Expressen > Nyheter

Wednesday, 20 February, 14:09

Expressen - 11 feb 19 kl. 13:22

Dyrare elektronik och höjt pris på drivmedelPriserna på vitvaror kan skjuta i höjden – om regeringen får sin vilja fram.Förslaget på höjd kemikalieskatt gör att kylar, frysar, dammsugare och annan hemelektronik blir dyrare.Samtidigt aviserar regeringen att de planerar att återinföra den kontroversiella smygskattehöjningen på bensin och diesel..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

5219 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrare, elektronikoch , höjt, pris, drivmedel
BT - 26 jan 12 kl. 10:00

Bensinen åter dyrare än dieseln

Ledande bensinbolag höjde på torsdagen sina riktpriser på bensin med tio öre till 14:68 kronor per liter 95-oktanig bensin.
Det betyder att bensinen för första gången sedan oktober i fjol är dyrare än dieseln, vars pris lämnas oförändrat på 14:64 kronor per liter.
Etanolen kostar liksom tidigare 10:38 kronor per liter.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 12 kl. 10:04

Bensinen åter dyrare än dieseln

Ledande bensinbolag höjde på torsdagen sina riktpriser på bensin med tio öre till 14:68 kronor per liter 95-oktanig bensin. Det betyder att bensinen för första gången sedan oktober i fjol är dyrare än dieseln, vars pris lämnas oförändrat på 14:64 kronor per liter. Etanolen kostar liksom tidigare 10:38 kronor per liter..

SR - 13 aug 13 kl. 10:01

Dyrare att handla mat i Sverige

Maten har blivit dyrare det senaste året. Prisökningarna ligger på 3,3 procent sedan juli förra året, konstaterar Statistiska centralbyrån (SCB). Men generellt sett märks ingen inflation i landet och priset på flera varor har i stället blivit lägre..

BT - 29 dec 11 kl. 15:51

Bolån, bensin och kaffe dyrare 2011

Vad har boräntor, bensin och kaffe gemensamt? Jo, alla har gått upp rejält i pris under senaste året. Stigande boräntor skapar det största hålet i hushållens plånböcker.

YLE - 18 dec 16 kl. 14:01

Veterinärpriserna stiger kraftigt - vissa ingrepp över dubbelt dyrare

På fem år har veterinärpriserna stigit drastiskt, ibland med över hundra procent. Vi har grävt i webbarkiv och hittat prishöjningar på upp till 145 procent. Under hösten blev Yle Spotlight kontaktade av en djurägare som tyckte att det var hutlöst att det kostade nästan tvåhundra euro att göra en hälsokoll på en gammal katt.

Cornucopia - 19 jun 18 kl. 09:00

Riksbanken gör SAMP/T-luftvärnet miljarder dyrare

Riksbankens ovilja att införa korrekta styrräntor i Sverige har gjort Sveriges anskaffning av medelräckviddigt luftvärn miljarder dyrare. Det franska-italienska SAMP/T-luftvärnet har nu ökat med över en miljard kronor i pris.EldE 97 Robot 97 Homeing All The Way Killer (HAWK).

BT - 31 mar 14 kl. 08:04

Mer än tre gånger dyrare glass med sockrade råvarupriser

Sommar, sol och en svalkande glass. Somrigt så det förslår, men billigt är det inte. Ska hela familjen ha varsin pinn- eller strutglass blir det ett rejält hål i plånboken.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 06:00

Konsekvent dyrare el i söder

Vad många inte tänker på är att elpriset missgynnar dem som bor i södra Sverige som i snitt får betala dyrare än norrlänningarna för elen. Vissa dagar är elen upp till 50 procent dyrare i elprisområde 1 än i elprisområde 4. När elprisområdena skapades den 1 november 2011 blev antalet fyra.

BT - 22 dec 14 kl. 06:44

Mindre kaffe ? men samma pris

Visste du att kaffepaketen inte alltid innehåller 500 gram? Flera kaffemärken har sorter som säljs i 450-gramsförpackningar istället för det klassiska halvkilot. Till samma pris oavsett storlek.

YLE - 14 okt 15 kl. 15:20

Dyrare dö än födas i Östnyland

Dödsannonser är betydligt dyrare än övriga familjeannonser i KSF Medias tidningar Östnyland, Loviisan Sanomat och Hufvudstadsbladet. Spaltmillimeterpriset för en dödsannons i tidningen Östnyland är 1,61 euro medan spaltmillimeterpriset för en 1 x 100 mm familjeannons är 0,75 euro. En dödsannons är mer än dubbelt dyrare än en annons för födda, döpta, förlovade eller vigda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

UD markerar mot Ungern – efter Strandhälls ordbråk

Ordbråket mellan Annika Strandhäll, S, och ungerska ministrar har eskalerat.På onsdagen kallade UD därför till sig Ungerns ambassadör – för att markera.– Vikten av att kunna föra en politisk diskussion utan att gå till personangrepp framfördes, säger UD:s presskommunikatör Anton Dahlquist..

Expressen - 10 minuter sedan

Svenska barn fångna i IS sista fäste – UD kommer inte agera

IS-göteborgaren Michael Skråmo befinner sig i terrorsektens sista fäste i Syrien. Han vägrar överlämna sig – eller låta sina barn bli evakuerade.En anhörig vill ha hjälp av svenska myndigheter med att föra barnen i säkerhet.

Expressen - 10 minuter sedan

IS-kvinnan Shamima söker nytt hemland: ”Orättvist”

Tonåringen Shamima ville återvända till Storbritannien efter att ha tröttnat på livet som IS-jihadist.Då blev hon av med sitt brittiska medborgarskap. Nu kan hon tänka sig att flytta till Holland i stället där hennes make har familj.

Expressen - 30 minuter sedan

En person fast i bil efter trafikolycka

Två personbilar har kolliderat utanför Falkenberg, och en bil ligger i diket.En person uppges sitta fast.– Vi har påbörjat arbetet med att rädda den personen, säger Niklas Rosenberg, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten väst..

Expressen - 45 minuter sedan

”Bonnesen får svårt att sitta kvar på Swedbank”

Efter SVT:s avslöjande om penningtvätt på Swedbank väcks allt mer kritiska röster mot vd:n Birgitte Bonnesen:
”Oavsett om Birgitte Bonnesen ljög när hon i höstas svor sig fri från penningtvätt eller om hon bara hade noll koll så får hon svårt att sitta kvar som vd för Swedbank”, skriver SvD Näringslivs Birgitta Forsberg i en kommentar. .

Expressen - 1 timme sedan

May förlorar flera ledamöter till ny grupp

Konservativa Tory-partiet i Storbritannien förlorar flera ledamöter till den nya oberoende gruppen i brittiska underhuset.Tre ledamöter lämnar nu Theresa Mays parti, rapporterar BBC..

Expressen - 1 timme sedan

Emmas katt Jarvis fick buken söndersparkad

Katten Jarvis kom hem med svåra skador efter att ha varit ute som vanligt i området.Emma Acklund åkte akut till veterinären med Jarvis som fick opereras.– Troligen har någon misshandlat honom med sparkar.

Expressen - 1 timme sedan

Karl Ove Knausgård får pris av Svenska Akademien

Svenska Akademiens har beslutat att Karl Ove Knausgård får nordiska priset 2019.Det meddelades under onsdagen i ett pressmeddelande.  .

Expressen - 1 timme sedan

SMHI varnar för gräsbrand och snöfall – samtidigt

SMHI varnar för gräsbrand i södra Sverige – trots att det bara är februari.Klass 1-varningarna gäller Kalmar och Kronbergs län.I Kronoberg varnar man samtidigt för snö..

Expressen - 1 timme sedan

Tony Ledel mördade med gevär i lantidyllen

Tony Ledel, 61, sköt ihjäl en man och hotade ytterligare tre till livet.Den dramatiska händelsen skedde på en gårdsfastighet i Halland.Nu döms den tidigare ostraffade mannen till 18 års fängelse för mord, försök till mord, grovt vapenbrott och grovt olaga hot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.