DI > Ekonomi

Thursday, 21 February, 20:02

DI - 11 feb 19 kl. 19:23

Blankare lämnar korta positioner i MTG och Axfood – ökning i JMEtt schweiziskt finansbolag har tagit en ny kort position i Stockholmsbörsens mest blankade aktie. Samtidigt har andra blankare lämnat sina korta positioner i Axfood och MTG. Det visar dagens sammanställning från Finansinspektionen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
MTG, Axfood, JM, Stockholmsbörsens, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blankare, lämnar, korta, positioneri , MTGoch , Axfood, ökning, i JM
PrivataAffärer - 02 okt 18 kl. 09:37

Blankare gör brakförlust i Ericsson

AQR:s övriga korta positioner på Stockholmsbörsen utgörs av Tele2, Getinge, Handelsbanken, Atlas Copco samt Millicom, och den totala värdeutvecklingen för denna portfölj är i dagsläget -15,1 procent. Innehaven i Getinge och Handelsbanken noterar plus, medan övriga för tillfället parkerar sig på hedgefondens minuskonto, och där Ericsson sticker ut negativt. Observera att endast korta positioner överstigande 0,5 procent av bolagens kapital finns registrerade och därmed är medräknade.

DI - 23 feb 11 kl. 12:35

Analytiker om Swedish Match: Blankare drar upp

Swedish Match stiger rejält på Stockholmsbörsen i spåren av en rapport där såväl försäljning som resultat var ungefär i linje med förväntningarna. nyhetsbyrån Direkt har talat med flera analytiker som alla på olika sätt förklarar den stora rörelsen med att korta positioner täcks..

PrivataAffärer - 02 feb 16 kl. 07:52

FI bötfäller Fingerprint-blankare

Finansinspektionen har beslutat att Friends Provident International Limited ska betala särskild avgift om 8 miljoner kronor för missade anmälningar om korta positioner i en rad aktier, främst i Fingerprint Cards....

E24 - 27 jul 16 kl. 14:54

Ökänd blankare till attack mot Facebook

Andrew Left, grundare av analysfirman Citron Research och känd för sina ofta korrekta korta positioner, anser att Facebook är övervärderat i dagsläget..

PrivataAffärer - 27 jul 16 kl. 15:04

Inför rapporten: Ökänd blankare tror på stort kursfall

Andrew Left, grundare av analysfirman Citron Research och känd för sina ofta korrekta korta positioner, anser att Facebook är övervärderat just nu – och kan förlora en tredjedel av marknadsvärdet....

DI - 07 maj 18 kl. 09:33

Blankare fortsätter fajten mot Stefan Persson

Tre storblankare utökade sina korta positioner i H&M i slutet av förra veckan, enligt ägardata från Holdings. Det publika blankade kapitalet uppgår nu till 2,54 procent av kapitalet inför morgondagens stämma..

DI - 10 jan 19 kl. 17:00

H&M-blankare drar sig ur – bara två större korta positioner kvar

Maverick Capital, som haft en kort position i H&M sedan april i fjol, har nu löst in de sista av sina blankade aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - 09 jul 18 kl. 08:25

Blankningarna minskar

Värdet på de blankade aktiertna på Stockholmsbörsen just nu är cirka 53 miljarder kr. Det är ägartjänsten Holdings som svarar för statistiken, rapporterar Di. Men trots tillbakagången finns det fortfarande blankare som tar korta positioner i stora svenska börsbolag.

VA - 02 aug 11 kl. 13:00

Sälj Autoliv och Bilia

2 augusti I början av juni gick VA ut med en toppvarning och säljrekommendation på bilaktierna Autoliv och Bilia.
Kurserna för de båda aktierna stod högt, även om Bilia redan då börjat rasa. Sedan dess har aktierna fortsatt att rasa och ser ut att fortsätta att göra det ett bra tag framöver.

Affärsvärlden - 12 jun 15 kl. 16:22

Blankarna börja täcka positioner

Elekta har länge varit en favorit bland blankare på Stockholmsbörsen men nu har de som blankat aktien börjat täcka sina positioner..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Genomgång: Många svenska sågverk har utländska ägare

Många svenska sågverk har utländska ägare, framför allt från Norge och Finland, visar en genomgång av lantbrukets affärstidning ATL..

DI - 15 minuter sedan

SEB sänker utsikterna för kronan – ”svagt stöd”

SEB sänker sin prognos för hur den svenska kronan kan utvecklas under 2019. ”Vår prognos för EUR/SEK i slutet av kvartal ett ligger kvar på 10,50 medan prognosen för slutet av kvartal två höjs till 10,65”, skriver banken i en makroanalys..

DI - 30 minuter sedan

Arlanda visar Sveriges stora säkerhetsfiasko

LEDARE. Expressen berättar i en artikel på torsdagen om hur Hells Angels och andra tungt kriminella gäng har infiltrerat Arlanda. .

DI - 45 minuter sedan

V kräver partisamtal efter avslöjande om Swedbank

Vänsterpartiet kräver att regeringen samlar riksdagspartierna till gemensamma samtal efter avslöjandet om misstänkt penningtvätt i Swedbank. Partiet vill dessutom skärpa kontrollen av bankerna. ”De har tendenser att vara rätt giriga”, säger Ulla Andersson..

DI - 1 timme sedan

Marken formligen eroderar under Bonnesen – och banken

Efter det största raset under en enskild handelsdag på nästan ett decennium, fortsatte kursmassakern i Swedbank under torsdagen. När aktien faller på ett sätt den inte gjort sedan bankens existens ifrågasattes i finanskrisen, fattar banken vinken och börjar agera..

DI - 1 timme sedan

Telekomjätten mot nya höjder inför prestigemötet

När Ericsson nästa vecka besöker mobilmässan i Barcelona är det en telekomjätte i fin form som visar upp sig. Bolaget tar med sig flest offentliggjorda skarpa 5G-avtal, ny hård- och mjukvara, samt en aktiekurs som spottat upp sig efter en nyårsbaksmälla..

DI - 1 timme sedan

Swedbankchef tankade aktier för kvarts miljon

Anders Ekedahl, som är it-chef i Swedbank, har den 21 februari köpt 1.500 aktier i bolaget för totalt 248.700 kronor.

DI - 2 timmar sedan

Blandad torsdag på europeiska börserna – London föll 0,9 procent

Europabörserna handlades mestadels lägre på torsdagen. Regionala Stoxx 600 var ned 0,3 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Höj kapitalkraven på bankerna – nu

DEBATT. Återkommande penningtvättsskandaler kastar skugga över svenska storbanker. Såväl bankerna själva som FI och affärspressen har misslyckats och nu måste både bevakningen skärpas och kapitalnivåerna höjas, skriver Torbjörn Hållö, ekonom på LO..

DI - 2 timmar sedan

Nike och Apple tappar på Wall Street

Börserna i New York handlades något lägre efter ett par timmar på torsdagen, även om en mindre återhämtning från den tidiga handeln kunde skönjas. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.