DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 14:37

Liknande nyheter

Taggar: Eurogruppenger , stödtill , Irlands, centralbankschefsom ny , ECB-ledamot
VA - 16 maj 11 kl. 13:02

Eurogrupp väntas godkänna Portugals nödlån

16 maj Euroländernas finansministrar väntas ge klartecken för nödlånet till Portugal på måndagen efter att nya krav från Finland har tillfogats. Ministrarna väntas också uppmana Grekland till ytterligare budgetåtgärder för att klara årets mål och fler privatiseringar. Däremot väntas de inte enas om euroområdets permanenta räddningsfond Europeiska stabilitetsmekanismen, ESM.

VA - 17 jun 11 kl. 15:21

Klartecken för Greklands nödlån väntas

17 juni Euroländernas finansministrar väntas besluta om utbetalningen av 12 miljarder euro till Grekland i början av juli vid eurogruppens möte på söndag-måndag. Ministrarna diskuterar också utformningen av det nya krisprogrammet och rullningen av Greklands skuld enligt principerna som Tyskland och Frankrike enades om på fredagen. Någon överenskommelse om denna del väntas dock först vid nästa eurogruppsmöte, den 11 juli.

Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 06:30

Tillväxt i ­fokus på nytt toppmöte

EU-länderna har fått kontroll över eurokrisen och siktar nu in sig på långsiktig tillväxt. Det är budskapet när 27 regerings­chefer idag samlas för EU-toppmöte i Bryssel. Men Kina, USA och Japan tvivlar på att euron är räddad.

DI - 14 nov 13 kl. 12:52

Irland lämnar stödprogrammet

Irlands finansminister Michael Noonan ska informera kollegorna i eurogruppen om att Irland kommer att lämna stödprogrammet utan stöd av någon kreditlina..

Affärsvärlden - 14 nov 13 kl. 13:38

Irland redo lämna stödprogram utan kreditlina

Irlands finansminister Michael Noonan ska informera kollegorna i eurogruppen idag om att Irland kommer att lämna stödprogrammet utan stöd av någon kreditlina..

DI - 09 dec 13 kl. 21:15

Grönt ljus för EU-pengar till krisländerna

Eurogruppen beslöt på måndagen om delutbetalningar av nödlån till Irland och Cypern. För Irlands del var utbetalningen på 800 miljoner euro, den sista delen när det treåriga stödprogrammet nu avslutas..

Affärsvärlden - 10 dec 13 kl. 07:39

Irland och Cypern få EU-pengar

Eurogruppen beslöt på måndagen om delutbetalningar av nödlån till Irland och Cypern. För Irlands del var utbetalningen på 800 miljoner euro, den sista delen när det treåriga stödprogrammet nu avslutas..

Affärsvärlden - 16 feb 15 kl. 15:21

Nytt eurogruppsmöte kan äga rum på fredag

Eurogruppen kan komma att hålla ett nytt möte kring Grekland på fredag, säger Irlands finansminister Michael Noonan på väg in till måndagens finansministermöte för euroländerna i Bryssel..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svartlistad fotbollsstjärna ska ha fått uppemot 750 miljoner kronor

Colin Kaepernick, den kontroversielle stjärnan i amerikansk fotboll, ska ha kommit överens med ligan NFL om en uppgörelse som ger honom upp till 750 miljoner kronor. Det uppger NFL-kolumnisten Mike Freeman..

DI - 30 minuter sedan

M:s nya skattegeneral om sina planer: Nit och redlighet ska löna sig

Moderaternas nye skattepolitiske talesperson Niklas Wykman lovar stopp för en rad skatter – och tar gärna till pekpinnarna.  ”Det har varit för mycket pr i politiken”, säger han. .

DI - 1 timme sedan

Löfvens totalitära anspråk

Om man har en stund över bör man titta på ”The best of Nigel Farage” på Youtube när han begår sina utskällningar i EU-parlamentet..

DI - 2 timmar sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 2 timmar sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 3 timmar sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 4 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 4 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 5 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.