Expressen > Nyheter

Wednesday, 20 February, 14:53

Expressen - 11 feb 19 kl. 14:39

Sönernas beslut om Kamprads stiftelseIngvar Kamprads förmögenhet fortsätter att sprida glädje efter hans död.Det senaste är att pensionärer i Småland gratis kan få åka på utflykt tillksammans.– Ingvar brann mycket för detta. Det skulle vara ett sätt att lindra ensamheten, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse. Nu undrar många när sönerna ska ta plats i styrelsen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kamprads, Småland, Lena Fritzén, Familjen Kamprads

Dela artikeln

72 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sönernas, beslutom , Kamprads, stiftelse
Barometern - 05 feb 18 kl. 15:45

Äldre får stöd genom Kamprads stiftelse

Ikeagrundaren Ingvar Kamprads minne lever vidare. Nu har alla församlingar i Småland och på Öland möjlighet att söka pengar ur familjen Kamprads stiftelse..

Barometern - 10 jun 14 kl. 12:26

ABF får bidrag av Kamprads stiftelse

ABF Östra Småland/Öland har beviljats ett bidrag till kultur för äldre på 688 000 kronor. Det är Ikeas grundare Ingvar Kamprad med familj som genom en stiftelse bidrar med pengar.
Familjen Kamprads stiftelse delar regelbundet ut pengar till "hjälpverksamhet för behövande äldre".

Barometern - 09 jul 14 kl. 13:45

Gåva från Kamprads stiftelse till äldreboende

Det blir dubbel glädje när brukare och personal på äldreomsorgens korttidsenhet Zafiren får cykla två och två. Familjen Kamprads stiftelse har ­donerat två parcyklar till social­förvaltningen.
En cykel har levererats till Zafiren och en ska till Kristdala.

SmålandsPosten - 12 nov 14 kl. 06:07

Nu är Kamprads stiftelse större än Alfred Nobels

Det började blygsamt med gåvan på knappt en miljard kronor 2012. Lagom till jul blir Familjen Kamprads stiftelse större än Alfred Nobels. Då kommer värdet att överstiga tre miljarder och de riktigt stora utbetalningarna till svensk forskning kan ta sin början.

SmålandsPosten - 28 feb 18 kl. 11:22

Kamprads stiftelse ska dela ut tio miljoner

Tio miljoner kronor ligger i potten när föreningar, organisationer och offentliga aktörer kan söka bidrag från Familjen Kamprads stiftelse. .

Barometern - 11 apr 18 kl. 14:28

Tre miljoner från Kamprads stiftelse till forskning i Kalmar

Familjen Kamprads stiftelse har gett tre ytterligare miljoner kronor till en forskningsgrupp i Kalmar som undersöker D-vitaminets betydelse för äldres hälsa..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kamprads stiftelse stöder CSK-forskare

Karl-Johan Hellgren, forskare och läkare vid ögonkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad, har beviljats ett anslag på 2,8 miljoner kronor från Familjen Kamprads stiftelse för sin forskning kring ögonbottenkontroller för äldre diabetespatienter..

SmålandsPosten - 11 jan 19 kl. 11:00

Ryska studenter till Växjö – tack vare miljoner från Kamprads stiftelse

Tack vare tio miljoner från Familjen Kamprads stiftelse ska ryska studenter kunna studera vid Linnéuniversitetet..

Expressen - 28 jan 18 kl. 17:36

Över 110 miljoner delas ut efter Kamprads död

Ingvar Kamprad delar via sin stiftelse ut 110–120 miljoner kronor i år.Men vilka som får pengarna hann inte bestämmas innan Ikea-grundaren gick bort.– Det är vårt testamente från honom nu, att arbeta vidare med det, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kampradsöner donerar 900 miljoner

Ikeas grundare Ingvar Kamprads tre söner, ägarna till Ikano, har donerat 900 miljoner kronor till Familjen Kamprads stiftelse..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man anhållen misstänkt för våldtäkt

På tisdagen greps en man som misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Malmö.Den misstänkta våldtäkten ska skett i en bostad under natten till tisdagen.– Det är en man som är född på 90-talet som anhållits, säger åklagare Caroline Carlqvist..

Expressen - 15 minuter sedan

Elevernas insjuknande fortfarande en gåta

De första analyssvaren på chokladpuddingen som misstänktes ha fått flera elever på en skola på Lidingö att insjukna har kommit. Sjukdomsfallen är fortfarande en gåta. .

Expressen - 30 minuter sedan

Leverantör sparkas efter läckan på 11717

Med Help, som tar emot patientsamtal via 11717 Vårdguiden, säger nu upp avtalet med underleverantören som svarat för teleoperatörstjänster.Bakgrunden är skandalen där miljontals inspelade samtal till 11717 legat öppna på nätet..

Expressen - 45 minuter sedan

Prinsessan Leonore fyller 5 år – här är den nya bilden

Prinsessan Leonore fyller fem år.Här är kungahusets nya bild på hertiginnan av Gotland – prinsessan Madeleines och Chris O'Neills förstfödda.Det är också prinsessan som har tagit bilden på födelsedagsbarnet..

Expressen - 1 timme sedan

UD markerar mot Ungern – efter Strandhälls ordbråk

Ordbråket mellan Annika Strandhäll, S, och ungerska ministrar har eskalerat.På onsdagen kallade UD därför till sig Ungerns ambassadör – för att markera.– Vikten av att kunna föra en politisk diskussion utan att gå till personangrepp framfördes, säger UD:s presskommunikatör Anton Dahlquist..

Expressen - 45 minuter sedan

Svenska barn fångna i IS sista fäste – UD kommer inte agera

IS-göteborgaren Michael Skråmo befinner sig i terrorsektens sista fäste i Syrien. Han vägrar överlämna sig – eller låta sina barn bli evakuerade.En anhörig vill ha hjälp av svenska myndigheter med att föra barnen i säkerhet.

Expressen - 45 minuter sedan

IS-kvinnan Shamima söker nytt hemland: ”Orättvist”

Tonåringen Shamima ville återvända till Storbritannien efter att ha tröttnat på livet som IS-jihadist.Då blev hon av med sitt brittiska medborgarskap. Nu kan hon tänka sig att flytta till Holland i stället där hennes make har familj.

Expressen - 1 timme sedan

En person fast i bil efter trafikolycka

Två personbilar har kolliderat utanför Falkenberg, och en bil ligger i diket.En person uppges sitta fast.– Vi har påbörjat arbetet med att rädda den personen, säger Niklas Rosenberg, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten väst..

Expressen - 1 timme sedan

”Bonnesen får svårt att sitta kvar på Swedbank”

Efter SVT:s avslöjande om penningtvätt på Swedbank väcks allt mer kritiska röster mot vd:n Birgitte Bonnesen:
”Oavsett om Birgitte Bonnesen ljög när hon i höstas svor sig fri från penningtvätt eller om hon bara hade noll koll så får hon svårt att sitta kvar som vd för Swedbank”, skriver SvD Näringslivs Birgitta Forsberg i en kommentar. .

Expressen - 1 timme sedan

May förlorar flera ledamöter till ny grupp

Konservativa Tory-partiet i Storbritannien förlorar flera ledamöter till den nya oberoende gruppen i brittiska underhuset.Tre ledamöter lämnar nu Theresa Mays parti, rapporterar BBC..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.