SVT > Inrikes

Thursday, 21 February, 08:27

SVT - 11 feb 19 kl. 14:08

Åklagaren yrkar på 8 till 12 års fängelse för terrormisstänktaÅklagare Per Lindqvist yrkar på 8 till 12 års fängelse för de tre män som står åtalade för förberedelse till terroristbrott samt terrorfinansiering. – Inget annat än mycket långa fängelsestraff kan bli aktuellt, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Per Lindqvist

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, yrkarpå 8 till 12 , års, fängelseför , terrormisstänkta
GT - 01 apr 14 kl. 14:36

Åklagaren yrkar på fängelse i muthärvan

På måndagen avslutades - efter elva dagars förhandling - den sista i raden av muträttegångar som blivit resultatet efter SVT:s "Uppdrag gransknings" och GT:s avslöjande 2010. Åklagaren yrkar på fängelse för de tre åtalade på mellan två och fyra år..

DN - 07 okt 15 kl. 13:15

Åklagaren yrkar på fängelse för matchfixning

Åklagaren yrkar på fängelse i upp till 3,5 år för fem av de åtalade i den stora matchfixningsrättegången. Den stora frågan är om rätten kommer att tro på nyckelvittnet, en 23-årig fotbollsspelare..

YLE - 02 okt 14 kl. 11:19

Åklagaren yrkar på fängelse för vargjakt

Enligt åklagaren fälldes tre vargar utan tillstånd i Perho i januari ifjol. Åklagaren yrkar på villkorligt fängelse, böter och sex års jaktförbud för de 15 jägarna. Rättegången inleddes i Mellersta Österbottens tingsrätt i dag.

VBL - 07 aug 12 kl. 11:40

Åklagaren yrkar på fängelse för Pussy Riot-åklagade

Åklagaren yrkar att de tre medlemmarna ur den feministiska punkgruppen Pussy Riot döms till tre års fängelse..

VBL - 03 apr 13 kl. 09:45

Åklagaren yrkar livstids fängelse för spädbarnsmord

Åklagaren yrkar att den mamma som misstänks ha dödat två nyfödda tvillingar i Klövskog i fjol somras döms till livstids fängelse för mord. Tingsrätten i Hyvinge började behandla målet i dag..

Nya Wermlands Tidningen - 23 jan 17 kl. 17:02

Åklagaren yrkar på fängelse

På måndagseftermiddagen avslutades rättegången mot den Åmålsbo och ex-politiker som åtalas för förskingring och sexuellt ofredande i sin roll som god man.Åklagaren yrkar på upp till ett och ett halvt års fängelse för mannen,.

UT - 10 feb 17 kl. 19:07

Åklagaren yrkar på fängelse i förskingringsmålet

I går avslutades rättegången mot de två personer som misstänks för ekonomisk brottslighet mot företaget Henrikssons blomstergrossist i Ulricehamn. Åklagaren yrkar på två års fängelse för den åtalade kvinnan och ett år för mannen..

ÖstersundsPosten - 08 apr 17 kl. 10:18

Tre dagars rättegång i narkotikamål avslutad - åklagaren yrkar på fängelse

Två män står åtalade för att ha införskaffat och transporterat över ett halvt kilo cannabis från Söderhamn till ett företag i Östersund. Åklagaren yrkar nu på fängelse för de båda männen..

Nya Wermlands Tidningen - 22 jun 17 kl. 16:58

Åklagaren yrkar på fängelse för våldtäkt mot barn

I onsdags hölls rättegången mot kvinnan i 30-årsåldern som står åtalad misstänkt för våldtäkt mot barn. Hon nekar till brottet och hävdar att pojken inte var minderårig. Åklagaren står fast vid brottsrubriceringen och yrkar på fängelse..

UNT - 19 dec 13 kl. 08:58

Åklagaren yrkar på fängelse

Åklagaren yrkar på att 41-åringen ska dömas för mord. Försvaret yrkar på frikännande dom. På torsdagen avslutas rättegången om mordet på en 27-årig man i Örsundsbrotrakten..

Expressen - 07 okt 15 kl. 17:17

Åklagaren yrkar på fängelse för matchfix

Åklagaren yrkar på fängelsestraff för fem av de sex inblandade i det uppmärksammade matchfixningsmålet i Sydsverige. Förvarsadvokaterna påpekar däremot flera brister i bevisningen. – Det räcker inta att bedöma vilken version som är mest sannolik, säger Johan Carlsson, en av advokaterna, enligt SVT..

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Marmorstein om Busch Thor: ”Hon har inte förlorarstämpeln som Kristersson har”

Enligt en ny Novusundersökning ökar förtroendet för Kristdemokraterna. SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein förklarar att partiledaren Ebba Busch Thor (KD) har vunnit många röster tack vare sin tydlighet i regeringsfrågan. – Hon har inte den förlorarstämpeln som Ulf Kristersson har, säger Marmorstein i Morgonstudion..

SVT - 10 minuter sedan

LSS-stöd för sondmatning enligt nytt förslag

Andning och sondmatning ska ses som ett grundläggande behov – och ge rätt till personlig assistans enligt LSS. Socialminister Lena Hallengren föreslår att lagändringen ska börja gälla från den 1 juli i år..

SVT - 1 timme sedan

FI-chef trodde inte svenskar var tillräckligt rika för att tvätta pengar

Finansinspektionen, FI, trodde inte att svenska bankkunder var tillräckligt ”rika” för att tvätta pengar i större skala. Det rapporterar Svenska Dagbladet som har tagit del av flera interna dokument från myndigheten..

SVT - 1 timme sedan

Efter 35 olika andrahandsboenden har Caroline fått ett hem

När Caroline Åhlberg flyttade hemifrån trodde hon aldrig att hon skulle vara 28 år innan hon fick en egen lägenhet. – Man vill ju ha en trygg punkt för sina barn, det har varit en konstant press..

SVT - 1 timme sedan

Boverket: Hyrorna i andra hand är olagligt höga

Allt fler som bor i andra hand tycker att de bor för dyrt och begär att få tillbaka pengar, visar nya siffror SVT Nyheter tagit fram. Klagomålen till hyresnämnderna har ökat med 133 procent på fyra år. – Många som bor i andra hand kan sänka sin hyra ordentligt, säger Love Börjesson på Hyresgästföreningen..

SVT - 1 timme sedan

Så kan du få en lägenhet snabbare – 7 oväntade sätt

Förra året förmedlades 13 455 bostäder genom Bostadsförmedlingen i Stockholm, vilket var fler bostäder än någonsin tidigare. Runt 67 procent av dem var till personer i åldern 20 till 40. Trots det är det inte alltid enkelt att som ung hitta en hyreslägenhet, men det finns andra sätt att hitta en bostad än att stå i stadens allmänna bostadskö..

SVT - 3 timmar sedan

IS-anhängare kan bli svåra att åtala i Sverige

Ingen av de IS-medlemmar som hittills återvänt till Sverige efter strider i Syrien och Irak har dömts för brott de begått i konfliktzonen. Arbetet med att skärpa Sveriges terrorlagar pågår men oppositionen anser att det går alldeles för långsamt..

SVT - 3 timmar sedan

21 februari: Nattens nyheter

SVT - 9 timmar sedan

Rökutveckling intill polisgarage i Malmö

Räddningstjänst ryckte ut för att släcka en mindre brand i närheten av polisens garage i Malmö, som ska ha skett strax innan 22-tiden på onsdagskvällen. – Sannolikt är den anlagd, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen..

SVT - 9 timmar sedan

Extrema solstormar kan slå ut din mobil

Extrema solstormar kan orsaka allvarliga störningar i samhället. Stora delar av Sveriges elförsörjning kan slås ut, och indirekt även mobilnätet. – Samhället blir allt mer sårbart för den här typen av händelser, säger rymdfysikern Urban Brändström..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.