Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 17 February, 14:32

Dagensanalys.se - 11 feb 19 kl. 17:11

När Styleby tappar läsare – då är det fel på mätningarna!Helt otroligt när statistiken visar att det går bra hyllar man den, men när man tappar läsare  då är det fel på mätningarna. Jonna Bergh är kritisk till Orvesto i senaste Dagens Media efter att man tappat 25 procent av läsarna, Kom igen, ni går ur TS där ni redovisar upplaga som har 99 procent korrelation med Orvesto-läsningen. Det är sorgligt att man går ut och kritiserar mätningarna och säger att de är fel och inte vågar stå upp för fakta att man har tappat upplaga och därmed även läsare.  Enkel matematik är att desto färre tidningar man distribuera desto färre läsare har man. Tillbaka till Excel och analysera er data så kommer ni se att siffrorna är rimliga och korrelationen mellan upplaga – det vill säga hur många tidningar ni får ut – och antalet
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Styleby, Bergh, Orvesto, Dagens Media, TS, Excel, Sifo

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När Styleby, tappar, läsare, är det , fel, mätningarna
Dagensanalys.se - 11 feb 19 kl. 17:11

När Styleby tappar läsare – då är det minsann fel på mätningarna!

Helt otroligt, när statistiken visar att det går bra hyllar man den, men när man tappar läsare då är det fel på mätningarna. Jonna Bergh är kritisk till Orvesto i senaste Dagens Media efter att man tappat 25 procent, Kom igen, ni går ur TS där ni redovisar en upplaga som har 99 procent korrelation med Orvesto-läsningen. Det är sorgligt att man går ut och kritiserar mätningarna och säger att de är fel och inte vågar stå upp för det faktum att man har tappat upplaga och därmed även läsare.

UNT - 01 feb 13 kl. 07:53

UNT ökar när andra tappar läsare

Samtidigt som allt fler dagstidningar i landet tappar läsare når UNT fler än för ett år sedan. Det visar nya siffror som presenterades på torsdagen..

DN - 12 jun 13 kl. 10:17

DN står stabil när andra tappar läsare

Dagens Nyheter står sig stark samtidigt som många andra tidningar uppvisar stora tapp i antalet läsare. På söndagar ökar läsningen av DN, såväl i Stockholm som i övriga riket..

SVT - 02 okt 14 kl. 18:21

Tidningarna tappar läsare

Under torsdagen presenterade Orvesto Konsument sin senaste mätning över svenskarnas mediekonsumtion. Siffrorna är tydliga – det är svårt för tidningarna att locka läsare..

Dagens Media - 03 mar 15 kl. 00:01

Kvällspressen tappar var tionde läsare

Storstadstidningarna tappar läsare men bland lokaltidningarna finns det ljusglimtar enligt Orvesto Konsument..

Sydöstran - 18 okt 13 kl. 13:58

Commersen tappar läsare

Blekinge Läns tidning - 18 okt 13 kl. 13:58

Commersen tappar läsare

GöteborgsPosten - 26 feb 15 kl. 10:18

Tolkien tappar läsare bland unga britter

Kristianstadsbladet - 23 apr 14 kl. 06:30

Dyslektiker utan hjälp blir framtida ickeläsare?

Foto: Hasse Holmberg / TT
Sveriges svaga skolresultat kan härledas till att Skolverket mäter kunskap enligt förlegade normer, skriver Sofie Berthet.
Under våren skriver alla elever i årskurs 3, 6 och 9 nationella prov. Samtidigt förlorar en del barn glädjen att lära.

Dagensanalys.se - 09 jun 17 kl. 11:31

Wall Street Journal tappar 44 % av trafiken

Genom att ta bort möjligheten att läsa första artikeln gratis på Wall Street Journal (WSJ) har tidningen tappat 44 % av all trafik från Google. Samtidigt menar de att antalet prenumerationer har gått upp. Google har ett program som kallas First Click Free, som låter läsare få första artikeln gratis, trots att innehållet på sidan vanligtvis ligger bakom en betalvägg.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 19:28

Apple köper analysföretaget DataTiger

DataTiger hjälper sina kunder att skräddarsy marknadsföringssystem så att de kan maximera analysnyttan. Enligt DataTiger är data och analys “the fastest and easiest way to increase retention and monetisation”. Och tillägger “with our platform you can individually optimize the marketing flows for your customers in real-time across all channels.

Dagensanalys.se - Igår: 15:11

Nu tar Adobe personaliseringen till de fysiska butikerna

Företags konkurrenskraft och kundlojalitet bygger i dag i allt större utsträckning på personaliserade kundupplevelser. Nya funktioner i Adobe Experience Manager gör det nu möjligt att erbjuda digitala upplevelser som följer kunderna på alla skärmar de möter – även i fysiska butiker. Den digitala utvecklingen bidrar i snabb takt till nya kundbeteenden.

Dagensanalys.se - Igår: 15:14

Schibsted först i Norden med en AR-annonsprodukt

Nu lanserar Schibsted ett nytt format som tar annonsörer ännu närmre sin målgrupp. Genom att blanda den digitala och fysiska världen kan Augmented Reality (AR) skapa både ökat engagemang och stärkt betalningsvilja. om första medieaktör i Norden erbjuder nu Schibsted Sales & Inventory (SSI) en standardiserad AR-annonsprodukt.

Dagensanalys.se - I förrgår: 05:17

Dela listor i LinkedIn Sales Navigator och mer i senaste uppdateringen

LinkedIn har uppdaterat sin Sales Navigator med nya funktioner som gör det möjligt att bland annat dela prospeklistor med kollegor. LinkedIn är ett trevlig häng för dig som söker jobb eller vill vidga ditt nätverk. Det är också ett verktyg för rekryterare och säljare av olika produkter och tjänster.

Dagensanalys.se - I förrgår: 04:53

TikTok lanserar sponsrade videoklipp

Nu kan alla annonsörer nå ut till TikToks unga publik genom att visa målgruppsanpassade videoklipp. Ett första test av “Sponsored” innehåll dök upp från cykelmärket Specialized på TikTok. Rolling through TikTok and got an ad from Specialized Bikes that just takes you to their profile when you tap “Learn more” but then brings up “video ads do not support this feature” when you tap on the promoted music track.

Dagensanalys.se - I förrgår: 04:43

SurveyMonkey integreras med Microsoft

Gör-det-själv-verktyget SurveyMonkey och Microsoft är numera samarbetspartners. Tanken är att användare av Microsofts plattformar numera ska kunna lyfta in feedback från sina kunder direkt in i sin vanliga miljö. “Combining the insights from customer and employee feedback with operational information from Power BI can help customers transform their businesses,” kommenterar SurveyMonkey.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:49

Så här ska Amazon få sin AI-assistent att bli ännu smartare

Även om Amazons Alexa redan har 80.000 skills (tänk appar) vill man nu öka takten så att AI-assistenten blir ännu smartare. Nu kan nämligen vem som helst (ja, även du) börja koda skills för Alexa.

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:00

Nu ska föräldrar få hjälp att fatta E-sport

Inet har sedan tidigare ingått i ett treårigt samarbete med Female Legends målet är bland andra att på ett pedagogiskt vis ge föräldrar och andra vuxna en bättre förståelse för tävlingsinriktade tv- och datorspel. – Vi tycker att det är viktigt att vuxenvärlden skaffar sig större insyn i e-sporten, så att fler engagerar sig och bidrar till en bättre miljö online, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet. Inet har sedan tidigare ingått i ett treårigt samarbete med Female Legends för att kämpa för en mer inkluderande e-sport genom projektet Framtidens e-sport.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:11

En analytiker i teamet – så viktigt!

Oavsett bransch och vilken kundupplevelse du arbetar med – är dessa tips guld värda! I detta avsnitt av Growthpodden får du svar på hur du ska ta hjälp för att driva digital transformation. Dessutom berättar man vilka kompetenser du behöver ha med dig på den resan och varför det är så viktigt att ha en analytiker med i teamet.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:31

Ny marknads- och försäljningschef på Åhléns

Cecilia Mortimer Meurling, nuvarande försäljningschef på Åhléns, får en ny roll som marknads- och försäljningschef. c – För att hela tiden kunna utveckla mötet med våra kunder lever vi i ständig förändring. Genom ett gemensamt ledarskap för marknad och försäljning tar vi tillvara potentialen i Åhléns starka varumärke, samtidigt som vi förstärker våra försäljningsinsatser.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.