Sydsvenskan > Opinion

Sunday, 17 February, 15:49

Liknande nyheter

Taggar: Makthavarnamåste , hjälpa, enskildaatt , leva, mer, klimatsmart
Dagen - 11 nov 11 kl. 03:00

Fel av makthavare att leva på bidrag

Att vara riksdagsledamot är ett hedersuppdrag. Den som tar ett sådant uppdrag är värd respekt. Hon eller han förutsätts lägga ned ett gediget arbete på att bygga ett bättre samhälle.

YLE - 01 okt 15 kl. 12:19

"Makthavarna inte lika duktiga som österbottningarna"

Det är inte alla som är lika duktiga som österbottningarna att ta emot flyktingar. Historia studerande Calle Koskela och Nina Stubb från Röda Korset hoppas att världens ledare skulle gå från ord till handling. I sin kolumn skriver Koskela om att nyheterna om krig, konflikter och terrordåd förlamar oss och förvandlar oss till passiva åskådare.

Cornucopia - 09 okt 13 kl. 07:20

King/HSBC bekräftar tillväxtens gränser

HSBC:s chefsekonom Stephen King bekräftar det som sedan länge skrivits om här på bloggen, dvs att vi når tillväxtens gränser, speciellt och först i västvärlden och OECD-länderna. I en mycket läsvärd krönika i New York Times lägger han ut verkligheten som den är och inte makthavarna vill och säger att den ska vara.

Italiens BNP-tillväxt, glidande
10-årigt medelvärde.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:30

Stenius: Politiker borde föra öppen debatt, inte idka påtryckningar mot medierna

I Finland finns en tråkig kultur bland politiker som tror att de kan idka påtryckningar mot medier och journalister, det säger journalisten och författaren Yrsa Stenius som arbetat som Pressombudsman i Sverige. – Självklart ska inte en chefredaktör låta sig påverkas av ovidkommande påtryckningar. Jag vet ändå inte hur allvarligt det var i just det här fallet eftersom sakfrågan då redan hade kommit ut i allmänheten, säger Stenius.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:30

Yrsa Stenius: Politiker borde föra öppen debatt, inte idka påtryckningar mot medierna

I Finland finns en tråkig kultur bland politiker som tror att de kan idka påtryckningar mot medier och journalister, det säger journalisten och författaren Yrsa Stenius som arbetat som Pressombudsman i Sverige. – Självklart ska inte en chefredaktör låta sig påverkas av ovidkommande påtryckningar. Jag vet ändå inte hur allvarligt det var i just det här fallet eftersom sakfrågan då redan hade kommit ut i allmänheten, säger Stenius som intervjuades i Aktuellt 17.

BT - 14 jun 12 kl. 08:56

EU:s landsbygdspolitik kan förbättras

För att EU:s jordbrukspolitik ska bli en verklig kraft i kampen för företagsamma, hållbara bygder anser Hela Sverige ska leva att flera viktiga förändringar måste till. Efter år 2013 tar nuvarande programperiod slut och EU:s program och fonder kommer då att förändras. I Sverige pågår just nu ett intensivt arbete på landsbygdsdepartementet och Jordbruksverket med att planera hur dessa förändringar ska genomföras.

Cornucopia - 14 feb 15 kl. 13:48

Konventionell terrorbalans råder mellan Ryssland och NATO - ingen kan vinna

"80-talet ringde och ville ha tillbaka sitt kalla krig" - Jag, men jag var nog inte först för ett så givet uttalandeEn djupare analys av förbandskartan i Europa visar att Ryssland och NATO har uppnått en ömsesidig konventionell terrorbalans. Även om NATO i utgångsgrupperingarna är svagare och Ryssland starkare finns inte någon möjlighet till ett avgörande på det konventionella slagfältet. En konflikt riskerar därmed att eskalera till kärnvapenkrig när låsta positioner uppnås eller Ryssland följer sin doktrin och sätter in taktiska kärnvapen.

Alliansfritt Sverige - 31 jan 11 kl. 09:43

Journalistförbundet: Bildt och Billström hotar demokratin

PRINCIPLÖST? Nu växer kören av de som kritiserar Bildet och Billströms inställning till "tredjepartsuppgifter".

Journalistförbundet:
I Sverige håller ansvariga politiker på att utveckla en tigandekultur, en ?

Sydsvenskan - 16 jan 11 kl. 06:30

Hjälte eller skurk - eller båda delarna

Wikileaks grundare Julian Assange startade en global informations­revolution. Hjälte? Skurk?

BT - 12 jun 11 kl. 07:54

TV: Tio år sedan kravallerna

Nästa söndag är det tio år sedan gatstenarna flög på Avenyn och skotten föll i Vasaparken - Foto: Curt Ylving Idag ekar inte längre ljudet från de tre intensiva junidagarna. Men bilderna av våldet består. Detta är ett reportage om fyra personers intryck under och efter det som ganska snart kom att kallas Göteborgskravallerna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Netanyahu överlåter sin utrikesministerpost

Med bara ett par månader kvar till det israeliska valet meddelar premiärminister Benjamin Netanyahu att han väljer att avstå från sin roll som utrikesminister och lämnar över uppdraget till underrättelseministern Israel Katz. Beslutet kommer efter påtry.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Video: se när 200 ton bro skjuts på plats över spåren vid Hjärup

Ny bro blir tillfällig under fyra år..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Rögle värvar NHL-meriterad back

Rögle förstärker laget inför avgörandet i grundserien i SHL. Den kanadensiska backen Éric Gélinas, 27, ansluter från KHL-laget Slovan Bratislava. Gélinas har bland annat 189 NHL-matcher på meritlistan och har skrivit på för Ängelholmslaget säsongen ut..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ott Tänak ohotad vinnare i Svenska rallyt

Ott Tänak gick upp i ledningen i början på andra dagen och kunde sedan bevaka sin ledning hela vägen in i mål. Till slut vann estländaren med 53,7 sekunder och kunde jublande passera mållinjen på den sista specialsträckan i Svenska rallyt. – Det är fant.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fougberg under VM-kvalgränsen i maraton

Charlotta Fougberg har det svenska rekordet på 3000 meter hinder. Men nu visar 33-åringen att hon kan springa bra på betydligt längre distanser än så. I sin maratondebut i Sevilla slutade hon sexa på tiden 2.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Sandby mosse kan få detaljplan

Lantlig mosse kan komma att bli detaljplanelagt område..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Jag var en total outsider"

Nu fyller arkitekten och formgivaren Thomas Sandell 60 år..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Nu tar Olivia till orda i församlingen

En liten rörelse för mänskligheten. Ett stort steg för 25-åriga Olivia Jönsson..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

IS blockerar flyktvägar ut ur Baghouz

Hårdföra IS-stridande har blockerat vägar vid den sista fickan av mark i byn Baghouz som IS kontrollerar i östra Syrien, för att förhindra civila från att fly, enligt den kurdisk-arabiska SDF-milisen. – Daesh (IS) har stängt av alla vägar, säger SDF:s t.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.