DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 14:12

Liknande nyheter

Taggar: LövinDen , årliga, höjningenav , bensinskattska , återinföras
Dagens PS - 11 feb 19 kl. 11:44

Trots kritiken – Lövin höjer bensinskatten

”Vi måste jobba både med piska och morot”, säger Isabella Lövin (MP) Experter varnar för att en höjd bensinskatt ökar klyftorna mellan stad och landsbygd. Men enligt miljö- och klimatminister Isabella Lövin måste hela landet delta i en grön skatteväxling. ”Klimatkrisen kommer att drabba alla, fattig som rik”, säger Lövin till SVT.

YLE - 18 feb 16 kl. 15:24

Caruna ger med sig: Prishöjningen för elöverföringen blir mindre

Elbolaget Caruna ger efter: Elöverföringspriserna stiger med under 15 procent i stället för med i medeltal 30 procent. De planerade höjningarna av elöverföringskostnaderna står fast, men Caruna verkställer höjningarna i intervaller. Enligt Caruna leder det till att den årliga förhöjningen av kostnaderna för elöverföringen i medeltal stannar under 15 procent.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 06:27

Höjningen av va-taxan ger kommunen 300 000 kronor

Kommunstyrelsen beslöt vid senaste mötet att höja va-taxan; både den fasta och den rörliga avgiften.
Den fasta avgiften skulle enligt planen höjas med 150 kronor enligt det tjänstemannaförslag som kommunstyrelsens arbetsutskott antagit och fört vidare till kommunstyrelsen. Men vid mötet lade socialdemokraterna fram ett alternativt förslag.

HBL - 01 okt 13 kl. 14:00

Höjningen av alkoholskatten halveras

Alkoholskatten höjs bara hälften så mycket som regeringen kom överens om i ramförhandlingarna i våras.Nu planeras höjningen bli i snitt 2,3 procent. Regeringens finanspolitiska utskott motiverar förändringen med att det annars finns risk för att alkoholinförseln i samband med utlandsresor ökar och att skattebasen kan minska ovanligt mycket i början av nästa år.

Supermiljöbloggen - 03 jul 16 kl. 12:49

”Vi späder på temperaturhöjningen och politikerföraktet”

Riksdagsledamoten Carl Schlyter (MP) menar att partiet inte satsat allt i frågan.  En av de miljöpartister som inte välkomnar gårdagens besked från regeringen, om att Vattenfalls ska få sälja sin brunkolsverksamhet i Tyskland till det tjeckiska bolaget EPH, är Carl Schlyter. I en debattartikel på Dagens ETC skriver han: De flesta gröna partier som satt hårt mot hårt och varit villiga att offra sina ministerposter har antingen lyckats driva igenom systemförändrande reformer eller åkt ur regeringen, men med trovärdigheten i behåll.

DI - 09 dec 16 kl. 15:53

Nordea höjer rörliga boräntan

Nordea höjer den rörliga boräntan. Ett trendbrott för Nordea sett över flera år, men andra storbanker har höjt lite sedan länge. Nordeas så kallade rörliga listränta med tre månaders löptid blir 2,02 procent - högre än treårsräntan på 1,99 procent.

Barometern - 05 maj 14 kl. 07:25

Chockhöjningen stoppad på Oknö

Det blir inte alls den chockhöjning av tomträtterna som först befarades på Oknö. I det första förslaget, som var uträknat enligt de regler som tillämpas, riskerade några av tomträtts­innehavarna att få en mycket kraftig höjning av tomträtten, i vissa fall tre-fyra gånger så hög avgift jämfört med den nu­varande.
Detta fick organisationen Villaägarna i Strandabygden att reagera starkt och man skrev ett protestbrev till kommunledningen.

SvD - 25 jun 13 kl. 16:41

Två banker höjer rörliga boräntorna

Första höjningen sedan november 2011..

Expressen - 20 dec 18 kl. 12:27

Så påverkas du av räntehöjningen

Riksbanken höjer reporäntan för första gången på sju år.De som påverkas är främst hushåll med rörliga bolån – men experterna tror inte på någon dramatisk höjning.– Men många har aldrig varit med om en räntehöjning och blir nervösa, säger Claudia Wörmann på SBAB..

BT - 12 dec 14 kl. 19:29

Fristadbostäder höjde mest i fjol - nu vill bolaget höja hyrorna igen

Vid den senaste hyreshöjningen var Fristadbostäder det kommunala bostadsbolag som höjde sina hyror mest i landet. Nu vill man höja hyrorna ännu mer. – Det är höga taxehöjningar både på fjärrvärme, vattnen och avlopp.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Teckna Cleantechbolaget Ferroamps pågående emission inför notering

Teckningstiden pågår tom nu på fredag den 22 februari 2019. Prospekt och anmälningssedel kan laddas ned från www.ferroamp.

DI - 3 minuter sedan

Rusning till lågprisfonder – ”får hög riskspridning till lågt pris”

Rusningen mot billiga indexfonder fortsätter. När aktivt förvaltade fonder tappade sparkapital i fjol fick lågprisfonderna ta emot närmare 23 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

UBS får böta 3,7 miljarder euro för penningtvätt

En domare i Paris fäller det schweiziska finansbolaget UBS för att ha tvättat pengar åt kunder och dömer banken att betala 3,7 miljarder dollar i böter. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 15 minuter sedan

Mikael Pérez ny vd på Light Air

Styrelsen för NGM-noterade Light Air, som utvecklar luftrenare, har utsett Mikael Pérez till ny vd. Han har de senaste månaderna verkat som bolagets tillförordnade vd utöver anställningen som bolagets försäljnings- och marknadschef. .

DI - 15 minuter sedan

Rekar: Carnegie sänker Paradox och Alligator till behåll

Carnegie har sänkt både Alligator och Paradox till behåll. Även Danske Bank sänker Paradox från tidigare köp till behåll..

DI - 30 minuter sedan

Miljardböter hotar Daimler efter dieselfusket

Efter den tyska biljätten Volkswagen, som har tvingats böta 19 miljarder kronor för dieselfusket, synar tysk åklagare nu konkurrenten Daimler. Personer i ledningen misstänks ”ha brustit i sin uppsynsplikt”..

DI - 45 minuter sedan

Mikael Pérez ny VD för LightAir

LightAirs styrelse har utsett Mikael Pérez till ny VD. Mikael Pérez har de senaste månaderna verkat som bolagets tillförordnade VD utöver anställningen som bolagets försäljnings- och marknadschef. Mikael Pérez har nu tillträtt som VD och ersätter Joakim Hansson..

DI - 45 minuter sedan

LKAB tittar på Helsingborg för ny jätteanläggning

Det statliga gruvbolaget LKAB satsar 45 miljoner på en pilotanläggning som ska omvandla gruvavfall till råmaterial till bygg-gips, konstgödsel och sällsynta jordartsmetaller. Lyckas pilotsatsningen vill bolaget bygga en storskalig anläggning, vilket uppskattas bli en investering i miljardklassen..

DI - 45 minuter sedan

Nasdaq stänger ned derivathandel efter Swedbanks ras

Nasdaq OMX Nordic Derivatives har beslutat att åberopa "ansträngande marknadsförutsättningar" för att stänga ner derivathandeln kring Swedbank efter det börsras som följt medierapporterna om penningtvättsinblandning..

DI - 45 minuter sedan

Southwest Airlines vinstvarnar – nedstängning av statsapparaten tyngde

Det amerikanska lågprisflygbolaget Southwest guidar för lägre vinst i det första kvartalet efter att bolagets försäljning drabbats negativt av den statliga partiella nedstängningen som pågick i december och januari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.