DN > Inrikes

Thursday, 21 February, 08:27

Liknande nyheter

Taggar: Viktors, valDe nya , heta, L-kandidaterna
YLE - 11 mar 15 kl. 17:00

Landsväg eller järnväg - svårt val för västnyländska riksdagskandidater

De västnyländska riksdagskandidaterna är splittrade när de ska säga om bilvägarna först ska repareras innan man satsar på mera järnväg. Det framgår av Yles valkompass som publicerades på onsdagen (10.3).

Politologerna - 26 maj 15 kl. 07:30

Kandidaterna och personvalet, del 1.

Kandidaterna och personvalet Till riksdagsvalet 2014 sänktes personvalsspärren från åtta till fem procent. Tillsammans med ett antal kollegor fick jag till uppgift av Justitiedepartementet att studera reformen. Vi kommer i ett antal inlägg presentera delar av rapporten.

Politologerna - 09 jun 15 kl. 07:00

Kandidaterna och personvalet, del 2.

I det första inlägget om kandidaterna och personvalet tittade vi bland annat närmare på vad kandidaterna i 2014 års riksdagsval ansåg om den nya personvalsreformen och dess konsekvenser. I del två riktas fokus mot vilka som bedrev personvalskampanj, hur kandidaterna upplevde nomineringsprocessen och vad de ansåg om det stöd partiet erbjöd under valkampanjen. Resultaten visar att de som driver personvalskampanj är mer missnöjda med nomineringsprocessen och partiets support i valkampanjen.

HBL - 24 maj 14 kl. 07:00

Spännande EU-val

BORGÅ/SIBBO. För Sibboborna gäller det först att orientera rätt på söndag, röstningsställena har minskat från tretton till sju.
På söndag avgörs vilka tretton finländska politiker som kommer att sitta med i Europaparlamentet under den följande femårsperioden tillsammans med 738 EU-parlamentsledamöter från andra länder.

YLE - 11 jan 16 kl. 14:50

ÖT: Brandt och Stenman heta namn till direktörsposten i Jakobstad

Mats Brandt och Kristina Stenman tros vara två av de fyra heta namnen för stadsdirektörsposten i Jakobstad. Det skriver Österbottens tidning. Mats Brandt är för närvarande kommundirektör i Malax och Kristina Stenman är migrationsdirektör vid Arbets- och näringsministeriet.

NSD - 02 sep 13 kl. 09:25

Kyrkovalet ? så tycker kandidaterna

Sedan förra kyrkovalet har Svenska kyrkan i Luleå stift tappat över 16 000 medlemmar. Endast 13 procent av de röstberättigade gick till valurnorna 2009 och nu den 15 september är det dags igen. Heta frågor om partipolitik, homvigslar och kvinnopräster splittrar i ett iskallt val.

YLE - 19 maj 14 kl. 16:34

Här är kandidaterna i kvällens debatt

Tisdagen den 20.5 kl 20.00 är det dags för valdebatt på Yle Fem.

SR - 17 jun 15 kl. 22:13

Heta tv-debatter inför morgondagens danska val

Ikväll har dansk tv bjudit på de två sista debatterna inför det Folketingsvalet. Först möttes de två statsministerkandidaterna i en duell i Danmarks Radio. En stund senare möttes de två igen, tillsammans med de övriga partiledarna i TV2.

Sydsvenskan - 12 dec 12 kl. 06:30

Inget val på nätet i Japan

I helgen är det val i Japan. Just nu pågår kampen om väljarnas röster för fullt i Tokyo. Överallt syns kampanjaffischer och runt om i staden förmedlas de olika kandidaternas budskap via megafoner och högtalare på bilar.

YLE - 03 okt 12 kl. 05:47

Majoriteten av kandidaterna vill ta emot flyktingar

Största delen av kommunalvalskandidaterna i huvudstadsregionen anser att deras kommun bör ta emot flyktingar som har beviljats asyl i Finland.
Det här fråmgår ur Svenska Yles valkompass. I Kyrkslätt är 78 procent av kandidaterna antingen helt eller delvis av den här åsikten, trots att kommunen inte har tagit emot kvotflyktingar sedan 2006.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Landeskog uppe i 400 poäng

Carl Söderberg inledde målskyttet, och Gabriel Landeskog noterade säsongens 31:a fullträff när Colorado fick hela sju spelare i målprotokollet i segern mot Winnipeg..

DN - 30 minuter sedan

Sterling sen hjälte för Manchester City

Videodomarsystemet hamnade i fokus i Tyskland och i Spanien. Men VAR stoppade varken Manchester City eller Atlético Madrid. Champions League-åttondelsfinalerna mot Schalke respektive Juventus slutade med segrar; 3–2 och 2–0..

DN - 2 timmar sedan

Två hittade ihjälskjutna i Bro

Efter larm om skottlossning i Bro, mellan Stockholm och Enköping, har polisen hittat två ihjälskjutna personer..

DN - 11 timmar sedan

Skurustjärna allvarligt knäskadad

Före detta Danmarksproffset Jennie Linnéll är en av de ledande spelarna i Skurus guldjagande lag. Nu missar hon resten av årets säsong på grund av en korsbandsskada..

DN - 13 timmar sedan

Ploggning – den ”stora” svenska träningstrenden som svenskarna knappt känner till

Massvis med vuxna och barn i Sverige springer glatt runt och plockar skräp –  ”ploggar” som det också kallas.  Det är en del av Sverigebilden som sprids på utländska sociala medier. I själva verket vet de flesta svenskar knappt vad det är för något.

DN - 17 timmar sedan

Kläbo ville prata skidor – inte kommentera Halfvarssons video

SEEFELD. Presskonferenser kan bli riktigt pinsamma och den med de norska sprintåkarna blev ett lågvattenmärke. Det berodde inte på åkarna utan på presskårens försök att få dem att kasta skit på Calle Halfvarsson.

DN - 17 timmar sedan

Förlust för AIK – men mycket bättre än året före

Det allsvenska mästarlaget AIK Fotboll gjorde en förlust före skatt på 4,2 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 jämfört med minus 13,6 miljoner kronor under samma period föregående år..

DN - 18 timmar sedan

De största svenska medaljhoppen på skid-VM

VM inleds med sprint där de svenska damerna dominerat i vinter. I samtliga damlopp finns blågula medaljaspiranter, även om en viss norska är storfavorit. På herrsidan är pallchanserna inte lika stora..

DN - 18 timmar sedan

Spelbolag annonserar mest på svartlistade sajter

Medlemsföretaget Sveriges annonsörer har uppdaterat sin ”svarta lista” med sajter som de anser att seriösa annonsörer bör undvika.  Enligt deras kartläggning är det främst spelbolag som annonserar på de illegala sajterna. .

DN - 18 timmar sedan

UD satte ner foten efter ungerskt påhopp på Strandhäll

Mötet på Utrikesdepartementet med den ungerska ambassadören ägde rum under onsdagsförmiddagen.  – Sverige framförde sin ståndpunkt att man ska kunna föra en politisk diskusson utan att gå till personangrepp, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på UD. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.