundersökning är glädjande för Centerpartiets del. De siffror som presenterades i gårdagens Svenska Dagbladet, och tagits fram av Sifo, visar på anledning att se positivt framåt.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Toppnamn inom Alliansen: Bryt samarbetet

Flera toppnamn inom Alliansen vill bryta upp samarbetet mellan partierna, visar en undersökning som Dagens Nyheter har gjort. Bland annat ska Kristdemokraterna vara sugna på att lägga fram ett eget budgetförslag redan till våren, något som skulle splittra Alliansens ekonomiska samarbete. "Väljarna är intresserade av att se skillnaderna"– Det vore väldigt positivt om vi la fram en egen budget nu till våren.

Kristianstadsbladet - 29 mar 14 kl. 15:52

KD letar profil för att märkas mer

Medan ett tidigare nyhetsankare ska rädda partiet i EU-valet letar Kristdemokraterna frågor som ska säkra fortsatt liv i riksdagen efter september.
När KD:s samling av kommun- och landstingspolitiker avslutades i Göteborg hävdade vice ordföranden Maria Larsson att KD är Sveriges modigaste parti. Men väljaropinionen verkar inte tycka det, i alla fall inte belöna den djärvhet som Maria Larsson säger finns.

BT - 29 mar 14 kl. 15:52

KD letar profil för att märkas mer

Medan ett tidigare nyhetsankare ska rädda partiet i EU-valet letar Kristdemokraterna frågor som ska säkra fortsatt liv i riksdagen efter september. När KD:s samling av kommun- och landstingspolitiker avslutades i Göteborg hävdade vice ordföranden Maria Larsson att KD är Sveriges modigaste parti. Men väljaropinionen verkar inte tycka det, i alla fall inte belöna den djärvhet som Maria Larsson säger finns.

Sydsvenskan - 13 mar 16 kl. 20:11

Det var en salva från Persson. Hoppas Löfven gnider in den på rätt ställe.

Sifos nya opinionsundersökning är väldigt intressant. Inte för det nya som den innehåller – det är inte mycket. Utan för allt som marsmätningen inte innehåller.

Sydsvenskan - 14 sep 13 kl. 06:30

Så mycket mer än ?Starke man?

Först tänker jag att det är lyteskomik. Exploaterande bondtölpsbuskis. En elitistisk och opportunistisk cocktail av politiker-, landsbygds- och folkförakt på ungefär samma nivå som ?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så stort förtroende har svenska folket för partiledarnaMätningen i siffror:

I dag presenterade Novus en ny mätning som visar hur pass stort förtroende väljarna har för de olika partiledarna. Och även här är det tydligt att Sverigedemokraterna har medvind. Jimmie Åkesson, som oftast inte hamnar så högt i den här typen av mätningar, går ordentligt framåt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Andning och sondmatning ger rätt till LSS

Regeringen gör förändringar för dem som är i behov av personlig assistans. Nu ska andning och sondmatning ge rätt till LSS-stöd.– De som behöver stöd med andning och sondmatning ska få det.

Expressen - 15 minuter sedan

Nygamla brevlådor öppnas för deklaration

2017 beslutade Skatteverket att ta bort sina fysiska brevlådor. Men informationen verkade inte nå alla, vilket ledde till stor frustration hos många som ville lämna in sin pappersdeklaration på Skatteverkets kontor efter stängning. På flera kontor i Sverige försökte människor trycka in sina papper genom dörrspringor och liknande..

Expressen - 15 minuter sedan

TV: ”En dramatisk morgon för många”

 .

Expressen - 45 minuter sedan

Regeringens studiestartsstöd lockar få

Drygt 4 900 personer tog del av det så kallade studiestartsstödet förra året – betydligt färre än regeringen räknat med och budgeterat för.Dessutom hade cirka hälften studerat även utan bidrag, visar en uppföljning av CSN..

Expressen - 1 timme sedan

Person hittat död utomhus – polisen utreder mord

En person har hittats död utomhus i Forsby i Knivsta.Polisen har nu inlett en mordutredning..

Expressen - 1 timme sedan

Hannah blev gravid trots p-stav – födde trillingar

29-åriga Hannah Donaghue blev gravid två gånger trots att hon åt p-piller. När hon bytte preventivmedel trodde hon inte att det skulle kunna hända igen. Men förra året blev hon gravid en tredje gång – den här gången med trillingar, skriver Ladbible.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Dödlig skjutning, Lööfs förtroende och brand i Bangladesh

Två personer hittades ihjälskjutna vid en skola i Upplands-Bro natten till torsdagen. ■■■Under slutet av regeringskrisen var Centerledaren Annie Lööfs förtroende för Moderatledaren Ulf Kristersson svårt sargat. Det framgår i en ny P1-Dokumentär.

Expressen - 1 timme sedan

Buss och bil i krasch – kilometerlånga köer

En buss och en personbil har kolliderat på riksväg 25 i Hovmantorp, Lessebo, på torsdagsmorgonen.På platsen uppges det vara kilometerlånga köer.Minst en person har behövt föras till sjukhus..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Våldsam brand – stor risk för spridning

En våldsam brand rasar på en lantbruksgård utanför Karlstad. Två ladugårdar står i lågor och elden riskerar att sprida sig till ett närliggande boningshus.– Vi kraftsamlar för att rädda det, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen..

Expressen - 5 timmar sedan

Två personer skjutna till döds – polisen utreder mord

Två personer har hittats ihjälskjutna vid en skola i Upplands-Bro norr om Stockholm.Polisen larmades till platsen – och påträffade kropparna utomhus.En person är gripen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.