YLE > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 08:28

YLE - 11 feb 19 kl. 20:08

Hemvårdare i Karleby har inget parkeringstillstånd - klienttid går åt till att flytta bilenHemvårdarna i Karleby har inte haft några parkeringstillstånd på sju år. Dyrbar tid går åt att leta parkeringsplatser säger Faisa Egge (Vf) och de äldre kommer i kläm. Nu ser staden över systemet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Faisa Egge

Dela artikeln

174 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemvårdarei , Karlebyhar , inget, parkeringstillstånd, klienttid, går, åt, till att flytta bilen
YLE - 16 apr 15 kl. 11:51

Hemvårdare öppnar dörren med mobilen

Det är en riskfaktor att hemvården hanterar så många klienters hemnycklar. Det anser äldreomsorgen i Karleby som i höst ger sina hemvårdare möjlighet att öppna klienternas dörrar med mobiltelefonen. I första skedet kommer 50 av hemvårdens klienter att beröras.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

YLE - 31 okt 14 kl. 11:56

Svårt att övervaka hemvårdare

Det är svårt, nästan omöjligt, att övervaka hemvårdare. Därför kan fall som i Bjärnå inträffa, där ett vårdarpar nu misstänks för att ha stulit egendom av och mördat en av sina klienter. Regionförvaltningsverket har i uppgift att övervaka kvaliteten på vården, men det finns ingen möjlighet att systematiskt göra det.

YLE - 06 sep 17 kl. 04:49

Vårdchef i Raseborg: Hemvårdare som kör ut mat är inte dagens melodi

Matautomater ger hemvårdare en chans att koncentrera sig på vården av de äldre, säger en vårdchef i Raseborg. Med automaterna förenhetligas också matservicen i hela staden. Raseborgs stad har tidigare testat matautomater i Karis, Pojo och Bromarv.

YLE - 22 jan 16 kl. 06:49

Stadsdirektör jobbar som hemvårdare

Stadsdirektör Tom Simola fick lämna kostymen hemma i dag. Kl. 7.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 12 kl. 09:36

Hemvårdare anmäler anhörig för misshandel

En hemvårdare har polisanmält en anhörig till en brukare för misshandel. Händelsen ägde rum hemma hos brukaren i Häljarp den gångna lördagen vid 16.30.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 12 kl. 08:25

Lokal för hemvårdare är för trång

13 personer som samsas om ett utrymme på 75 kvadratmeter och en toalett. Så är situationen för hemtjänsten i östra Trelleborg och nu får kommunen kritik av Arbetsmiljöverket.
Det var vid en inspektion den siste oktober som Arbetsmiljöverket reagerade på de trånga lokalerna.

Sydsvenskan - 30 jan 14 kl. 15:01

"Hemvårdare" stal smycken från 82-åring

En falsk "hemvårdare" lurade sig in i en 82-årig kvinnas bostad. Med hjälp av en kompanjon stal "hemvårdaren" hennes smycken.
Det var det tolfte liknande åldringsbrottet sedan den förste november..

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 13 kl. 10:31

Hemvårdare varnas för bilder på Facebook

Hemvårdare la ut bilder på gamla på nätet..

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 13 kl. 15:40

Varning för falsk hemvårdare

Två äldre kvinnor i Höganäs, bosatta i kvarteret Röret och på Brorsbacke, fick efter lunch på fredagen besök av en falsk hemvårdare. En kvinna i 30-årsåldern ringde då på, uppgav att hon kom från hemtjänsten och försökte komma in för att kontrollera deras mediciner.? Men ingen av dem släppte in kvinnan eftersom hon inte kunde legitimera sig..

Expressen - 08 okt 13 kl. 09:29

Allan, 84, har haft sjuttio hemvårdare

GÖTEBORG. Allan Karlsson, 84, i Hisings Backa har haft 70 hemvårdare på fem månader. Det var hans fru Inga-May, 88, som slog larm till hemtjänsten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

#femtioelvafrågor: Vad händer om det föds för få barn? ”Osäkert om vi har ett välfärdssamhälle i dess nuvarande form i framtiden”

Hur annorlunda blir framtiden när befolkningens fördelning förändras? undrar gymnasieeleven Anastasiia Galchenko från Vörå inför riksdagsvalet i april..

YLE - 2 timmar sedan

Nextjets konkursbo överväger att stämma svenska staten

Det konkursade flygbolaget Nextjets kan komma att föra skadeståndstalan mot svenska staten. Nextjets konkursförvaltare har inte heller ännu slagit fast om och när det blir en återvinningstalan mot de tidigare styrelsemedlemmarna i Nextjet, Peter Boström och Peter Björk i Jakobstad..

YLE - 3 timmar sedan

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner har inte använts till Vasas fördel – ekonomidirektör dementerar rykten

Österbottens räddningsverks överskott på åtta miljoner euro har lett till rykten om att värdkommunen Vasa använder det för att snygga till sitt eget bokslut. Ekonomidirektören Jari Karjalainen dementerar ryktena..

YLE - 15 timmar sedan

Barnskyddet i Vasa riskerar böter - möter inte kraven då antalet klienter ökar oavbrutet

Behandlingstiderna vid barnskyddet i Vasa för långa. Nu granskas verksamheten av Regionförvaltningsverket och staden riskerar böter..

YLE - 17 timmar sedan

Är du den proffsiga programledaren vi söker för direktsända tv-showen MGP 2019?

Vi söker en proffsig programledare som är beredd att tillsammans med Jontti Granbacka dra Finlands roligaste live show - MGP 2019..

YLE - 17 timmar sedan

Kolkraftverket i Kristinestad rivs i vår – Pohjolan Voima fann ingen annan lösning

Pohjolan Voima lyckades inte hitta nya samarbetspartners eller alternativa verksamhetsmodeller för att driva kol- och oljekraftverken i Kristinestad vidare. I vår ska kraftverken rivas..

YLE - 19 timmar sedan

Endast en dök upp på fusionsdiskussion för unga i Korsholm

Victor Österberg var den enda som dök upp för ett diskussionstillfälle för unga om fusionsförhandlingarna mellan Vasa och Korsholm på tisdag kväll. Det borde finnas mer information på sociala medier där unga är, tror SU Österbottens ordförande..

YLE - Igår: 06:00

#femtioelvafrågor: “Vägarnas skick är ibland under all kritik” – de flesta partier håller med

Busschaufför och pensionär Rafael Palm i Vasa tycker att många vägar är i dåligt skick och undrar vad partierna ska göra åt det..

YLE - Igår: 04:47

Frågorna inför en fusion mellan Vasa och Korsholm är många – i avtalet finns få konkreta svar

Med mindre än en månad kvar till folkomröstningen om en fusion mellan Vasa och Korsholm är frågorna hos invånarna ännu många. Yle Österbotten reder ut vad fusionen kan betyda för svenskan, församlingarna och gymnasierna..

YLE - Igår: 04:57

Anmärkningar mot fusion tas upp dagar innan beslutet ska fattas – styrelseordförande försäkrar att tidtabellen håller

På onsdag är sista dagen att lämna in anmärkningar mot fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm. Anmärkningarna kommer att tas upp i respektive styrelse bara dagar innan beslutet om en fusion ska fattas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.