Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 21 April, 02:14

Västerbottens Folkblad - 11 feb 19 kl. 20:00

”Låt lärarna hinna göra sitt jobb”Samhället slösar bort lärarnas kompetens, det är ohållbart. Läraruppdraget måste renodlas! Det skriver Anna Olskog, ordförande för Lärarförbundet i Umeå inför ett möte med Umeås skolpolitiker i veckan. Lärarförbundet Umeå jobbar aktivt och medvetet för ett renodlat läraruppdrag – i skolan, förskolan eller fritidshemmet. Många av de arbetsuppgifter som i dag läggs på lärarna bör [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Anna Olskog, Lärarförbundet, Umeå, Umeås

Dela artikeln

323 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, lärarna, hinna, göra, sitt, jobb
HBL - 12 mar 13 kl. 08:57

Lärarna frustrerade på ökat pappersarbete

Då skollagen ändrades 2010 införde man också ett så kallat trestegsstöd för eleverna. Nu slår facken larm om att det orsakat mer arbete för lärarna. I Lovisa medger man att arbetsmängden ökat men tillika ser man positivt på förändringen.??

Skånskan - 11 feb 19 kl. 16:15

Risk att lärarna flyr från Färsinga

SJÖBO Drygt 83 procent av lärarna på Färsingaskolan har sökt eller tänker söka andra jobb. Nästan lika många säger att de upplever sömnrubbningar eller känner sig nedstämda.
Det framgår av en arbetsmiljöenkät bland lärarna på Färsingaskolan.

Kristianstadsbladet - 10 dec 12 kl. 14:59

Tidningsbärarna: Värsta natten på tio år

Foto: Tommy Svensson
En av de värsta nätterna på tio år. Så sammanfattar Tidningsbärarna natten till måndag. En del av Kristianstadsbladets abonnenter fick inte tidningen över huvud taget.

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 09:26

Knapp planeringstid för lärarna


En svensk grundskollärare hinner i snitt lägga en kvart på förberedelser och efterarbete för varje lektion, enligt en undersökning från Lärarförbundet.90 procent av de 2 800 tillfrågade lärarna uppger att de inte hinner med alls eller har svårt att hinna med att förbereda sina lektioner."Nu ser vi konsekvenserna av den massiva våg av reformer som sköljt över lärarna de senaste åren.

HBL - 02 sep 14 kl. 17:47

Större tryck på lärarna då staden sparar på assistenter

Efter årsskiftet försvinner de flesta assistenterna från Helsing- fors skolor. Staden sparar 2,7 miljoner euro på att avstå från assistenter. Rektorerna befarar att arbetsron i klassrummen försämras.

P3 - 25 mar 15 kl. 11:28

Lärarna: Det är svårt att finna tid för självstudier

Skollagen säger att verksamhet ska vila på vetenskaplig grund. Men lärarna själva känner inte att det är möjligt att hinna med..

Trelleborgs Allehanda - 06 nov 12 kl. 11:20

Rektorer har svårt hinna med pedagogiken

Arkiv: Janerik Henriksson/SCANPIX
Rektor och förskolechefer ägnar för mycket tid åt frågor kring fastigheter och arbetsmiljö.
De arbetsuppgifterna går ut över det pedagogiska uppdraget, anser cheferna i en enkät.? Mycket av deras arbetstid går åt till praktiska frågor, vi får titta på hur vi kan underlätta det arbetet, säger Barbro Melander, bildningschef i Trelleborgs kommun.

YA - 28 nov 13 kl. 03:55

"Lärarna får inte tid att göra sitt jobb"

Svar till ”Hellre bra lärare än många”, den 26 november.
”Hellre bra lärare än många” skriver Petter Birgersson i en ledare efter Miljöpartiets krav på fler medarbetare i skolan. Jag vet inte riktigt var motsättningen finns.

YLE - 25 mar 17 kl. 05:31

Lärarna stressar över digitaliseringen - föräldrarna och integreringen andra stressmoment

Läraryrket är ett av de viktigaste yrkena i världen och våra lärare hör till de bästa som finns. Så sägs det i tacktal och inför val. Men ges lärarna i praktiken förutsättningar att utföra sitt jobb så bra som möjligt?

YLE - 25 nov 15 kl. 13:01

Lärarna måste använda sina egna pekplattor i undervisningen

Staten kräver att skolorna integrerar digitala läromedel i undervisningen. Den nya målsättningen hotar nu ändå att falla redan från start. Lärarna saknar fortfarande digitala arbetsredskap, visar en undersökning som lärarfacket OAJ har gjort.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Just nu: Vattenskada på bensinstation i Tärnaby

Strax efter 22 kom ett larm till SOS om en vattenskada på en bensinstation i Tärnaby. Adressen är Östra Strandvägen. Texten uppdateras..

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Omfattande skoterkontroll i fjällen

Under långfredagen och påskdagen genomförde polisen en omfattande kontroller med fokus mot....

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

[PLUS] Frias från våldtäktsåtal

Den 17-årige pojke som stod åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn eller försök till våldtäkt mot....

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

David Åhman i karriärens första kvartsfinal: ”Aldrig gått så långt”

Efter fredagens tunga förlust gjorde duon Åhman/Hellvig revansch i lördagens matcher i världstouren i Göteborg. – Nu vet vi att vi har chansen mot riktigt bra lag, säger David Åhman. De fick en tuff start på touren med förlust mot turkiskt motstånd.

Västerbottens Folkblad - 6 timmar sedan

UFC Akademi föll stort: ”Bästa laget vi har mött”

AIK har högsta målsnittet i P17-allsvenskan. När Umeå FC Akademi gästade laget fick de se varför. Det svartgula stockholmslaget satte fem mål mot UFC, som inte hade mycket att sätta emot.

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

MC-olycka utanför Hökmark

En MC-olycka har inträffat på väg 791 mellan Risböle och Uttersjöbäcken. Larmet kom in 17.37.

Västerbottens Folkblad - 8 timmar sedan

Drunkningstillbud i Strömbäck – man uppdragen ur vattnet

Det har kommit in ett drunkningstilbud från Strömbäck utanför Umeå. Räddningstjänsten har varit på platsen men har avslutat aktionen. Personen hade varit i vattnet nedanför Strömbäcks folkhögskola, men han kunde dras in av andra.

Västerbottens Folkblad - 9 timmar sedan

FJellstedt följde Iksus måstematch från TVn: ”Självklart jobbigt”

Inför det tuffa bortamötet i semi-finalserien mot Täby åkte en av lagets vassaste spelare, Cornelia Fjellstedt, på en jobbig magsjuka. Nu hoppas hon kunna återvända till sista mötet och hjälpa laget till sin tredje raka SM-final. Semifinalserien mot Täby har blivit rejält mycket mer spännande än vad som tippades på förhand.

Västerbottens Folkblad - 10 timmar sedan

Ras stänger vägen

Väg 614 från Ramsele till Hälsingborg stängs av i båda riktningarna. Detta efter ett vägras. Trafikverket meddelar att väg 614 mellan Bjurfors och Holmlund är avstängd på grund av vägras.

Västerbottens Folkblad - 11 timmar sedan

Här har polisen kollat i länet

Polisen har genomfört ett antal trafikkontroller i länet under lördagen. På länsväg 365 vid Södermalm i Lycksele fick ett hundratal förare blåsa i polisens sållningsinstrument. Alla visade sig vara nyktra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.