Kristianstadsbladet > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 14:56

Liknande nyheter

Taggar: Nästa rondmellan , USAoch , Kinaär , igång
Kristianstadsbladet - 28 apr 12 kl. 12:41

Känsligt läge inför dialog USA-Kina

Den kände aktivisten Chen Guangcheng uppges ha fått skydd på USA:s ambassad i Peking. Fallet är mycket känsligt, särskilt som USA:s utrikes- och finansministrar Hillary Clinton och Timothy Geithner är på väg till Kina.
Chen Guangcheng har hållits i husarrest de senaste åren, men är sedan förra helgen försvunnen.

BT - 11 nov 14 kl. 05:56

USA: Kina närmare IT-avtal

Kina och USA har nått ett genombrott i förhandlingarna om att minska tullar på IT-området. Det säger USA:s handelsrepresentant Michael Froman i samband med toppmötet i Peking med Apec, samarbetsorganisationen för Asien och Stillahavsregionen. Froman säger att han tror att genombrottet ska bana väg för en överenskommelse i de fortsatta förhandlingarna i Genève.

E24 - 09 maj 11 kl. 10:56

Fortsatt frostigt USA-Kina

Relationerna mellan USA och Kina fort­sätter att vara minst sagt frostiga. Inför dagens ekonomiska toppmöte går USA till angrepp och kräver att Kina släpper på sina restriktioner för utländska företag..

Kristianstadsbladet - 07 maj 13 kl. 02:34

USA: Kina nätspionerar


Kina bedriver internetspioneri för att samla information om USA:s försvarsprogram, skriver det amerikanska militärhögkvarteret Pentagon i en rapport som lades fram för kongressen på måndagen.Rapporten anses vara den hittills tydligaste markeringen från USA i frågan."Kina använder sitt statsunderstödda spionage för att kunna modernisera sitt försvar och slippa beroendet av utländska vapentillverkare", skriver Pentagon..

DN - 19 jan 18 kl. 17:29

USA: Kina och Ryssland större hot än terror

Ryssland och Kina nämns nu som de största hoten mot Kina och USA riktar nu kraften mot dessa länder och inte mot terrorism. Det sa USA:s försvarsminister James Mattis i ett tal på fredagen..

Nyhetskanalen - 20 apr 12 kl. 06:08

USA: Kina bakom Nordkorea-robotar

Kina har hjälpt Nordkorea att utveckla sitt robotsystem. Det tror USA:s försvarsminister Leon Panetta.

-Jag är säker på att det har varit en del hjälp från Kina, men jag vet inte den exakta omfattningen, sade Panetta i representanthusets militärutskott.

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 12 kl. 08:27

Aktivistfall sår split USA?Kina

Den kände aktivisten Chen Guangcheng beskyddas nu av USA i Peking, uppger den Texasbaserade människorättsgruppen China Aid. Fallet är mycket känsligt, särskilt som USA:s utrikes- och finansministrar Hillary Clinton och Timothy Geithner just är på väg till Kina. Chen är på flykt från husarrest.

DN - 27 nov 13 kl. 16:08

Ökad spänning USA–Kina

Kina kommenterade på onsdagen kränkningen av en nyupprättad flygförbudszon som landet ensidigt infört i ett omstritt område i Östkinesiska havet. Samtidigt ökade spänningen mellan USA och Kina i området..

YA - 28 apr 17 kl. 00:51

USA: Kina hotade Nordkorea med sanktioner

Kina har hotat Pyongyang med egna sanktioner om Nordkorea skulle genomföra ytterligare ett kärnvapenprov. Det har Kina uppgett för USA, säger utrikesminister Rex Tillerson i en tv-intervju.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 17 kl. 00:51

USA: Kina hotade Nordkorea med sanktioner

Kina har hotat Pyongyang med egna sanktioner om Nordkorea skulle genomföra ytterligare ett kärnvapenprov. Det har Kina uppgett för USA, säger utrikesminister Rex Tillerson i en tv-intervju. Enligt en amerikansk underrättelserapport är diktatorn Kim Jo.

DN - 28 apr 17 kl. 00:59

USA: Kina hotade Nordkorea med sanktioner

Kina har hotat Pyongyang med egna sanktioner om Nordkorea skulle genomföra ytterligare ett kärnvapenprov. Det har Kina uppgett för USA, säger utrikesminister Rex Tillerson i en tv-intervju..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Bonnesen fick en miljon kronor mer 2018

Swedbanks vd Birgitte Bonnesens ersättning från banken ökade med en dryg miljon kronor under 2018. Totalt fick Bonnesen 15,1 miljoner kronor i lön och förmåner från sin arbetsgivare, varav 14,3 miljoner är den fasta årslönen, enligt Swedbanks årsredovisning.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Rättegång mot Fingerprint-ägaren skjuts upp

Rättegången mot biometriföretaget Fingerprint Cards storägare och före detta vd Johan Carlström skjuts återgen upp, rapporterar Dagens industri. Huvudförhandlingen skulle ha inletts vid Stockholms tingsrätt den 4 mars.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

FLASH:Swedbank-aktien rasar

Fallet för Swedbank tilltar. Aktien har vid lunchtid tappat nästan 12 procent, efter avslöjandet om misstänkt penningtvätt.(TT).

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Busspendlare kan snart åka förarfritt

Scania och Nobina inleder nästa år ett försök med självkörande bussar. "Tekniken är nu tillräckligt mogen för att påbörja försök i trafik på allmän väg," skriver Karin Rådström, busschef på Scania i ett pressmeddelande.(TT).

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Expert: Swedbanks agerande är skrämmande

Det är osannolikt att Swedbank inte såg signaler på att en misstänkt omfattande penningtvätt pågick, anser Louise Brown vid Transperancy International Sverige. - Oavsett om man har vetat om det eller inte är det väldigt skrämmande, säger hon.(TT).

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Swedbank faller som en sten

Stockholmsbörsen öppnar svagt nedåt under onsdagen. Efter några minuters handel har OMXS-index tappat 0,2 procent. Storbanken Swedbank faller som en sten efter gårdagens nyhet i SVT om misstänkt inblandning i penningtvättshärvan kring Danske Bank.

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Sobi toppar förväntningarna

Läkemedelsbolaget Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) redovisar ett rörelseresultat på 802 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2018, att jämföra med rörelsevinsten på 509 miljoner kronor samma period året före. Intäkterna uppgick till 2 571 miljoner kronor, jämfört med 1 875 miljoner kronor ett år tidigare.(TT).

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Miljonböter till Avanza Pension efter slarv

Avanza Pension tvingas böta 35 miljoner kronor då Finansinspektionen upptäckt flera brister i bolagets hantering. Bristerna gäller bland annat försäkringstekniska beräkningar, rapportering och dokumentation under perioden 2016 till 2018.(TT).

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Lockheed Martin vill trumfa över Saab

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin tar upp kampen med bland annat Saab om ett mångmiljardkontrakt med Indiens flygvapen. I samband med flygshowen i Bangalore presenterar nu Lockheed Martin en ny variant av sitt F-21-stridsflygplan som ska vara specialanpassat för Indien och tillverkas i landet.(TT).

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

LKAB vill bredda tillverkningen

Det statliga gruvbolaget LKAB satsar 45 miljoner på en pilotanläggning som ska omvandla gruvavfall till råmaterial till bygg-gips, konstgödsel och sällsynta jordartsmetaller, skriver Sveriges radio.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.