Skånskan > Nyheter

Thursday, 21 February, 08:50

Skånskan - 11 feb 19 kl. 17:30

Kommundirektören slutar – får två miljonerSVEDALA Svedala kommuns kommundirektör Elisabeth Larsson lämnar sin tjänst och blir arbetsbefriad i 18 månader med full lön på 96 500 kronor i månaden.
Hennes efterträdare blir utbildningschef Johan Lundgren.– Jag vill ogärna ha ett avbrott och byte av kommundirektör mitt i en mandatperiod, därför slutar Elisabeth Larsson efter överenskommelse med ett planerat byte den siste mars.
Det säger kommunstyrelseordförande Linda Allansson Wester (M) som tecknat en överenskommelse med kommundirektör Elisabeth Larsson om att frånträda sin tjänst den 31 mars. Överenskommelsen innebär att Elisabeth Larsson, som fyller 60 i sommar, lämnar sitt uppdrag, blir arbetsbefriad med full lön, 96 500 kronor i månaden, fram till september 2020.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Svedala, Elisabeth Larsson, Johan Lundgren, Linda Allansson Wester, Svedalas, Larsson, Svedala, Lundgren, Johan Lundgrens, MBL, Annika Kraft, Lise, Nilsson

Dela artikeln

171 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommundirektören, slutarfår , tvåmiljoner
Barometern - 30 sep 14 kl. 16:29

Kommundirektören slutar

Kenneth Condrup får gå. Kommundirektören får lämna efter samarbetsproblem. Kalmar kommun och Kenneth Condrup kom under förmiddagen överens om att han lämnar sin tjänst som kommunens högsta tjänsteman.

Sydöstran - 26 jan 16 kl. 14:21

Kommundirektören slutar till sommaren

Karlshamns kommuns högste tjänsteman, kommundirektören Göran Persson, uppdrag förnyas inte. Det beskedet kom under tisdagen..

Kristianstadsbladet - 04 mar 14 kl. 09:00

Kommundirektören slutar

Foto: Bosse Nilsson
Efter bara två år på posten lämnar Jan Pålsson jobbet som kommundirektör i Kristianstad. Han ska arbeta med chefsutveckling hos sin tidigare arbetsgivare, Förvarsmakten.
Beskedet lämnade Jan Pålsson själv i ett internt meddelande till sina medarbetare på måndagen.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 17:30

Kommundirektören slutar efter 18 år

Sjöbo Roger Larsson, 61, lämnar sitt uppdrag som kommundirektör i Sjöbo kommun efter snart 18 år på posten. Men hans sista arbetsdag blir den 31 december. Det meddelade han i en skrivelse till kommunstyrelsen på onsdagen.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 13 kl. 13:33

Kommundirektören slutar omedelbart

Karlskoga kommuns kommundirektör Anna Drevenstam slutar i dag. Stefan Larsson, nuvarande förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen, har utsetts som tillförordnad kommundirektör..

Skånskan - 22 jan 19 kl. 16:00

Kommundirektören bjuder in till dialog

Skurup Kommundirektör Marcus Willman bjuder in invånare till dialog i personliga möten.
Han vill höra hur kommunen kan utvecklas.
– Jag ska ha stora inlyssnande öron och ta med uppgifterna in i organisationen, säger han.

YLE - 27 jan 15 kl. 05:13

Avgörande kväll för kommundirektören i Vörå

Efter ett turbulent halvår i Vörå väntas en majoritet på två tredjedelar av fullmäktige i kväll rösta bort sin kommundirektör Christina Båssar. Men ute i kommundelarna väntar man fortfarande på någon avslöjande som skulle förklara varför politikerna tappat förtroendet. Vid hälsostationen i Oravais träffar Yle Österbotten Karl-Gustav Back.

Alingsås tidning - 04 mar 17 kl. 05:30

Politisk strid om kommundirektören

S och MP förväntar sig en öppen rekryteringsprocess för att hitta en ny kommundirektör. Socialdemokraterna går till och med ett steg längre och säger nej till Alliansens förslag att ge jobbet till Susanne Wirdemo. – Jag tycker att det är uppenbart att hon saknar arbetsrättslig kompetens och hon har inte tillräcklig kunskap om kommunallagen, säger Joakim Järrebring (S).

YLE - 03 okt 14 kl. 10:30

Namninsamling för kommundirektören i Vörå

I butikerna i Vörå finns nu namnlistor ”För att få slut på bråket i kommunen och för förtroende för kommundirektören i Vörå. En av undertecknarna är Niklas Svartbäck. - Jag tycker det verkar som om kommundirektören blir mobbad och det är ful stil att dra upp en massa små saker i massmedia.

Norrtelje Tidning - 23 okt 13 kl. 10:01

Kommundirektören utreder skolfrågan

Om kommunfullmäktige säger ja till att skolans organisation ska utredas igen kommer inte de politiker som kom med förslaget att få vara med att dra fram riktlinjer. ? Det gör kommundirektören, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M)..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Höörskola kritiseras

HÖÖR Höörs kommun kritiseras av Skolinspektionen för att inte tillräckligt ha tillgodosett en elevs rätt till utbildning.Eleven i fråga har under ett flertal läsår haft problem med frånvaro.
Föräldrarna kontaktade skolledningen under höstterminen 2017 och det hölls ett flertal möten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Valeries röst ska inspirerar

Fyra elgitarrer, en sopran och en föreställning baserad på Valerie Solanas Scum-manifestet. Den 27 februari har Valerie’s voice premiär på Bastionen i Malmö.Föreställningen har satts upp ett fåtal gånger tidigare men med tiden har den utvecklats så pass att den nu får sin urpremiär på Bastionen.

Skånskan - 3 timmar sedan

400 bostäder ligger på is

SJÖBO I somras presenterades det första förslaget för hur Sjöbos största bostadsområde bakom trafikterminalen ska utformas och i oktober hölls det första mötet med intresserade byggherrar och arkitektfirmor.
Men för närvarande ligger arbetet med planen för Brännerietområdets 400 nya bostäder halvt på is i väntan på besked i flera viktiga frågor.– Nästa skede är att vi ska göra ett granskningsförslag för området.

Skånskan - 3 timmar sedan

För­domar bak­om is­la­mo­fo­bi

Sjalen el­ler slö­jan som en del mus­limska kvin­nor bär väcker starka käns­lor, inte bara i Sverige. För många in­ne­bär den ett för­tryck, ett tvång. I ex­em­pel­vis Iran tvingar den re­li­gi­ösa reg­i­men alla kvin­nor att täcka håret, och kampen mot slöj­tvånget är en vik­tig po­li­tisk kamp.

Skånskan - 3 timmar sedan

Liten ökning av kryssningsfartyg

Malmö Tolv kryssningsfartyg beräknas anlöpa Frihamnen under 2019, att jämföra med förra årets nio.
Trots stora och kostsamma ansträngningar har kryssningstrafiken bara ökat marginellt till Malmös hamn.
På Malmö Turism ser man ändå optimistiskt på utvecklingen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Solelspionjär känner sig blåst av Kraftringen

MARIEHOLM Drömmen om ett eget solkraftverk gick i kras.
Efter fyra år är solpionjären Paul Söderholm i Marieholm både besviken och förbannad på de stora kraftbolagen, främst Kraftringen, som han anser lurat in honom i en affär som suger ut honom på pengar, men ger fint överskott åt dem.Kraftringen hade i början bland de högsta ersättningarna i landet för de privatpersoner som var först och ville bli så kallade mikroproducenter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Malmö förlorar på dansk-svensk skatt

MALMÖ Det dansk-svenska skatteavtalet drabbar Malmö genom förlorade direkta skatteintäkter på en miljon kronor och en sämre social status.– Skatteintäkter som Malmöbor genererar ska tillfalla deras hemkommun. Vi vill få förtydligat vad som är vad.

Skånskan - 10 timmar sedan

Larm om brand i p-hus

Malmö Enligt SOS ska det brinna i en byggnad på Sallerupsvägen.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart om någon är skadad i händelsen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Två rån på cykelbanor

Malmö Först rånades en 17-årig pojke vid Södervärn och nästan samtidigt utsattes en 27-årig kvinna för rån på Kulladal.En pappa ringer och berättar att hans son blivit utsatt för ett rån på en cykelbana mellan Södervärn och Sofielund. Det ska ha varit två gärningsmän som ska ha slagit hans 17-årige son och tvingat till sig hans guldhalskedja.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bråk på Katrinelund

Malmö Flera privatpersoner ringer poliser under onsdagskvällen om ett pågåene bråk mellan två män.Polis åker till platsen för närmare kontroll. En av männen grips och den andre förs med ambulans till sjukhus med okända skador.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.