Sydsvenskan > Opinion

Monday, 18 February, 02:00

Sydsvenskan - 11 feb 19 kl. 15:00

Läkare möttes av hot och spott – sydde sen ihop gärningsmannens blödande skalleLäkare får 5 000 kronor i skadestånd: ”Jag var beredd på att försvara mig.”.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

1090 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, möttesav , hotoch , spott, sydde, sen, ihop, gärningsmannens blödande skalle
Nya Wermlands Tidningen - 03 jun 13 kl. 08:30

Hojåkare möttes under bibelhelg

I helgen var det bibelträff för hojåkare vid Hults sommarhem. Gudstjänster, bibelstudium, sång och musik varvades med mc-turer. ?

Skånskan - 11 okt 13 kl. 18:16

Läkare möttes positivt i Malmö


Bemötandet har varit positivt i Malmö för Läkare utan gränsers utställning om en flyktingläger i Sydsudan..

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 18 kl. 05:00

Sysav vill registrera sina besökare

Registrering av besökare ska minska hot och stölder på Sysavs återvinningsanläggningar i Skåne. ”Tvingas man registrera sig så bråkar man inte lika mycket” säger Lars Carrick, chef för anläggningarna..

YA - 09 jun 16 kl. 16:31

Tjuvåkare möttes av polis i Svarte

Skånskan - 20 mar 17 kl. 16:13

Försökte utpressa läkare på 150 000

Malmö En 68-åring Malmöbo menade att hans läkare felbehandlat honom så han pensionerats för tidigt. Han skickade hot och kränkande sms till läkaren och hans make. Nu döms mannen för utpressningsförsök.

Skånskan - 21 mar 17 kl. 05:00

Försökte utpressa läkare på 150 000

Malmö En 68-åring Malmöbo menade att hans läkare felbehandlat honom så han pensionerats för tidigt. Han skickade hot och kränkande sms till läkaren och hans make. Nu döms mannen för utpressningsförsök.

YLE - 28 jul 13 kl. 05:44

SuSu: Var femte läkare har hotats

Var femte läkare har blivit utsatt för hot eller våld, skriver söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Enligt tidningen är det främst missbrukare som går till attack mot läkare. Uppskattningen baserar sig på en åtta år gammal gallup, men enligt Läkarförbundets vice verksamhetsledare Risto Ihalainen har hot och våld mot läkare blivit vanligare de senaste åren.

SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 07:15

Fler läkare för en välfungerande vård


Forskning visar att länder/områden med en väl utbyggd primärvård förbättrar folkhälsan, minskar hälsoskillnader i samhället och är uppskattad av befolkningen. Tyvärr har landstingen i Sverige inte prioriterat primärvården eller distriktsläkarbemanning, och inte heller kompenserat primärvården för de nya uppgifterna som tillförts och som vi behöver kunna genomföra väl. Som distriktsläkare ser vi luckor i vården men samtidigt tydliga möjligheter att kunna förbättra.

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 19:34

Läkare som stoppade SD-besök hotade


En läkare, som ställde sig i vägen för att hindra SD-ledaren Jimmie Åkesson från att besöka en avdelning på sjukhuset i Umeå, har hotats till livet.Enligt uppgift till SVT:s Västerbottensnytt har läkaren varken kunnat vistas hemma eller på jobbet på grund av hoten som framförts på nätet.Ytterligare en läkare uppger att även han blivit utsatt för hot om "arkebusering" och "avrättning".

BT - 28 mar 14 kl. 19:34

Läkare som stoppade SD-besök hotade

En läkare, som ställde sig i vägen för att hindra SD-ledaren Jimmie Åkesson från att besöka en avdelning på sjukhuset i Umeå, har hotats till livet. Enligt uppgift till SVT:s Västerbottensnytt har läkaren varken kunnat vistas hemma eller på jobbet på grund av hoten som framförts på nätet.Ytterligare en läkare uppger att även han blivit utsatt för hot om "arkebusering" och "avrättning".

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Samsung storsatsar på nätutrustning

Sydkoreanska Samsung försöker att slå mynt av kinesiska Huaweis problem på 5G-marknaden. Personal och höga chefer flyttas från mobiltillverkningen för att i stället satsa på mobilnäten, enligt källor. Huawei har stött på patrull när många länder oroar s.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nedslagen med golfklubba i Helsingborg

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit nedslagen med en golfklubba i centrala Helsingborg, meddelar polisen. – Jag har inte fått något signalement på någon gärningsperson, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på polisregion Syd. Den skadad.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

”Siffrorna speglar inte matchen”

Eos förlorade mot Luleå, en av favoriterna till SM-guldet..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tung storförlust för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad leder herrarnas handbollsliga, men i en tuff Champions League-grupp har laget gått tyngre. Inför bortamatchen mot Barcelona låg Kristianstad sist i gruppen på fem poäng med åtta förluster, en oavgjord och två segrar. Och efter matchen u.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Månen tema när karnevalen i Venedig startar

Den årliga karnevalen i Venedig har inletts på sedvanligt sätt med en storslagen vattenparad längs kanalerna. Med start i månsken på lördagskvällen fortsatte festligheterna under söndagen. Åskådare trängdes längs Cannaregio-kanalen för att se de utsmyck.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Mördad kvinna tros ha hittats i systerns frys

Kroatisk polis tror att de har hittat kroppsdelar som tillhör en kvinna som försvann för 18 år sedan – i hennes systers frys. Den 45-åriga systern greps på lördagen i byn Mala Subotica i norra Kroatien efter att polisen sökt igenom hennes hus och gjort.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Affärsman bekräftar Minhai-mötet i Stockholm

En kinesisk affärsman bekräftar mötet om den frihetsberövade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai för Ekot. Konsulten säger samtidigt att han är mycket bekant med den svenska Kina-ambassadören. Ekot uppger att man tagit del av dokumentation gällande.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Presidenten ovillig diskutera konstitutionen

Syriens president Bashar al-Assad säger att hans regering inte kommer att förhandla om landets konstitution och kritiserar FN:s fredsplaner där man vill ta fram ett förslag till en ny sådan. – Konstitutionen är landets öde och kan som sådant inte offras.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

VM-stjärnorna till Stockholm

Alpinstjärnorna åker direkt från VM i Åre till Stockholm där det på tisdag körs parallellslalom i världscupen i Hammarbybacken. Slalomvärldsmästarna Mikaela Shiffrin och Marcel Hirscher är förstås kvalificerade och har tidigare sagt att de ska komma. Me.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.