SVT > Kultur

Monday, 18 February, 02:00

SVT - 11 feb 19 kl. 19:07

”Att arbeta mot censuren har blivit en kreativ lek”Det har nu gått 40 år sedan den iranska revolutionen. De förväntade reformerna uteblev, landets konservativa religiösa ledare behåller sitt grepp om det iranska folket och kulturlivet är satt under hård kontroll..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att arbetamot , censurenhar blivit en , kreativ, lek
Dagensanalys.se - 12 okt 16 kl. 09:01

5 tips för att bli mer kreativ

Att vara kreativ, nytänkande och innovativ är avgörande för att lyckas med sin marknadsföring. Men hur lätt är det då att hålla sig kreativ i längden? Sannolikt känner du liksom många andra att det blir allt svårare att komma på nya idéer och att vara konstant kreativ.

YLE - 24 nov 14 kl. 05:12

Raseborg vill ha kreativ ledare

Raseborg söker en kreativ ledare som kan ha en dialog med personal, beslutsfattare och invånare. Bland annat det framgår av utkastet till annons för stadsdirektörsjobbet. Stadsdirektör Mårten Johansson slutar sitt jobb som stadsdirektör senast om ett år då han uppnår pensionsåldern.

Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 12:54

Svenska Spel söker en kreativ Digital Designer

Vill du arbeta på Sveriges marknadsledande spelbolag och skapa framtidens sunda spelmarknad? Svenska Spel söker nu en kreativ digital designer som kommer att arbeta med produktion och skapa närvaro i de digitala kanalerna. Som digital designer har du ansvar för att producera och publicera digitala annonser efter mastrar levererade från reklambyrå och/eller från idé till original i linje med befintliga varumärkesplattformar.

Dagensanalys.se - 08 nov 16 kl. 10:34

SVT söker en teknisk och kreativ webbredaktör till programmet Superlördag

Är du tekniskt lagd, har en kreativ ådra och är en fena på JavaScript? Är du dessutom en utåtriktad och självgående initiativtagare som har barnasinnet i behåll och drömmer om att arbeta med public service på Sveriges största medieföretag? Då kan du vara personen de söker!

YLE - 13 jun 13 kl. 10:12

Allt fler vill förbjuda lek på gårdar

Grannsämjan kan ta stryk när alla ska samsas om samma gård under de soliga dagarna, och speciellt barns högljudda lekar kan reta gallfeber på en och annan granne. Allt fler vill förbjuda barn att leka på gårdarna. Disponentsförbundets jurist Marina Furuhjelm berättar att det har blivit vanligare att folk tar kontakt för att fråga om man kan förbjuda till exempel bollspel.

ÖstersundsPosten - 12 dec 15 kl. 11:27

Med lek kommer framgång – även i världscupen

Så långt tillbaka som vi har skriftlig historia talar den om idrott på olika sätt. Ofta knuten till vardagen; fiskare som ror eller seglar ikapp, militärer som kastar spjut eller fäktas. Även innan den skriftliga historien har vi bilder på något som liknar gymnaster och tävlanden, så tanken att människorna, så fort de uppfunnit skidorna började tävla om vem som var snabbast är knappast långsökt.

Dagens Media - 24 okt 16 kl. 07:15

"Lek är viktigare än brainstorming"

PODD. I tredje avsnittet av Dialog-podden snackas det om vad det är som krävs för att skapa en kreativ arbetsplats. "Lek och social samvaro är viktigare än brainstorming", säger Micco Grönholm, kommunikationsdirektör för Helsingborg stad, som tillsammans med Christopher Waldekrantz, programansvarig på Berghs, gästar podden..

Alingsås tidning - 31 jan 17 kl. 12:13

Lek och spel i årets teknikutmaning

Nu är det snart dags igen för Stora Teknikutmaningen. Nytt för i år är att Vårgårda hänger på Alingsås arrangemang.
Årets tema är varje barns rätt till lek, vila och fritid.

Kristianstadsbladet - 19 okt 11 kl. 10:23

Spontan och kreativ urladdning

Det är färg och explosiv energi som möter Carolina Söderholm när hon kliver in i New York-målarna Warhols och Basquiats utställning på Arken. Mötet mellan dem båda är modern laddad konsthistoria och värd en broresa.
Det är en bra story.

SmålandsPosten - 08 nov 13 kl. 08:07

"Jag blir kreativ när jag förflyttar mig"

Kajsa Grytts nya album, Jag ler, jag dör, är delvis inspelat i New Orleans, en stad hon älskar för dess musikatmosfär. På lördag spelar hon på Växjö Teater. Kajsa Grytts nya album beskriver hon som en intensiv och manisk popskiva med dramatiska arrangemang, åter ett samarbete med producenten Jari Haapalainen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 13 timmar sedan

Alexandra Salomonsson: ”Man kunde inte lita på varandra”

Alexandra Salomonsson gick under namnet Holly under sin tid i Dolly Style. När hon blev en del av popgruppen var hon inte beredd på vad som skulle komma – dess skapare Emma Nors ville starta fler versioner av gruppen runtom i världen..

SVT - 17 timmar sedan

Juristen reder ut: Vad räknas som låtplagiat?

Denna vecka har Jon Henrik Fjällgrens jojk i Norrsken sagt vara väldigt lik en slinga i Axwell och Ingrossos Sun is shining. Förra veckan var det Andreas Johnson som anklagades för att ha lånat friskt av Avicii. Men räknas det som plagiat?

SVT - 18 timmar sedan

Artisten om tiden i Dolly Style: ”Vi blev behandlade som små dockor”

För publiken är de kända som Holly, Molly och Polly. I går intog popgruppen Dolly Style Melodifestivalens scen för tredje gången. Men under den glättiga ytan finns en konflikt mellan tidigare medlemmar och de som skapat konceptet.

SVT - Igår: 22:28

”I kväll kommer det att gå vilt till”

Martin Stenmarck, som tidigare vunnit hela Melodifestivalen, tog sig nu till andra chansen. Men det är han nöjd med och han kommer att fira ordentligt med svägerskan Lina Hedlund. – I kväll kommer det gå ganska vilt till i firande eftersom Lina tagit sig direkt till final också.

SVT - Igår: 22:12

Dolly Style utslagna ur Melodifestivalen: ”Vi mår bra – ska snart ut på turné”

Det blev inget avancemang i Melodifestivalen 2019 för Dolly Style. Bidraget ”Habibi” stod sig inte tillräckligt starkt i omröstningen med de övriga konkurrenterna, och poptrion fick efter lördagens deltävling i Leksand se sig själva utslagna..

SVT - Igår: 21:15

Jon Henrik Fjällgren går direkt till final

Det blev Jon Henrik Fjällgrens Norrsken som tog sig direkt till final i Stockholm..

SVT - Igår: 19:17

Melodifestivalens fläktexpert firar 100 sändningar

2002 började Melodifestivalen med deltävlingar runt om i landet och sedan dess har man hunnit med 100 direktsändningar. En av dem som varit med under alla är Masen Lorentz som är senior supervisor – vilket bland annat betyder att han är ansvarig för alla fläktnummer..

SVT - Igår: 16:09

Skaparen: Dolly style ska bli som Mcdonalds

Dolly style ska ta över hela världen, i varjefall om grundarna själva får välja..

SVT - Igår: 16:15

Dolly style: ”Det är en hyllningslåt till våra fans”

Dolly style ställer upp i Melodifestivalen för tredje gången, men ingen av de medlemmarna som var med i tävlingen 2015 är kvar i gruppen..

SVT - Igår: 14:18

”Undergången”-skådespelaren Bruno Ganz är död

Den schweiziske ”Undergången”-skådespelaren Bruno Ganz har avlidit i sitt hem i Zürich. Han blev 77 år gammal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.