Nyan > Svenskfinland

Thursday, 21 February, 09:48

Nyan - 11 feb 19 kl. 17:00

Dagsböter för sexuellt antastandeEn man har av Ålands tingsrätt dömts till 35 dagsböter, totalt 210 euro, för att ha antastat en kvinna sexuellt på en bar i Mariehamn för två år sedan. Han ålades också att ersätta staten för kostnader om 61,65 euro för bevisning samt en brottsofferavgift på 40 euro. (ss)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Mariehamn, Nyan

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsböterför , sexuellt, antastande
YLE - 26 feb 16 kl. 14:51

Sexuella trakasserier ger kring tjugo dagsböter

I några veckor har poliserna i Helsingfors haft instruktioner om hur de ska bötfälla en person som tydligt antastar ett offer sexuellt. Men än finns det oklarheter kring detaljerna. Lasse Aapio, polischef för Helsingforspolisen, säger att polisen för några veckor sedan gav ut instruktioner om när och hur poliserna ute på fältet ska ge böter om de ser att någon antastas sexuellt.

YLE - 24 apr 15 kl. 10:21

Sexuellt utnyttjande av barn gav dagsböter i rätten

Österbottens tingsrätt dömde en ung person till 80 dagsböter för sexuellt utnyttjande av barn. Dessutom skall den dömde ersätta kärande med 1500 euro för själsligt lidande. Den dömde hade under 2011-2013 varit i kontakt med en flicka som vid den första tidpunkten var 12 år och 7 månader gammal.

Jmini.se - 04 feb 16 kl. 16:09

Känd sexualbrottsling dömdes till dagsböter för

En man från Gislaveds kommun dömdes idag i tingsrätten till dagsböter efter att ha ofredat en 17-årig kille sexuellt. Mannen som är i 30-årsåldern ska ha skickat bilder på sitt kön och flera meddelanden till killen med sexuellt innehåll.Mannen sk.....

DalaDemokraten - 09 feb 17 kl. 11:24

Sexuellt ofredande gav dagsböter

En man har av Falu tingsrätt dömts till dagsböter för ofredande och sexuellt ofredande,.

Dalarnas tidningar - 09 feb 17 kl. 11:24

Sexuellt ofredande gav dagsböter

En man har av Falu tingsrätt dömts till dagsböter för ofredande och sexuellt ofredande,.

Skånskan - 10 maj 18 kl. 21:11

Dagsböter för festivaltafsandet

MALMÖ Två gånger under Malmöfestivalen i fjol misstänks den 19-årige ynglingen ha tafsat på tjejer i folkmängden.Nu döms han till 70 dagsböter av Malmö tingsrätt för att bland annat ha tagit tag i en minderårig flickas underliv.
Det var på premiärkvällen på festivalen som ett tjejgäng besökte en av scenerna och dansade med sina kompisar i ett gäng.

GT - 07 okt 18 kl. 16:07

Lärare ofredade elever sexuellt – får dagsböter

En lärare på en skola i Västsverige döms av hovrätten för att ha sexuellt ofredat flera elever vid fyra olika tillfällen.Han döms nu till villkorlig dom och dagsböter och arbetar inte längre som lärare..

Sydsvenskan - 11 sep 13 kl. 16:19

Dagsböter för sexofredande

En 33-årig man döms till att betala 4000 kronor i dagsböter för sexuellt ofredande..

Nyheter 24 - 14 nov 13 kl. 09:42

Tafsdömd lärare frias – trots att flickans historia bedöms som trovärdigDömdes till dagsböter

LANDSKRONA. Det var i mars i år som en 65-årig gymnasielärare dömdes för sexuellt ofredande i tingsrätten eftersom att han vid flera tillfällen skulle ha tafsat på en kvinnlig elev. Nu väljer dock hovrätten att fria mannen – trots att flickans berättelse bedöms vara trovärdig, skriver Helsingborgs Dagblad.

Sydsvenskan - 27 feb 14 kl. 05:30

Blottare dömd till dagsböter

Kvinnorna var ute och gick i Alnarpsparken en kväll i somras när de träffade på en blottare.
Nu döms mannen till dagsböter för sexuellt ofredande..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Farliga färjtrick av ungdomar

Under natten mellan söndag och måndag hängde två ungdomar utanför relingen på Tallink Siljas kryssningsfartyg Baltic Princess, rapporterar tidningen Iltalehti. .

Nyan - 1 timme sedan

Hancock i Svenska Belysningssällskapet

Eva-Jo Hancock har valts in i styrelsen i Svenska Belysningssällskapet, SBS. – Det är en hedrande utmaning, säger den åländska inredaren och ljusdesignern. SBS arbetar för kunskap, kreativitet och utveckling inom belysningsområdet och vill öka insikten om ljusets betydelse för den totala miljön.

Nyan - 2 timmar sedan

Ingen egen riksdagskandidat från ÅF

  Ålands Framtid stöder ett återval av Mats Löfström i riksdagsvalet den 14 april, det meddelar partiet i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. – Mats har gjort ett förtjänstfullt jobb i den allt hårdare motvind som Ålands självstyrelse och svenska språket möts av i Finland. Därför ger vi honom fortsatt förtroende, förklarar ordförande Pia Eriksson (bilden).

Nyan - 3 timmar sedan

Lantrådet missade beslutet – glad ändå

Klockan 16.59 i går klubbade riksdagens talman ändringen av självstyrelselagen i den andra behandlingen, som ett av dagens sista ärenden. .

Nyan - 14 timmar sedan

Tungt i EM-debuten för Jenny Fellman

SKIDSKYTTE. Jenny Fellman hade det motigt i sin första start i senior-EM, onsdagens individuella tävling över 15 kilometer. 22-åringen noterade sammanlagt elva bom över fyra skjutningar (2+3+1+5) och slutade 73:a av 83 startande, 10.

Nyan - 14 timmar sedan

Så städar du smärtfritt

Städare drabbas ofta av belastningsskador. .

Nyan - 15 timmar sedan

Mässlingslarm var obefogat

Misstankarna om mässling i Esbo i går har avfärdats efter närmare undersökningar. Larmet ledde till att delar av ett köpcentrum stängdes – Orsaken till att utrymma och stänga lokaler snabbt vid mässling är att sjukdomen smittar oerhört lätt både luftburet och genom kontakt med ytor som virus ligger på. Mässlingsvirus lever i luften och på ytor i två timmar efter att en smittad lämnat rummet, skriver hbl.

Nyan - 15 timmar sedan

Besiktningens lager av plåtar växer

Polisen påträffade under tisdagen tre obesiktigade fordon vars registerskyltar avlägsnades. I två av fallen fick förarna böter. Borttagna registerskyltar för polisen till Fordonsmyndigheten där de fås tillbaka efter godkänd besiktning.

Nyan - 16 timmar sedan

Föglö vill inte tvångsvaccinera

Föglö socialnämnd bedömer att ingen inom vården kan tvingas att vaccinera sig eftersom lagen om smittsamma sjukdomar inte är tillräckligt tydlig. – Socialnämndens tolkning är att det råder frivillighet för vaccinering, skriver de. Nämnden föreslår för kommunstyrelsen att personal som omfattas av gällande lagstiftning och så vill ska få vaccinera sig på kommunens bekostnad.

Nyan - 17 timmar sedan

Nya ekonomiska systemet godkänt av riksdagen

Ändringen av självstyrelselagen godkändes i riksdagens andra behandlingen klockan 16.59 på onsdagen. Den andra behandlingen avhandlades utan diskussion, så talmannen konstaterade bara att man godkänner lagen och slog sin klubba i bordet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.