Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 21 February, 09:23

Liknande nyheter

Taggar: Trafikverketom , olyckanSka inte kunna , hända
SmålandsPosten - 25 sep 13 kl. 06:10

Älmhult ryter till mot Trafikverket???får ingen insyn

Helt oacceptabelt. Det tycker Älmhults kommun om att kommunerna tvingas finansiera Trafikverkets projekt utan insyn i kostnadskalkylerna. Det är när Trafikverket begär yttrande från landets kommuner om den nya nationella transportplanen som Älmhult passar på att ta bladet från munnen i frågan om medfinansiering.

Barometern - 29 aug 13 kl. 08:30

Gör något snabbt, Trafikverket!

Läser i tidningen om efterspelet till den tragiska olyckan i Ålem i mars i år.
Det har snart gått sex månader sedan olyckan inträffade men fortfarande har ingen som helst förändring/förbättring skett i korsningen.
Trafikverket ska ?

Skånskan - 14 maj 16 kl. 16:30

Trafikverket vill inte sänka hastighet i Hanahög

Rydsgård I ett remissyttrande till Länsstyrelsen föreslår Trafikverket avslag på begäran om sänkt hastighet på väg 767 mellan Örsjö och Torsjö.Skånska Dagbladet har tidigare berättat om att boende i Hanahög ser en hög olycksrisk vid en flaskhals på vägen och har ansökt hos Länsstyrelsen om att få sänkt hastighet.
Trafikverket har nu yttrat sig i ärendet.

UT - 19 okt 18 kl. 11:23

Trafikverket: "Värsta tänkbara som kan hända”

Både Trafikverket och entreprenören NCC kommer att utreda olyckan som skedde på torsdagen där en vägarbetare blev påkörd vid Hökerumsmotet. – Det här är det värsta tänkbara som kan hända. Vi utreder så klart detta.

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 19 kl. 20:00

Trafikverket om olyckan: ”Ska inte kunna hända”

Trafikverket: "En sådan olycka ska inte kunna hända.".

Trelleborgs Allehanda - 16 mar 13 kl. 06:15

Trafikverket vägrar åtgärda buller

Foto: Tomas Nyberg
Många Skegriebor kan tvingas leva med bullret från väg mot Västra Värlinge i flera år framöver. Kommunen kräver att Trafikverket ska sätta in åtgärder för att minska oväsendet. Trafikverket vägrar och har överklagat kommunens beslut.

SmålandsPosten - 04 dec 13 kl. 06:16

Nu vill Trafikverket lägga ner gamla järnvägen helt

Trafikverket vill ha ett avslut om järnvägen mellan Åseda och Vetlanda för att på sikt kunna riva upp spåret. Berörda kommuner får nu en chans att yttra sig över planerna. I Uppvidinge vill kommunalrådet Åke Carlson (C) ge företagen en sista chans.

Kristianstadsbladet - 26 jan 13 kl. 08:00

Trafikverket kräver ny asfalt

Foto: Tommy Svensson
Nybyggda E?22 i Skåne har så dålig asfaltsbeläggning att Trafikverket kräver att den asfalteras om. Men entreprenören, som blev klar rekordtidigt, har hittills vägrat.

SVT Debatt - 11 jan 14 kl. 08:00

Trafikverket – ni leker med människors liv

JÄRNVÄGEN Gårdagens avslöjande i SVT om att en x2000-förare slog larm innan urspårningen av godståget i början av veckan, är skrämmande. Trots larm valde man att inte stänga av spåret. Tänk om godståget istället hade varit ett passagerartåg?

Supermiljöbloggen - 24 feb 16 kl. 16:46

Trafikverket publicerar ”stoppad klimatrapport”

Gjordes offentlig i dag, strax innan det att aktivister från bland annat Jordens vänner besökte myndighetens huvudkontor i Stockholm för att kräva att få ta del av materialet. Det har varit många turer kring ett så kallat "klimatunderlag" som Trafikverket tog fram förra året. Underlaget hörde till en större rapport, Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplanering för perioden 2018-2029, som överlämnades till regeringen i november.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Krisläge i bekämpningen av skadeinsekter

Den varma sommaren 2018 var optimala förutsättningar för granbarkborren. Omkring 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige omfattades av angreppen, vilket kostade skogsägare runt en miljard kronor. Under 2019 lär skadorna bli minst lika stora, enligt.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nygamla brevlådor öppnas för deklaration

2017 beslutade Skatteverket att ta bort sina fysiska brevlådor. Men informationen verkade inte nå alla, vilket ledde till stor frustration hos många som ville lämna in sin pappersdeklaration på Skatteverkets kontor efter stängning. På flera kontor i Sve.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nantes bötfälls för bengalhyllning till Sala

Den franska klubben Nantes får böta motsvarande cirka 220 000 kronor efter att supportrar tänt bengaler som en del i en hyllning till den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala. Sala omkom i en flygkrasch i januari och hade då nyligen skrivit på för.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Anlagd brand vid skola släckt av anställd

När en anställd kom till Järnåkraskolan pyrde det fortfarande i en anlagd eld..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bengtsson: "Tar lika mycket stryk psykiskt"

Ska Malmö FF välta stormakten Chelsea i Europa League-slutspelet i kväll krävs det en toppinsats på flera plan. Även mentalt måste skåningarna prestera på högsta nivå. – Mot så här skickliga lag tar man lika mycket stryk psykiskt, säger mittbacken Rasmu.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Mord i lyxmiljö i nya radiothrillern "Sviten"

I nya radiopjäsen "Sviten" i "P3 Serie" får lyssnaren följa med in i Stockholmselitens finrum och ta del av en mordhistoria på ett lyxhotell. Handlingen utspelar sig i ett förhörsrum, timmarna efter att en 17-åring hittas mördad, naken i en blodig hotel.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Regeringens studiestartsstöd lockar få

Drygt 4 900 personer tog del av det så kallade studiestartsstödet förra året – betydligt färre än regeringen räknat med och budgeterat för. Dessutom hade cirka hälften studerat även utan bidrag visar en uppföljning av CSN. Studiestartsstödet som införde.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Markus och Marcus vill visa vad de kan: ”Jag lärde mig mycket här”

Markus Rosenberg och Marcus Antonsson har haft två inte så lyckade karriärer i England. Det ser annorlunda ut nu..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

MFF-supportrar väntas invadera London

Runt 3 500 Malmö FF-supportrar väntas invadera London. Kan de bära sitt lag fram till en bragdvändning mot Chelsea i Europa League-slutspelet? – Stödet hjälper mycket, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

"Gött att klämma till fjolårets vinnare"

Eric Ericson firar med frack att han och Kjell Wilhelmsen har nått hela vägen. I finalen av "På spåret" möter de nykomlingarna Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg. Förra årets mästare, "Jossar", fick se sig omkörda av Eric Ericson och Kjell Wilhelmsen i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.