Skånskan > Opinion

Monday, 18 February, 17:08

Skånskan - 11 feb 19 kl. 13:00

Brand tros vara anlagdÄSPERÖD
Branden på Byavägen i Äsperöd på söndagsmorgonen kan ha varit anlagd. Polisen har i varje fall lagt till mordbrand som brottsrubricering tillsammans med den tidigare rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet.
Orsaken är att det finns uppgifter efter en första undersökning som pekar mot att någon medvetet ska ha tänt eld i villan.
– Det verkar som om det finns flera brandhärdar, säger Mikael Svensson hos Ystadspolisen.
Branden startade tidigt på söndagsmorgonen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ÄsperÖdbranden, Byavägen, Äsperöd, Mikael Svensson, Ystadspolisen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brand, trosvara , anlagd
Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 10:36

Sju bilar i brand som tros anlagd


Sju bilar skadades i en brand som tros vara anlagd bakom en bilvårdsfirma på Ersboda i Umeå natten till måndagen. Tre av bilarna blev helt utbrända, rapporterar lokala medier..

GT - 16 okt 14 kl. 18:11

Brand tros vara anlagd – hus totalförstördes

Ett fritidshus brann på torsdagen ner på naturreservatet Getterön, i Varberg. Det är oklart vad som startat branden, men huset totalförstördes. Räddningstjänsten och polisen misstänker nu att den är anlagd.

Dagen - 29 dec 14 kl. 08:03

Ny moskébrand tros vara anlagd

I natt brann det i en moské i Eslöv. Räddningstjänsten misstänker att branden är anlagd och polisen rubricerar händelsen som mordbrand..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 15 kl. 16:51

Brand tros vara anlagd

Polisen misstänker att den stora branden som uppstod på LSR på måndagskvällen var anlagd..

Jönköpingsnytt - 03 nov 18 kl. 09:33

Brand tros vara anlagd

Två containrar ska ha brunnit på Sankt Göransvägen i Jönköping natten till lördagen och polisen misstänker att branden varit anlagd. Nu utreds händelsen som skadegörelse.
.

Sydsvenskan - 27 jan 13 kl. 06:30

Brand tros vara anlagd

Ett tiotal personer fick evakueras efter en brand i ett flerfamiljshus centrala Simrishamn på lördagskvällen..

NT - 11 maj 11 kl. 15:54

Brand var anlagd

Den brand som uppstod i en källare på Trädgårdsgatan på tisdagseftermiddagen var anlagd..

Västerbottens Folkblad - 11 jun 14 kl. 07:14

Nattlig brand var anlagd

Klockan tre i natt gick larmet: Brand i byggnad Kometgatan Umeå. På plats kunde polis och räddningstjänst konstatera att branden förmodligen var anlagd i byggskivor och virke. Polispatrullen har undersökt om det gick  att säkra några spår..

Kristianstadsbladet - 01 mar 12 kl. 07:00

Brand förmodligen anlagd

Branden på Glimåkra folkhögskola i förra veckan var förmodligen anlagd.
? Vi avvaktar den tekniska undersökningen, men har inte kunnat hitta någon naturlig förklaring till varför branden startade, säger Mikael Persson, polisens utredare.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 11:15

Tjernobyl-brand verkar anlagd

Den storbrand som rasar i Tjernobyl-området misstänks vara anlagd, uppger Ukrainas utrikesminister Arsen Avakov."Det finns välgrundade misstankar om mordbrand, eftersom elden började på flera ställen, på båda sidor av floden", skriver Avakov på Facebook.Branden beskrivs som den största i Ukraina på över 20 år.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Tre konstnärer skissar på torgkonst

Eslöv Maria Miesenberger, Alicja Kwade och Liva Isakson Lundin – det är namnen på de tre konstnärer som fått i uppdrag att skissa på ett nytt konstverk till Stora torg.För ett år sedan blev det känt att Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn donerat fem miljoner kronor till Eslövs kommun. Pengarna ska gå till ett nytt konstverk på Stora torg, som ska byggas om med start i höst.

Skånskan - 15 minuter sedan

Spelsugna nattugglor

STAFFANSTORP/HJÄRUP De bänkade sig redan vid lunchdags på måndagen, redo att sitta vid sina datorer och spela spel med och mot varandra natten lång in på nästa förmiddag.
Lan är utan tvivel ett av de mest populära inslagen på sportlovet.Det fixas och ordnas med kablar och datorer i Hjärupslundsskolans matsal där Ung i Staffanstorp har bjudit in till årets sportlovs-lan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ljussignaler förstördes

Sövde Någon gjort sig besväret att flytta de tunga ljusen som reglerar trafiken förbi reparationen av kyrkomuren cirka 200 meter, till parkeringen vid kyrkogården.
Här har förövarna brutit upp det ena teknikskåpet och förstört inkråmet – kablar och säkringar..

Skånskan - 2 timmar sedan

Lööf vänder blad

Centerpartiet gjorde sitt bästa val på trettio år. I partiets eftervalsanalys konstateras att det sannolikt gått ännu bättre om inte regeringsfrågan skapat osäkerhet. Analyser gör gällande att väljarförlusten i valrörelsens slutskede, i jämförelse med hur man legat i opinionen tidigare i valrörelsen, berodde på regeringsbildningsfrågan.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kritiskt tänkande kring kostråd

Ingrid Larsson, näringsfysiolog vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, varnar för diettips från lekmän. Hon använder påståenden om den ”antiinflammatoriska” dieten som exempel. Stora delar av det som kallas antiinflammatoriskt är bara en allmänt hälsosam och varierad diet, som att äta mycket frukt och grönsaker.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ingrid Andersens nya städjobb

FN:s generalsekreterare António Guterres nominerar den danska ekonomen och miljöaktivisten Ingrid Andersen som ny chef för FN:s miljöprogram, UNEP. Hon efterträder norrmannen Erik Solheim, som fick avgå i november efter en skandal kring resekostnader, som var extra graverande på grund av hans ämbete. Den dåvarande klimatchefen brände med den nuvarande växelkursen runt 450 000 kronor på resor, mycket av det flyg, och tillbringade lite tid på plats på det Nairobibaserade kontoret.

Skånskan - 3 timmar sedan

Låst moped stals ur garage

SJÖBO Mopeden var låst – men inte garaget.
Någon gång under natten mellan fredag och lördag och fram till klockan 13 har någon passat på att försvunna med mopeden från garaget på Tjäderbacken i Sjöbo sommarby.
Mopeden är av märket PGO Big Max..

Skånskan - 3 timmar sedan

Stal cyklar – och öl och tårta

SJÖBO Hungriga och törstiga cykeltjuvar?
I varje fall försvann först två cyklar från ett garage på Fabriksgatan under natten mellan fredag och lördag. Garagedörren går inte att låsa och cyklarna stod dessuton olåsta.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Flyktingar ska studera eller jobba”

ESLÖV Integrationen av nyanlända i Eslöv går bra, enligt en rapport kommunstyrelsens arbetsutskott fick av kommunens mångfaldsstrateg Annie Niubó i veckan.– Enligt bilden vi fick är vi igång på olika områden och det är positivt. Sedan vet man inte alltid vad det blir av det, men inriktningen från oss i den politiska majoriteten är tydlig: Att få igång människor – antingen i studier eller ut i arbetslivet.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fler koloniinbrott anmälda

SJÖBO I förra veckan anmälde en person ett inbrott på koloniområdet vid Forskaregatan. En gräsklippare och en verktygslåda försvann från stugan.
Nu har två kolonister anmält inbrott från samma område.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.