DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 15:18

Liknande nyheter

Taggar: Bioarctics, partnerfår , FDA-klarteckenför , klinisk, prövningi , USA
E24 - 19 jan 12 kl. 08:18

Astrazeneca: fda krÄver yttl klinisk data om dapaliflozin

Astrazeneca och Bristol-Myers Squibb har fått begäran från FDA om ytterligare klinisk data för dapagliflozin, en substans under utveckling för behandling av typ 2-diabetes hos vuxna..

DI - 10 jul 18 kl. 12:38

Bioarctic får grönt ljus för klinisk studie

Bioarctic har erhållit ett godkännande från den finländska myndigheten för läkemedel, myndigheten för medicintekniska produkter, samt den lokala etiska kommittén gällande inkludering av patienter i Bioarctics pågående kliniska Fas 1/2 studie med SC0806. .

DI - 21 dec 16 kl. 16:24

Nexstim startar klinisk studie

Medicinteknikbolaget Nexstim kan nu starta en klinisk studie med 60 patienter efter att de fått ett positivt besked från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Planen är att starta studien under det första kvartalet 2017. Det framgår av ett pressmeddelande..

E24 - 23 dec 11 kl. 07:02

Epicept: klartecken frÅn fda fÖr fas 3 med amiket

Den amerikanska tillsynsmyndigheten FDA har gett klartecken för en fas 3-studie med smärtlindringspreparatet Amiket..

DI - 11 feb 14 kl. 20:13

Astra Zeneca: FDA vill utreda preparat

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har begärt in klinisk data över AstraZenecas diabetespreparat Onglyza (saxagliptin) med syftet att granska möjliga samband med hjärtrisker ("heart failure")..

SvD - 25 jun 14 kl. 21:16

Astra zeneca:behÖver mer data fÖr rek olaparib - fda-kommittÉ

Den amerikanska läkemedelsmyndighetens (FDA) rådgivande kommitté anser att Astra Zenecas preparat olaparib, som behandling av äggstockscancer, kräver ytterligare klinisk data för att vinna panelens rekommendation om ett marknadsgodkännande..

Affärsvärlden - 23 jan 18 kl. 09:09

Sobi får grönt ljus av FDA för fortsatt studie

Sobi meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har utfärdat tillstånd att gå vidare med klinisk prövning av läkemedelskandidaten Sobi003 i den första studien på människor..

DI - 12 jul 18 kl. 08:36

FDA-godkännande för Bioinvents nya studie

Cancerbolaget Bioinvents ansökan för en ny klinisk antikroppsstudie i ett leukemiproejkt har godkänts av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. "En viktig milstolpe", skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 17 dec 18 kl. 08:18

Episurf Medical får FDA-godkännande för att inleda studie

Episurf Medical har fått godkännande från amerikanska FDA på sin IDE-ansökan ("Investigational Device Exemption") om att få initiera en klinisk studie av knäimplantatet Episealer. .

Affärsvärlden - 23 sep 14 kl. 11:12

Läkemedelsbolag rusar efter FDA-beslut

Läkemedelsbolaget Tekmira rusar på Nasdaqbörsen efter att bolaget fått klartecken av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att ge en experimentell läkemedelskandidat till personer som misstänks ha smittats eller konstaterats vara smittade av ebola-virus..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Veckans aktie: Giganten växlar upp – vi säger köp och sover gott

Börsgigantens race mot skenande råvarukostnader går mot sitt slut. Snart inleds en ny etapp där de långsiktiga trenderna spelar större roll.  Vi gillar vad vi ser och köper.

DI - 1 timme sedan

Svartlistad fotbollsstjärna ska ha fått uppemot 750 miljoner kronor

Colin Kaepernick, den kontroversielle stjärnan i amerikansk fotboll, ska ha kommit överens med ligan NFL om en uppgörelse som ger honom upp till 750 miljoner kronor. Det uppger NFL-kolumnisten Mike Freeman..

DI - 1 timme sedan

M:s nya skattegeneral om sina planer: Nit och redlighet ska löna sig

Moderaternas nye skattepolitiske talesperson Niklas Wykman lovar stopp för en rad skatter – och tar gärna till pekpinnarna.  ”Det har varit för mycket pr i politiken”, säger han. .

DI - 2 timmar sedan

Löfvens totalitära anspråk

Om man har en stund över bör man titta på ”The best of Nigel Farage” på Youtube när han begår sina utskällningar i EU-parlamentet..

DI - 3 timmar sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 3 timmar sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 3 timmar sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 4 timmar sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 5 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 5 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.