DI > Ekonomi

Thursday, 21 February, 09:18

DI - 11 feb 19 kl. 19:49

Sveriges ekonomi är ett luftslott – det är allvar nuKronan fortsätter sin kräftgång. Konstigt är det inte. Misstron är stor mot Riksbankens räntesättning. Dessutom går landet i fel riktning när ekonomin inte längre växer. Det är allvar nu..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

3095 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges ekonomiär ett , luftslottdet är , allvarnu
Trelleborgs Allehanda - 07 aug 18 kl. 00:01

Liberalerna tar kommunens ekonomi på allvar

Svar på Emil Samnegårds insändare den 24 juli..

BT - 05 dec 11 kl. 15:19

Mirakelskola eller luftslott?

Syftet med de nationella proven är att stödja en rättvis betygssättning. Men betyg och nationella prov är trubbiga kvalitetsinstrument, skriver Bengt Persson. Under rubriken ?

Barometern - 10 dec 13 kl. 09:40

Nu ska Oskarshamn få en ekonomi i balans

Oskarshamns kommun har i flera år levt över sina tillgångar. På måndagskvällen antog fullmäktige en plan som ska skapa balans i ekonomin. Åtgärdsplanen har sin bakgrund i att man under flera år inte fått utgifter och inkomster att gå ihop.

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Nu tar vi ett fastare grepp om Göteborgs ekonomi

Alliansen har inlett ett omfattade reformarbete för att få ordning på stadens ekonomi och modernisera styrningen av staden, skriver Alliansen..

Supermiljöbloggen - 25 aug 15 kl. 08:49

LRF om Rockströms förslag: ”Ta en fossilfri framtid på allvar”

Potentialen för Sverige att bli ett fossilfritt land är enorm. Det menar Sven Erik Hammar, vice ordförande i LRF. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige.

Dagens PS - 08 mar 18 kl. 08:34

Massavhopp hotar nytt bygge: ”Det är Ett luftslott”

Köpare hoppar av en efter en och nu är en rad stämningar på väg in mot svenska bostadsutvecklaren SSM. SSM hotas av massavhopp av köpare i bostadsrättsföreningen West Side Solna. Köparna hävdar att förhandsavtalen är ogiltiga och en första stämning lämnades in i februari och fler är på väg, rapporterar SvD Näringsliv.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 08:01

Det blev ett luftslott

Foto: Bosse Nilsson
När vi ser att sjukvården, som är regionens i särklass viktigaste verksamhet missköts, måste vi skattebetalare reagera, skriver Ingvar Thorell.
Region Skåne bildades 1998 genom sammanslagningar av Kristianstads respektive Malmöhus läns landsting och Malmö Stads sjukvårdshuvudmannaskap. Det regionala självstyre som skapades var tänkt att minska byråkrati och effektivisera förvaltningen av sjukvård, regional trafik och tandvård som är landstingens lagstadgade uppgifter.

HBL - 19 jul 13 kl. 18:28

Dags att tala allvar om USA-handeln

Att enas om ett transatlantiskt frihandels- och investeringsavtal blir inte lätt, men det är mödan värt, skriver EU:s handelskommissionär Karel De Gucht.Sedan det tidigt i år stod klart att EU och USA börjar förhandla om ett frihandelsavtal har det naturligtvis fått stor uppmärksamhet. Många, bland annat berörda intressegrupper, aktivister och självfallet politiker, har visat ett mycket lovvärt intresse för processen.

Nyteknik - 17 jul 18 kl. 11:14

”Grön politik gör skillnad för svensk ekonomi”

DEBATT. Miljöpartiet har under snart fyra år tagit ansvar för svensk ekonomi. Vi har visat att det inte funnits ett motsatsförhållande mellan att ta miljöfrågorna på allvar och att skapa en välfungerande ekonomi.

DN - 09 aug 11 kl. 11:57

Red Ernst Billgren och Jan Åman: ?Den andra vägen. En bok om konsten att bygga luftslott samt om de ögonblick då det verkligen händer.?

Om konsten att bygga luftslott och om de ögonblick då det verkligen händer. Det är ämnet för ?Den andra vägen?

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Swedbank fortsätter rasa – analytiker oroade

Swedbank fortsätter falla i torsdagens inledande handel. Analytikerkommentarer som Di tagit del av pekar bland annat på att volatiliteten i aktien lär fortsätta och att onsdagens telefonkonferens gav upphov till fler frågor än svar. .

DI - 5 minuter sedan

Maersks resultat något bättre än väntat – sänker utdelningen

Det danska konglomeratet Maersk redovisar ett ebitda-resultat på 1.116 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2018.  .

DI - 4 minuter sedan

Förläggare: Starbreezespel försenat – inte inställt

Den planerade Play Station-versionen av gamingbolaget Starbreeze spel OVERKILL's The Walking Dead (OTWD) har inte ställts in, den är bara försenad. .

DI - 10 minuter sedan

Nordeas finanschef köper aktier i banken för 1,7 miljoner

Nordeas finansdirektör Christopher Rees har köpt 20.000 aktier i banken för drygt 1,7 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen väntas öppna på plus med flera bokslut i fokus

Stockholmsbörsen väntas öppna något upp på torsdagen efter att ha stigit under åtta handelsdagar i rad. En lång rad små och mellanstora företag har presenterat bokslutsrapporter under morgonen..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: Nordea sänker SAS till behåll

Nordea Markets sänker sin rekommendation för flygbolaget SAS till behåll från tidigare köp. .

DI - 30 minuter sedan

Klövern fortsätter storköpa aktier i Tobin Properties

Fastighetsbolaget Klövern har förvärvat ytterligare 1.423.260 aktier i bostadsutvecklaren Tobin Properties för 14,2 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Net Gaming minskar resultatet i fjärde kvartalet

Net Gaming, som handlas på First North, redovisar ett rörelseresultat (ebitda) för det fjärde kvartalet på 33,9 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 30 miljoner kronor under motsvarande period året före. .

DI - 30 minuter sedan

Skatteverkets nota till SCA efter jakterna

Förundersökningen om de misstänkta mutorna i skogsbolaget SCA lades ner 2017. Men nu kommer Skatteverkets nota för oredovisade förmåner och felaktiga avdrag i samband med de omtalade jakterna. .

DI - 30 minuter sedan

Sensys Gatso vänder till vinst i fjärde kvartalet

Sensys Gatso Group, som utvecklar system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, redovisar ett resultat efter skatt på 7,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018. Det kan jämföras med motsvarande kvartal året innan då bolaget rapporterade en förlust 12,6 miljoner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.