Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 20 February, 14:10

Liknande nyheter

Taggar: Vårenhar , tjuvstartat, fredagkan den , börja, riktigt
Länstidningen i Jämtland - 30 maj 18 kl. 05:56

Sebastian var proffs i Norge – skadan satte stopp för karriären: "Jag tvingades börja om igen"

Sebastian Stenqvist hade värvats till norska motsvarigheten till Superettan och som den poängspelare han är gick han mot en strålande säsong – då var olyckan framme. Han slet av korsbandet, tvingades vara borta från fotbollen i 18 månader och blev tvungen att börja om..

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 07:00

Kalaset i Kristianstad kan börja

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Låt festen börja! Den 19 maj 1614 stakades Kristianstad ut och tre dagar senare skrev kung Christian IV under fundationsbrevet. Det firar staden med kunglig glans och fest i dagarna tre, nu 400 år senare.

Nyan - 17 aug 17 kl. 11:19

Minister tar ton i Figarokören

En jurist, en minister, en veterinär och en pensionär. Det är några av amatörsångarna i Figarokören. Nya Åland tog pulsen på körmedlemmarna och frågade hur det är att uppträda med proffs.

Kristianstadsbladet - 11 jun 14 kl. 09:42

Kostsamt att börja jobba sent


Att komma in sent på arbetsmarknaden får stora effekter för pensionen. Pensionsbolaget Alecta har räknat på hur mycket mindre det blir i plånboken för den som börjar jobba vid 30 års ålder i stället för vid 25, och det handlar om många tusenlappar.En person med ingångslönen 22 500 och en löneutveckling på 2,3 procent får räkna med drygt 4 000 kronor mindre i månaden i pension om den väntar de fem åren med att börja jobba, allt annat lika.

BT - 11 jun 14 kl. 09:42

Kostsamt att börja jobba sent

Att komma in sent på arbetsmarknaden får stora effekter för pensionen. Pensionsbolaget Alecta har räknat på hur mycket mindre det blir i plånboken för den som börjar jobba vid 30 års ålder i stället för vid 25, och det handlar om många tusenlappar. En person med ingångslönen 22 500 och en löneutveckling på 2,3 procent får räkna med drygt 4 000 kronor mindre i månaden i pension om den väntar de fem åren med att börja jobba, allt annat lika.

Trelleborgs Allehanda - 11 jun 14 kl. 09:42

Kostsamt att börja jobba sent


Att komma in sent på arbetsmarknaden får stora effekter för pensionen. Pensionsbolaget Alecta har räknat på hur mycket mindre det blir i plånboken för den som börjar jobba vid 30 års ålder i stället för vid 25, och det handlar om många tusenlappar.En person med ingångslönen 22 500 och en löneutveckling på 2,3 procent får räkna med drygt 4 000 kronor mindre i månaden i pension om den väntar de fem åren med att börja jobba, allt annat lika.

Sydsvenskan - 16 apr 16 kl. 16:52

FC Rosengård vann premiären

Den allsvenska premiären kunde inte börja bättre för FC Rosengård. Redan efter 2,04 öppnade Marta säsongen med lagets första mål. Till slut så vann FCR Skånederbyt mot Kristianstad med 2–1..

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 16:30

Lista: Här är rapporterna du ska kolla in på fredag

Inte lika många som på torsdagen men fredagen får med sina cirka 40 rapporter ändå betraktas som en av de mest intensiva rapportdagarna denna säsong. Morgonen inleds klockan 0700 med D. Carnegie, Fingerprint och Intrum.

YLE - 29 okt 15 kl. 10:03

Ny unik eldriven hybridfärja mellan Nagu och Pargas

En ny unik landsvägsfärja trafikerar mellan Pargas och Nagu från och med 2017. Rederiet Finferries beställer färjan från ett varv i polska Gdynia. Det är frågan om en hybridfärja, den tredje av sitt slag i världen.

YLE - 05 sep 16 kl. 17:24

Paradressyrmedaljören Johanna Lindblad: Allt är möjligt

Ekenäsbon Johanna Lindblads saldo den här sommaren blev bland annat tre medaljer i de nordiska mästerskapen. Men bakom framgången i paradressyr ligger möda och smärta utåver det vanliga. Johanna Lindblad var framgångsrik under de nordiska mästerskapen i paradressyr som för första gången hölls i Finland under sommaren.

BT - 26 apr 13 kl. 12:09

Brandkåren sen - patienter brann inne

Nära 40 personer omkom när en en psykiatrisk klinik utanför Moskva brann ned till grunden. Brandkåren hann inte fram i tid och många patienter brändes levande i sina sängar. Bara tre personer överlevde branden den lilla byn Ramenskij: en sköterska och två patienter.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Pressad May jagar brexit i Bryssel

Hoppas på framsteg i brexitfrågan vid kvällens möte med EU-basen Jean-Claude Juncker..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Lagerfelds högra hand tar över Chanel

Hon kom till Chanel som praktikant för 32 år sedan. Då hade Karl Lagerfeld styrt modehusets skuta i fyra år. Efter hans bortgång tar Virginie Viard nu över rodret för det anrika företaget.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

"Hoppas norrmännen tar det med ett leende"

Den svenske landslagsåkaren Calle Halfvarsson har fått kritik för den musikvideo där han hånar norska skidåkare i en rapptext som även innehåller sexism. Videon publicerades på NRK:s, motsvarigheten till SVT, humorprogram Helt Ramm, som gjort flera humo.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

AP-fonderna lämnar bolag efter dammolycka

Efter den stora dammolyckan i Brasilien tidigare i år väljer AP-fonderna att sälja sitt innehav i gruvjätten Vale, skriver Dagens Nyheter. Fonderna har tidigare sagt att man inte längre har något förtroende för bolaget och nu rekommenderar AP-fondens et.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ny studie avslöjar: Neandertalarna levde på kött – inte fisk och grönsaker

Atomkärnor i skelettfynd avslöjar en urgammal meny..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Halfvarsson ångrar VM-video: "Det är illa"

Calle Halfvarsson valde att inleda skid-VM genom att rappandes klanka ner på de norska skidåkarna i en musikvideo på NRK:s humorsida Ramm. – Jag står inte bakom det här själv. Jag ber om ursäkt till alla som tar illa vid sig, säger han.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Expert: Swedbanks agerande är skrämmande

Det är osannolikt att Swedbank inte såg signaler på att en misstänkt omfattande penningtvätt pågick, anser Louise Brown vid Transperancy International Sverige. – Oavsett om man har vetat om det eller inte är det väldigt skrämmande, säger hon. En omfatta.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nina Wähäs familjeepos är en imponerande satsning

En imponerande satsning av Nina Wähä, skriver Torbjörn Flygt..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

”Jag har väldigt mycket tempo i kroppen”

Nu fyller vd:n på Sveriges Radio Cilla Benkö 55 år..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Hur mycket reklam krävs för att betala repriserna?

Kent Johansson: Vi behöver väl inte likna USA med reklam var tionde minut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.