PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 February, 15:24

PrivataAffärer - 11 feb 19 kl. 13:00

Svag start för IndienfonderMedan en genomsnittlig Kinafond avkastat drygt 14 procent hittills i år har Indienfonderna knappt gett någonting alls, snittet ligger på 1,30 procent – medan Carnegie Fonders Indienfonden föll i värde med 1,1 procent. Carnegie Indienfonds förvaltare Gunnar Påhlson konstaterar på fondbolagets hemsida att Kina ser mer spännande ut just nu än Indien, som på kort sikt ser mindre intressant ut för globala investerare än vad Kinafonderna gör. Det finns flera skäl till trögheten i Indien just nu:
Svaga rapporter. Företagens rapporter för tredje kvartalet ser svagare ut än väntat.
Osäkerhet inför valet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Indienfonder, Kinafond, Indienfonderna, Carnegie Fonders Indienfonden, Indienfonds, Gunnar Påhlson, Kina, Indien, Kinafonderna, Narendra Modi, Modi, Påhlsons, Kinas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagstart för , Indienfonder
Expressen - 4 timmar sedan

Calles ursäkt är lika svag som den är naiv

SEEFELD. Nej, det var inte okej av NRK.Nej, det var inte Calle Halfvarsson som skrivit texten.

E24 - 31 aug 11 kl. 11:58

Svenskarnas nej till indienfonder

Många småsparare sålde Indienfonder före raset. Det kanske var klokt. Experter varnar nu för den indiska ekonomin och den indiska aktiemarknaden..

DN - 08 apr 14 kl. 06:57

Valförväntningar ger lyft för Indienfonder

Indienfonder hör till vinnarna den senaste månaden. Förväntningar på ett regeringsskifte har satt fart på börsen i Bombay. För svenska sparare påverkar även den indiska valutan avkastningen..

DI - 09 sep 14 kl. 11:25

Lysande år för Indienfonder

Börsen i Mumbai har lyft ordentligt i år vilket gör Indienfonder till årets vinnare. Men investeringar i jättelandet är inget för den med svaga nerver..

SvD - 22 feb 15 kl. 10:25

Indienfonder lockar sparare

Indienfonder lockar svenska sparare som aldrig förr. En förhoppning om att förra årets branta uppgång ska fortsätta ligger bakom..

PrivataAffärer - 08 jun 15 kl. 09:45

Tuff vecka för Indienfonder

Den senaste veckan har Indienfonder i snitt fallit över 5 procent trots att centralbanken sänkt räntan. En orsak är oro för torka....

DI - 17 mar 17 kl. 11:06

Rivstart för Indienfonder

2017 har börjat bra för Indienfonder och flera av dem placerar sig högt upp på listan över de som gått bäst i år. Bakom uppgången lurar både valframgångar för premiärminister Narenda Modis parti och att effekterna av fjolårets valutareform inte blivit lika dramatiska som befarat..

PrivataAffärer - 10 sep 18 kl. 13:13

Fortsatt låga räntor och extremt svag krona stöttar börsen

Valresultatet blir inte klart förrän de sista rösterna räknats på onsdag – och även efter det kan osäkerheten kring regeringsbildningen fortsätta med Sverigedemokraterna som vågmästare. Detta innebär en stor osäkerhet på finansmarknaderna, vilket kommer leda till att den extremt svaga kronan inte kommer att kunna stärkas mer än marginellt den närmaste tiden. Nyhetsbyrån Direkt citerar Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström som menar att det kan dröja veckor, kanske månader innan en ny regering kan bildas.

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 10:53

Svag julhandel kan ge teknisk recession

Analytiker är delade i frågan om risken för en teknisk recession, att BNP skulle sjunka även under det fjärde kvartalet, efter nedgången under det tredje kvartalet. Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, ser en ”rätt betydande” risk för att BNP kan sjunka även under det fjärde kvartalet där Sverige i så fall med sjunkande BNP två kvartal i rad skulle vara i teknisk recession. Han påpekar att detaljhandelns försäljning sjönk från det tredje kvartalet, vilket gör att detsamma även bör gälla privat konsumtion.

HBL - 06 apr 15 kl. 08:05

Svag is gav många räddningsuppdrag

Påskledigheten märktes i trafiken, då rattfyllerifallen var fler än vanligt. Samtidigt fick det vackra vädret många att gå ut på de svaga isarna och sjunka igenom.Polisen stoppade berusade förare och rapporterade om rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten runt om i landet.

Skånskan - 22 jul 18 kl. 17:43

Svag kronkurs gör svenskarna fattigare s

Den som tror att svensk ekonomi går som tåget blundar för vad som hänt med den svenska kron ans värde. I maj månad noterades den svagaste kronkursen på 108 års tid, en beräkning utifrån ett fiktivt värde på en euro om den funnits i början av förra seklet. Faktum är att svenska folket håller på att bli de fattiga kusinerna från landet när de reser utomlands.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nasdaq stänger derivathandeln kring Swedbank efter aktieraset

Derivathandeln kommer vara stängd till och med dagens slut, skriver Nasdaq. Swedbank rapporteras ha haft en större roll i den baltiska penningtvättshärvan än vad som tidigare hävdats av bankens vd Birgitte Bonnesen. SVT:s Uppdrag granskning (UG) visar att 40 miljarder kr flödat mellan Danske Bank och mängder av konton i Swedbank mellan 2007 och 2015..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Skandia: Uppenbar risk för ett skakigt börsår

Johan Lundqvist uppmanar till försiktighet vid placeringar och att de bör föregås av en genomtänkt strategi baserad på hur stor risk du vill ta som investerare. ”En grundförutsättning för att börsåret 2019 ska sluta på plus är att den pågående avmattningen i världsekonomin bryts. Vi efterlyser därför tecken på stabilisering”, skriver han.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analys: Behåller köprådet på Swedbank

”I öppningshandeln har aktiereaktionen varit negativ men det är inget som ändrar vår syn i dagsläget”, skriver KBW med rekommendationen outperform och riktkursen 245 kr. KBW anser fortsatt att risken är låg för en penningtvättsskandal inom Swedbanks baltiska enhet. KBW pekar på Swedbanks uttalande till Bloomberg att banken inte känner igen siffrorna som Uppdrag granskning redovisar, tidigare statistik från Estlands centralbank och Swedbanks tidigare detaljering av kundstocken i Baltikum.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Ahlsell avnoteras 6 mars

Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

DNB: Holländsk oro grumlar stark Betsson-rapport

Under 2018 genomförde Betsson ett åtgärdsprogram kallat ”back on track” och enligt DNB visar intäktsökningen i det fjärde kvartalet på 14 procent, jämfört med motsvarande period året innan, och ökningen av rörelseresultatet med 56 att bolaget har lyckats med vändningen. Men den nyligen klubbade spellagen i Nederländerna, med det medföljande förslaget om en avkylningsperiod på två år ger en osäkerhet och potentiellt sämre utsikter för intäkterna från bolagets holländska varumärken Oranje och Kroon. ”Det kan finnas konstruktiva sätt för bolaget att hantera effekten av en potentiell cooling off-period, men vi kan inte utesluta en potentiellt negativ påverkan på vår intäktsprognos”, skriver DNB i analysen.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Societe Generale höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Riktkursen höjs till 130 från 100 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Sobi klart bättre än väntat

Snittestimatet låg på 831 miljoner i Infront Datas sammanställning av prognoser från fem analytiker. Nettoomsättningen uppgick till 2.571 miljoner kr (1.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Starkt resultat av SBB

I förvaltningsresultatet ingår kostnader för förtidslösen av lån och andra engångsrelaterade finansieringskostnader om 125 miljoner kr. Nettoresultatet summerade till 691 miljoner kr i kvartalet (381). Värdeförändringarna på fastigheter var 671 miljoner kr under fjolårets sista kvartal (409).

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Ericsson tillerkänns 580 miljoner av indiska högsta domstolen

Rätten fann Anil Ambani och cheferna skyldiga till ringaktning efter att ha avstått från att betala 4,5 miljarder rupier, motsvarande 580 miljoner kr, till Ericsson. Trion har fyra veckor på sig att betala Ericsson, annars kommer de i stället tilldömas tre månaders fängelse. Enligt rätten godtar Reliance Company domen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Kycklingföretaget höjde resultatet

Rörelseresultatet blev 89 miljoner kr (91). Det justerade rörelseresultatet uppgick till 102 miljoner kr (116). En utdelning om 2,00 kr per aktie föreslås för helåret 2018 (1,80).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.