DN > Inrikes

Thursday, 21 February, 08:28

DN - 11 feb 19 kl. 15:23

Avgiften av mindre betydelse för var tredje pensionssparareNästan var tredje sparare tycker att avgiften har ganska eller mycket liten betydelse när de väljer fonder.  – Förvånande, anser pensionsexperten Tomas Carlsson på pensionsvalcentralen Collectum, som tagit fram uppgiften..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Tomas Carlsson, Collectum

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avgiftenav mindre , betydelseför var tredje , pensionssparare
Dagens PS - 21 dec 17 kl. 08:19

Sänk avgift för 3,5 miljoner pensionssparare

Svenska ”soffliggare” har anledning att fira, enligt Dagens Industri. Statliga Sjunde AP-fonden har i samband med pensionsreformen valt att sänka avgiften i fonden AP 7 Såfa – den fond där svenska pensionssparares pengar hamnar om man inte gör ett aktivt val – från 0,11 till 0,10 procent. Sedan starten för sju år sedan har det förvaltade kapitalet ökat från 100 miljarder till 430 miljarder kronor, berättar vd Richard Gröttheim för Dagens Industri.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 10:54

Pensionssparare kan tjäna miljoner

Nästan nio av tio betalar i dag dubbla avgifter – i onödan. Det handlar om de som sparar till sin pension i privat fondförsäkring. En klart övervägande andel av dessa privata pensionssparare riskerar nu att få ”rejält” lägre pension i slutändan på grund av de dubbla avgifterna, skriver Privata Affärer där en expert konstaterar att fondbolagen givetvis tar ut en avgift för förvaltningen men att också pensionsbolaget kräver en avgift för själva fondförsäkringen, det vill säga där kontot finns.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 07:25

Dags att slopa avgiften för gynekologisk cellprovtagning

Kronobergs landsting är ett av de sämsta i landet på att få kvinnor att ­komma till cellprovtagningarna. Med nya politiker installerade vill vi därför återigen aktualisera frågan i hopp om att landstingen inför 2015 års budget gör cellprovtagningen avgiftsfri, skriver Barbro Sjölander, ordförande i Nätverket mot gynekologisk cancer. Varje år dör eller insjuknar 620 kvinnor i livmoder­halscancer som uppstår till följd av cellförändringar.

News55 - 07 sep 17 kl. 15:08

Därför betalar många pensionssparare dubbla avgifter

Närmare nio av tio som pensionssparar privat i fondförsäkring betalar dubbla avgifter, något som leder till en sämre ekonomi när det är dags att gå i pension. Det visar uträkningar som pensionsflyttjänsten Pensiono har gjort. Miljontals svenskar är drabbade, skriver Privata Affärer.

YLE - 08 jul 16 kl. 04:40

Anna-Maja Henriksson: Slopa avgiften för föreningsregistret

Patent- och registerstyrelsen borde se över sin politik när det gäller avgifterna för föreningsregistret. Det anser SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Många organisationer har struntat i rapporteringen till Patent- och registerstyrelsen.

PrivataAffärer - 15 sep 15 kl. 06:00

Här är fonderna som reas ut för pensionssparare

Det nya avgiftstaket gör premiepensionstorget ännu mer intressant för fondsparare. Här är listan över fonderna med fetast rabatt på avgiften....

SvD - 13 okt 16 kl. 21:00

Stora sparmissen: Tre av tio struntar i avgiften

Fondavgiften har enorm betydelse för hur stort ditt pensionskapital blir i slutändan. Trots det struntar en av tre svenskar att ta hänsyn till avgiften när de väljer fond i pensionssparandet, visar en ny undersökning. – Det kan handla om hundratusentals kronor, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på Collectum..

SvD - 24 nov 16 kl. 07:00

FI granskar fondbolag: Avgiften har stor betydelse

Vi har tidigare kritiserat fondbolagen för att inte vara tillräckligt tydliga när det gäller hur aktivt en fond förvaltas. Nu har vi följt upp denna granskning och även om det blivit något bättre, kan vi ändå konstatera att få aktiva fonder överträffar index när avgiften inkluderas. Det skriver Erik Thedéen och Malin Omberg, Finansinspektionen..

Sydsvenskan - 27 sep 11 kl. 06:30

Pensionssparare får rådet att flytta

Mer än en miljon sparare i traditionella pensionsförsäkringar får nu rådet att flytta sina pengar eller vänja sig vid betydligt lägre avkastning än tidigare.
Sedan juni har de åtta största livbolagens skulder ökat med närmare 100 miljarder kronor och flera av bolagen balanserar på randen till avgrunden enligt en analys gjord av Söderberg & Partners. Orsaken är fallande aktiekurser och låga räntor.

Skånskan - 14 mar 17 kl. 07:08

Pensionssparare kan ha missat mångmiljonbelopp

Pensionssparare har gått miste om stora summor på grund av två affärer som pensionsbolaget Allra gjort rapporterar Sveriges Radio Ekot.

ERWP.fif(0)Enligt interna dokument som Ekot tagit del av ska Allra, som då var Svensk Fondservice, betalat kraftiga överpriser för finansiella tjänster till ett litet finansbolag med koppling till Allra.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Landeskog uppe i 400 poäng

Carl Söderberg inledde målskyttet, och Gabriel Landeskog noterade säsongens 31:a fullträff när Colorado fick hela sju spelare i målprotokollet i segern mot Winnipeg..

DN - 30 minuter sedan

Sterling sen hjälte för Manchester City

Videodomarsystemet hamnade i fokus i Tyskland och i Spanien. Men VAR stoppade varken Manchester City eller Atlético Madrid. Champions League-åttondelsfinalerna mot Schalke respektive Juventus slutade med segrar; 3–2 och 2–0..

DN - 2 timmar sedan

Två hittade ihjälskjutna i Bro

Efter larm om skottlossning i Bro, mellan Stockholm och Enköping, har polisen hittat två ihjälskjutna personer..

DN - 11 timmar sedan

Skurustjärna allvarligt knäskadad

Före detta Danmarksproffset Jennie Linnéll är en av de ledande spelarna i Skurus guldjagande lag. Nu missar hon resten av årets säsong på grund av en korsbandsskada..

DN - 13 timmar sedan

Ploggning – den ”stora” svenska träningstrenden som svenskarna knappt känner till

Massvis med vuxna och barn i Sverige springer glatt runt och plockar skräp –  ”ploggar” som det också kallas.  Det är en del av Sverigebilden som sprids på utländska sociala medier. I själva verket vet de flesta svenskar knappt vad det är för något.

DN - 17 timmar sedan

Kläbo ville prata skidor – inte kommentera Halfvarssons video

SEEFELD. Presskonferenser kan bli riktigt pinsamma och den med de norska sprintåkarna blev ett lågvattenmärke. Det berodde inte på åkarna utan på presskårens försök att få dem att kasta skit på Calle Halfvarsson.

DN - 17 timmar sedan

Förlust för AIK – men mycket bättre än året före

Det allsvenska mästarlaget AIK Fotboll gjorde en förlust före skatt på 4,2 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 jämfört med minus 13,6 miljoner kronor under samma period föregående år..

DN - 18 timmar sedan

De största svenska medaljhoppen på skid-VM

VM inleds med sprint där de svenska damerna dominerat i vinter. I samtliga damlopp finns blågula medaljaspiranter, även om en viss norska är storfavorit. På herrsidan är pallchanserna inte lika stora..

DN - 18 timmar sedan

Spelbolag annonserar mest på svartlistade sajter

Medlemsföretaget Sveriges annonsörer har uppdaterat sin ”svarta lista” med sajter som de anser att seriösa annonsörer bör undvika.  Enligt deras kartläggning är det främst spelbolag som annonserar på de illegala sajterna. .

DN - 18 timmar sedan

UD satte ner foten efter ungerskt påhopp på Strandhäll

Mötet på Utrikesdepartementet med den ungerska ambassadören ägde rum under onsdagsförmiddagen.  – Sverige framförde sin ståndpunkt att man ska kunna föra en politisk diskusson utan att gå till personangrepp, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på UD. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.