DI > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 14:18

Liknande nyheter

Taggar: Kungligt, valbråk, saknar, motstycke, marknaden, darrar
Sydsvenskan - 24 dec 12 kl. 06:30

Bardi och Peruzzi blir blåsta

R iccardis bank i Lucca gick omkull eftersom Englands kung Edvard I vägrade betala tillbaka sina lån. Frescobaldis bank i Florens gjorde bankrutt för att Edvard II slutade amortera. Så vad gjorde bankerna Bardi och Peruzzi när Edvard III ville låna en summa som motsvarade ett helt kungadöme?

Sydsvenskan - 16 jul 11 kl. 06:30

Fynd utan fokus

Att det finns en historia bortom den redan berättade om den lyckliga kungafamiljen med sina prunkand?
Att det finns en historia bortom den redan berättade om den lyckliga kungafamiljen med sina prunkande rabatter visar sommarens utställning ?Ingrid ?

City - 28 apr 11 kl. 09:47

En svenskengelsk lovestory

Foto: Sofia Runarsdotter?Det är lugnt och skönt här, ett trevligt ställe att bo på, mycket mindre stressigt än i London, där jag bott ett tag?, säger Claire Caudwell (till vänster).

Barometern - 12 jun 13 kl. 07:41

Du är också kung

Replik: Kungligt bröllop dyrt
för skattebetalarna När jag läser din insändare, Kent Bergström, och känner avunden mellan raderna, väcks en undran om vad för slags lyx som kungafamiljen har som du själv saknar.
Du ska veta att för majoriteten av världens befolkning är det du, Kent, som är kungen. Det är du som har all lyx.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 14:44

Vad gör fröken Julie idag?

Foto: TT
Koreograf Birgit Cullbergs genombrottsstycke var "Fröken Julie". Författare Eva Ström ser en färsk version av den i Paris och funderar över pjäsens budskap i samtiden. Angår den oss fortfarande?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Jag har inte fått någon inbjudan – har du?

Ingen kan ha missat att det är ett kungligt bröllop på lördag. Och man kan ju anta att det kommer att bli en hejdundrande fest i och med föregående kungliga bröllop. Vissa personer har fått äran att delta under festligheterna, och jag unnar dem det.

Skånskan - 18 nov 16 kl. 10:21

Tid att läsa årets julböcker

Ung kultur ERWP.fif(0)Nu är det dags att införskaffa årets julböcker, för att vara redo när december nalkas. Men kan vi verkligen fira jul i dessa mörka tider?

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Tipset till spararna: Spänn fast er – ”risken har ökat”

Börsen har lyft kraftigt under inledningen av året, och pessimismen har minskat. Men framöver ökar riskerna, enligt Johan Lundqvist, makroekonom på Skandia..

DI - 5 minuter sedan

Dometic-chef köper aktier i bolaget för 1,2 miljoner

Peter Kruk, som är chef för Dometics affärsområde Emea, har den 20 februari köpt 15.000 aktier i bolaget för totalt 1.150.

DI - 15 minuter sedan

Teckna Cleantechbolaget Ferroamps pågående emission inför notering

Teckningstiden pågår tom nu på fredag den 22 februari 2019. Prospekt och anmälningssedel kan laddas ned från www.ferroamp.

DI - 10 minuter sedan

Rusning till lågprisfonder – ”får hög riskspridning till lågt pris”

Rusningen mot billiga indexfonder fortsätter. När aktivt förvaltade fonder tappade sparkapital i fjol fick lågprisfonderna ta emot närmare 23 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

UBS får böta 3,7 miljarder euro för penningtvätt

En domare i Paris fäller det schweiziska finansbolaget UBS för att ha tvättat pengar åt kunder och dömer banken att betala 3,7 miljarder dollar i böter. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

Mikael Pérez ny vd på Light Air

Styrelsen för NGM-noterade Light Air, som utvecklar luftrenare, har utsett Mikael Pérez till ny vd. Han har de senaste månaderna verkat som bolagets tillförordnade vd utöver anställningen som bolagets försäljnings- och marknadschef. .

DI - 30 minuter sedan

Rekar: Carnegie sänker Paradox och Alligator till behåll

Carnegie har sänkt både Alligator och Paradox till behåll. Även Danske Bank sänker Paradox från tidigare köp till behåll..

DI - 30 minuter sedan

Miljardböter hotar Daimler efter dieselfusket

Efter den tyska biljätten Volkswagen, som har tvingats böta 19 miljarder kronor för dieselfusket, synar tysk åklagare nu konkurrenten Daimler. Personer i ledningen misstänks ”ha brustit i sin uppsynsplikt”..

DI - 45 minuter sedan

Mikael Pérez ny VD för LightAir

LightAirs styrelse har utsett Mikael Pérez till ny VD. Mikael Pérez har de senaste månaderna verkat som bolagets tillförordnade VD utöver anställningen som bolagets försäljnings- och marknadschef. Mikael Pérez har nu tillträtt som VD och ersätter Joakim Hansson..

DI - 45 minuter sedan

LKAB tittar på Helsingborg för ny jätteanläggning

Det statliga gruvbolaget LKAB satsar 45 miljoner på en pilotanläggning som ska omvandla gruvavfall till råmaterial till bygg-gips, konstgödsel och sällsynta jordartsmetaller. Lyckas pilotsatsningen vill bolaget bygga en storskalig anläggning, vilket uppskattas bli en investering i miljardklassen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.