SVT Debatt > Opinion

Monday, 18 February, 17:08

SVT Debatt - 11 feb 19 kl. 12:55

”Dags att stoppa den iranska regimens terrorism””Sverige kan och bör agera både nationellt och inom EU för en betydligt hårdare linje mot den iranska, teokratiska terror-regimen vilken inte erbjuder annat än diktatur och mänskligt lidande”, skriver Mojtaba Ghotbi, ordförande för FFFI..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
EU, Mojtaba Ghotbi, FFFI

Dela artikeln

142 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , stoppaden , iranska, regimens, terrorism
Newsmill - 25 maj 11 kl. 20:32

Sverige måste frysa den iranska regimens tillgångar

Sverige har begränsade handlingsmöjligheter inför den iranska regimens förtryck av sitt eget folk. Men ett antal alternativ finns och måste användas. Det handlar om sanktioner, skydd av demonstranter vid svenska ambassaden i Teheran, frysande av regimens tillgångar och understöd i sociala medier.

Nyhetsverket - 05 jun 14 kl. 11:41

Iranska regimens ledare: Vi ger aldrig efter för USA

Iranska regimens högsta andlige ledare, Ali Khamenei sade att ”den Islamiska republiken Iran har aldrig fallit för väst utan har lyckats göra framsteg för varje dag”. ”Vår internationella utmaning är bråket med [den globala] arrogans. Låt oss tala öppet; oroligheterna är [orsakade] av USA”, sade Ali Khamenei på onsdagen vid prästerskapets grundare, Khomeinis mausoleum i södra delen av den iranska huvudstaden Teheran.

GöteborgsPosten - 10 okt 15 kl. 05:00

Markera mot den iranska regimens avrättningar

Den svenska regeringen, som alltid har försvarat mänskliga rättigheter, bör visa sin avsky mot den iranska regimens otaliga avrättningar och systematiska kränkningar av mänskliga rättigheter, skriver människorättsaktivist Morteza Sadeghi..

Newsmill - 12 feb 13 kl. 00:08

Iranska regimens slutskede kräver en ny Iranpolitik

http://www.newsmill.se/trackback/49138Den mest hållbara lösningen är en regimförändring inifrån, genom det iranska folket självt och deras egen organiserade motståndsrörelse..

SVT Debatt - 28 nov 13 kl. 11:30

Genèveavtalet kan vara ett steg mot iranska kärnvapen

KÄRNVAPEN Natten mot lördagen stod det klart att de diplomatiska samtalen mellan Iran och 5+1-länderna lett till ett historiskt avtal rörande Irans kärnteknikprogram. USA:s president Barack Obama menar att avtalet är ett viktigt steg mot en säkrare värld. Men helgens historiska överenskommelse i Genève kan även betyda ett steg närmare iranska kärnvapen.

Nyheter 24 - 30 nov 11 kl. 16:08

Storbritannien utvisar iranska diplomater


Med omedelbar verkan har den brittiske utrikesministern William Hague beordrat att stänga igen den iranska ambassaden i London. Som en reaktion på gårdagens stormning av den brittiska ambassaden i Teheran meddelade Storbritannien tidigare under onsdagen att man nu kallar hem sina diplomater från Iran. Under onsdagseftermiddagen agerade Storbritannien ännu hårdare på gårdagens händelseförlopp.

Nyhetsverket - 12 jun 14 kl. 20:06

Iranska regimen förbjuder VM sändningar i teherans kaféer

Innan fotbolls-VM drar i gång i Brasilien meddelade iranska regimens säkerhetsstyrkor att det är förbjudet för restauranger och kaféer i huvudstaden Teheran att visa matcher från turneringen, rapporterar BBC och andra internationella medier. Förbudet omfattar även sändning av Irans egna matcher under VM. The Union of Tehran Cafe Owners (Kaféägarnas fackförbund) har bett sina medlemmar att inte visa någon VM-match eller att försäkra sig om att deras TV visar andra kanaler när matcherna sänd....

Expressen - 27 okt 14 kl. 01:54

Stoppa eritreanska regimens utpressning

Eritrea, en av världens mest hårdföra diktaturer, finansieras huvudsakligen genom tvångsskatt från utlandsboende eritreaner. Regeringen måste se till att skatteindrivningen i Sverige upphör med omedelbar verkan, skriver Lars Adaktusson..

Expressen - 13 nov 11 kl. 06:49

De vill stoppa iranska kärnvapenplaner militärt

I natt drabbade de samman igen. De republikanska presidentkandidaterna diskuterade utrikes- och säkerhetspolitik för första gången i en tv-sänd debatt. - Om Barack Obama blir omvald kommer Iran skaffa sig kärnvapen, dundrade Mitt Romney i en debatt där kandidaterna återigen snarare gav sig på presidenten än varandra.

DN - 11 maj 14 kl. 00:05

Dags stoppa Boko Haram

Hårda tag räcker knappast som vapen mot kidnapparna i Nigeria..

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Lyft brottsofferperspektivet och inför tillträdesförbud”

”Att brotten är `mindre allvarliga´ bortser från konsekvenserna som följer när en boendemiljö systematiskt och över tid utsätts för stora mängder livskvalitetsbrott”, skriver finansborgarrrådet Anna König Jerlmyr (M)..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Har Karabuda läst lagtexten han ställer sig bakom?”

”När Karabuda inte avfärdar kritikerna som vilseledda eller köpta av tekniklobbyn så avfärdar han dem som spambotar”, skriver Mattias Bjärnemalm, Piratpartiet..

SVT Debatt - 5 timmar sedan

”Försök inte vifta bort vår kritik, Karabuda!”

”Vi som försvarar frihet och integritet på nätet och håller de demokratiska värdena högt viftas alltså bort som knappt existerande”, skriver två ledande företrädare för Medborgerlig Samling..

SVT Debatt - 10 timmar sedan

Rätt eller fel att stoppa flygplanet på Landvetter?

”Det kvinnan som stoppade planet på Landvetter gjorde var inte civil olydnad, det var olaglig aktivism”, säger Karapet (M). Aktivisten Rostøl håller inte med..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 11:32

Ardalan Shekarabi (S): ”Matchfixning ska inte finnas i Sverige”

Jimmy Nilsson på Spelberoendes förening: ”I Almedalen sa du, Shekarabi, att vi skulle röka ut de som inte följer svensk lag. Jag hoppas att vi snart får se den röken” Se Ardalan Shekarabis svar i klippet ovan..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 11:23

”EU ska utveckla ny teknik, inte avveckla den”

”EU ska hjälpa, inte hämma, digital utveckling och innovation. Vem vet, det kanske till och med leder till bättre dejtingappar?”, skriver Louise Grabo, CUF, i en replik..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:40

”Infria ditt löfte och rök ut matchfixningen, Shekarabi!”

”Vart är vi på väg? Det är naivt att hoppas på att spelbolagen själva ska ta ansvar – vi har inte tid att begå det misstaget”, skriver Björn Eriksson..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:12

”Skadligt, odemokratisk och dåligt för alla”

”Det förslaget som nu ligger på bordet är så skadligt, odemokratisk och dåligt för alla de européer som använder internet i någon form att jag har svårt att se hur det ska vinna stöd i EU-parlamentet”, skriver Andersson..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:01

”De flesta kritikerna finns inte ens på riktigt”

”De som högljutt kritiserat copyrightdirektivet tycks inte ha läst det utan utgår istället likt zombies från techgiganternas kommunicerade 'sanning', skriver Karabuda..

SVT Debatt - 14 feb 19 kl. 11:36

”Strunta i vad folk säger – se hur de handlar istället”

Greta Tidholm och Viggo Cavling deltog i Opinion live för att prata om vad som är viktigt när man dejtar; vad man ska tänka på när man träffar någon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.