Skånskan > Opinion

Monday, 18 February, 17:35

Skånskan - 11 feb 19 kl. 13:56

Tjuvar överföll granneLund En 21-årig man bosatt på Flygelvägen upptäckte på lördagskvällen att dörren till grannens lägenhet var uppbruten. När han befann sig trapphuset kom tre män ut från grannlägenheten och attackerade honom.
Han sprejades i ögonen med någon form av vätska och ett pistolliknande föremål visades upp. Vid inbrottet stals bland annat smycken. Brottsrubriceringen omfattar inbrott, misshandel, olaga hot och vapenbrott..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Flygelvägen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tjuvar, överföll, granne
Kristianstadsbladet - 07 aug 17 kl. 21:30

Överförfriskad granne har nu blivit anmäld

Barometern - 21 aug 14 kl. 06:38

Granne slogs med baseballträ

Vid två tillfällen misshandlade 48-åringen sin granne med ett baseballträ. Nu döms han till fängelse i fyra månader. De båda grannarna var allt annat än vänner och för det mesta undvek den misshandlade mannen sin granne.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 12 kl. 18:53

Granne såg när tjuvar bar ut gods från villa

Vid 13.30 på torsdagseftermiddagen märkte en granne i Saxtorp att någon körde bil fram och tillbaka på gatan. Samma granne märkte en kort stund senare hur två män bar ut saker från en villa och lastade dem i bilen.

Skånskan - 20 nov 15 kl. 13:07

Tjuvar slår till – polisen varnar och vill ge råd

SVALÖV Svalöv har drabbats hårt av inbrott den senaste tiden. Under det gångna dygnet gick tjuvar in i två hus och stal värdesaker, dels i Blinkarp, dels i Norra Skrävlinge.Därmed höjer polisen ett varningens finger:
– Inbrottens tid är inne.

Sydsvenskan - 22 maj 14 kl. 11:52

Mordmisstänkt lurade döende granne på en miljon

Under två dagar i oktober 2012 gjordes banköverföringar på sammanlagt 987 114 kronor. Mottagare, en man i 50-årsåldern, bosatt i Kroksbäcksområdet.
Avsändare: hans granne.

Expressen - 22 jan 16 kl. 13:28

Män med rånarluvor överföll man i hemmet

De fyra maskerade männen ringde på dörren till den 58-årige mannen. När han öppnade trängde de sig in - överföll honom, band och rånade honom. – Jag vaknade av att någon skrek, säger en granne..

Dalarnas tidningar - 29 jan 16 kl. 15:10

Alla parter överklagar domen mot 46-åringen som överföll en 84 årig kvinna i sitt hem i Mora

I december 2014 följde mannen efter kvinnan när hon gick från Mora centrum och till sin bostad i centrala Mora. Han trängde sig in i lägenheten och överföll den då 84-åriga kvinnan. 46-åringen misshandlade kvinnan och lade också en kudde över hennes ansikte så hon var nära att kvävas.

DalaDemokraten - 29 jan 16 kl. 15:10

Alla parter överklagar domen mot 46-åringen som överföll en 84 årig kvinna i sitt hem i Mora

I december 2014 följde mannen efter kvinnan när hon gick från Mora centrum och till sin bostad i centrala Mora. Han trängde sig in i lägenheten och överföll den då 84-åriga kvinnan. 46-åringen misshandlade kvinnan och lade också en kudde över hennes ansikte så hon var nära att kvävas.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 11 kl. 09:35

Tjuvar slog till när villaägarna sov

Två grannar på Fleningevägen utsattes för inbrott när de låg sov natten mot onsdagen.En kvinna vaknade strax före klockan 05 av märkliga ljud från nedervåningen. Hon vågade dock inte gå ner utan ringde sin granne i stället.

Västerbottens Folkblad - 30 sep 11 kl. 07:30

Hungriga tjuvar tog för sig

SVANABYN. En granne till en mataffär i Svanabyn vaknade strax efter midnatt av att någon krossade ett fönster. SVANABYN.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Första steget för bostäder längs kanalen

HÖLLVIKEN
70 nya bostäder och ett torg vid brofästet finns med i den första markanvisning för Falsterbokanalen som nu är avgjord.
JR Kvartersfastigheter och arkitektfirman Wingårdhs tog hem uppraget för den första etappen. – Det är i ett ovanligt tidigt skede som vi nu har en markanvisning.

Skånskan - 30 minuter sedan

Misshandel gav fyra månader

Södra Sandby En 29-årig man som vid tre tillfällen misshandlat sin tidigare flickvän i och i anslutning till hennes lägenhet i Södra Sandby har dömts till fyra månaders fängelse.Han ska även betala skadestånd på sammanlagt drygt 61 000 kronor.
Den första misshandeln skedde i bostaden den 4 april 2017 då 29-åringen bet kvinnan hårt i näsan, något han erkänt.

Skånskan - 45 minuter sedan

Tre konstnärer skissar på torgkonst

Eslöv Maria Miesenberger, Alicja Kwade och Liva Isakson Lundin – det är namnen på de tre konstnärer som fått i uppdrag att skissa på ett nytt konstverk till Stora torg.För ett år sedan blev det känt att Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn donerat fem miljoner kronor till Eslövs kommun. Pengarna ska gå till ett nytt konstverk på Stora torg, som ska byggas om med start i höst.

Skånskan - 45 minuter sedan

Spelsugna nattugglor

STAFFANSTORP/HJÄRUP De bänkade sig redan vid lunchdags på måndagen, redo att sitta vid sina datorer och spela spel med och mot varandra natten lång in på nästa förmiddag.
Lan är utan tvivel ett av de mest populära inslagen på sportlovet.Det fixas och ordnas med kablar och datorer i Hjärupslundsskolans matsal där Ung i Staffanstorp har bjudit in till årets sportlovs-lan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ljussignaler förstördes

Sövde Någon gjort sig besväret att flytta de tunga ljusen som reglerar trafiken förbi reparationen av kyrkomuren cirka 200 meter, till parkeringen vid kyrkogården.
Här har förövarna brutit upp det ena teknikskåpet och förstört inkråmet – kablar och säkringar..

Skånskan - 2 timmar sedan

Lööf vänder blad

Centerpartiet gjorde sitt bästa val på trettio år. I partiets eftervalsanalys konstateras att det sannolikt gått ännu bättre om inte regeringsfrågan skapat osäkerhet. Analyser gör gällande att väljarförlusten i valrörelsens slutskede, i jämförelse med hur man legat i opinionen tidigare i valrörelsen, berodde på regeringsbildningsfrågan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kritiskt tänkande kring kostråd

Ingrid Larsson, näringsfysiolog vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, varnar för diettips från lekmän. Hon använder påståenden om den ”antiinflammatoriska” dieten som exempel. Stora delar av det som kallas antiinflammatoriskt är bara en allmänt hälsosam och varierad diet, som att äta mycket frukt och grönsaker.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ingrid Andersens nya städjobb

FN:s generalsekreterare António Guterres nominerar den danska ekonomen och miljöaktivisten Ingrid Andersen som ny chef för FN:s miljöprogram, UNEP. Hon efterträder norrmannen Erik Solheim, som fick avgå i november efter en skandal kring resekostnader, som var extra graverande på grund av hans ämbete. Den dåvarande klimatchefen brände med den nuvarande växelkursen runt 450 000 kronor på resor, mycket av det flyg, och tillbringade lite tid på plats på det Nairobibaserade kontoret.

Skånskan - 3 timmar sedan

Låst moped stals ur garage

SJÖBO Mopeden var låst – men inte garaget.
Någon gång under natten mellan fredag och lördag och fram till klockan 13 har någon passat på att försvunna med mopeden från garaget på Tjäderbacken i Sjöbo sommarby.
Mopeden är av märket PGO Big Max..

Skånskan - 4 timmar sedan

Stal cyklar – och öl och tårta

SJÖBO Hungriga och törstiga cykeltjuvar?
I varje fall försvann först två cyklar från ett garage på Fabriksgatan under natten mellan fredag och lördag. Garagedörren går inte att låsa och cyklarna stod dessuton olåsta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.