SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 20 February, 15:00

SVT Debatt - 11 feb 19 kl. 14:31

”I 40 år har Irans kvinnor förtryckts av regimen””Det som inträffade i Iran 1979 har fått långtgående konsekvenser i stora delar av Mellanöstern och Afrika – särskilt när det gällt att beröva kvinnorna deras rättigheter och begränsa deras frihet”, skriver Amineh Kakabaveh (V)..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Irans, Iran, Mellanöstern, Afrika, Amineh Kakabaveh

Dela artikeln

1046 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I 40 århar , Irans, kvinnor, förtrycktsav , regimen
SmålandsPosten - 08 mar 14 kl. 00:30

Myten om det kategoriska förtrycket

Att det är så lätt att i nutiden få gehör för diverse idéer om att det västerländska kulturarvet är en källa till förtryck snarare än en brunn att söka visdom ur, har naturligtvis komplexa förklaringar. Dock bör man i sammanhanget inte underskatta feminismens betydelse - eller kanske snarare det inflytande som den radikalfeministiska hypotesen om könsmaktsordning har fått i samhället. På universitetet möter jag dagligen studenter som är övertygade om att vår kulturhistoria är ett enda långt och otäckt vittnesmål om hur kvinnor kategoriskt har förtryckts av män.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Sätt Swedbank framför en uppvisning inspirerad av Hamlet”

”Låt bankmännen tro att de ska in i finkulturens rum och skåda underhållning, de kommer att överraskas när ridån går upp och de får skåda en iscensättning inspirerad av Hamlet; hur en bank vägrar greppa moral och etik, hur den ständigt begår brottslig verksamhet”, skriver Sundell..

SVT Debatt - 4 timmar sedan

”Denna skenande utveckling är ett av de största hoten”

”De senaste dagarna har det pratats ganska mycket om samhällets sårbarhet, att vi skulle klara ett större elavbrott eller någon annan typ av samhällsstörning ganska dåligt. ”Delvis har det att göra med nedrustningen av det civila försvaret, som har pågått en längre tid”, menar zombieöverlevnadsexperten Herman Geijer..

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Att bekämpa nationalismen i Europa är att kämpa för demokrati”

”Orbán leder en auktoritär regering som håller på att montera ner den liberala demokratin i landet. Ungern har förvandlats till en stat där maktfördelningen inte längre fungerar”, skriver Jaime Gomez (Fi)..

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Titta på bankerna som Hamlet tittade på sin styvfar”

Låt bankmännen tro att de ska in i finkulturens rum och skåda underhållning, de kommer att överraskas när ridån går upp och de får skåda en iscensättning inspirerad av Hamlet; hur en bank vägrar greppa moral och etik, hur den ständigt begår brottslig verksamhet..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Karl Lagerfeld lämnar oss med en designskatt”

”En modeikon har gått ur tiden i och med Karl Lagerfelds bortgång. Han lyckades bli en färgstark personlighet utan att någonsin synas i färg. Han gjorde också en del kontroversiell uttalanden, bland annat om kända kvinnors kroppar”, säger Zetterström..

SVT Debatt - 23 timmar sedan

”Dags att gå från ord till handling för att motverka självmord”

”Vi kan i nuläget konstatera att de insatser som man presenterar inte står i proportion till den växande problematiken gällande psykisk ohälsa”, skriver Per Ramhorn och Clara Aranda från Sverigedemokraterna..

SVT Debatt - Igår: 14:24

”Sociala medier kan trigga självmordstankar”

”Vår ambition är att ingen någonsin ska välja att avsluta sitt liv”, säger Erica Arklöf, som har två familjemedlemmar som försökt ta sina liv..

SVT Debatt - Igår: 14:02

”Det behövs en samlad brottsofferlag i Sverige”

”En ny brottsofferlag skulle utgöra grund för att säkerställa en implementering av EU:s Brottsofferdirektiv i praktiken – oavsett var brottsoffret bor och var i landet brottet sker”, skriver Sven-Erik Alhem..

SVT Debatt - Igår: 13:00

”Ingen blir frisk av att söka jobb de är för sjuka för”

”När frågan lyfts det senaste året är det främst av allianspartier och Sverigedemokrater, som gång på gång röstat för att återinföra stupstocken och sänka ersättningsnivåerna vilket gör livet ännu tyngre för sjuka”, skriver företrädare för tre organisationer..

SVT Debatt - Igår: 11:30

”Låt proffsen ta hand om IS-återvändarna”

”Politiker kan inte, igen, vara så oförberedda och tro att det går att förändra tankekulturen hos återvändarna genom att ge dem bostäder och jobb”, skriver Rusz..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.