DN > Inrikes

Sunday, 21 April, 02:13

DN - 11 feb 19 kl. 12:22

Grönt ljus för ombildningar i Stockholms förorterI elva stadsdelar i ytterstaden ska de som bor i allmännyttan få möjlighet att köpa sin bostad, meddelar den grönblå majoriteten i Stadshuset. Oppositionen är kritisk. – Det här betyder att vi riskerar att få hundratals, kanske tusentals, färre hyresrätter mitt i en katastrofal bostadskris. säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholms, Stadshuset, Clara Lindblom

Dela artikeln

347 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , ombildningari , Stockholms, förorter
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Pr-byrå gör miljonklipp på ombildningar

Stockholms stad har betalat nära 60 miljoner kronor till en pr-byrå för att få stockholmare att ombilda hyreslägenheter till bostadsrätter, skriver Svenska Dagbladet.Tidningen har granskat ett hundratal fakturor som pr-byrån Veritas har skickat till Stockholms stad. Bland annat betalar staden för ett callcenter, där Veritas fakturerar i snitt nära två tusen kronor per samtal.

E24 - 27 maj 15 kl. 18:30

Stockholms stad sålde ut 26000 bostäder

Allmännyttan har stadigt krympt i takt med att tiotusentals lägenheter har sålts ut. SvD Näringsliv kartlägger det historiska skiftet på bostadsmarknaden efter de senaste årens ombildningar av Stockholms stads hyresfastigheter..

DN - 11 okt 17 kl. 11:59

Ingen höjd skatt i Stockholms nya budget

En målsättning på 80.000 bostäder till 2025, fortsatt stopp för ombildningar i allmännyttan och inga skatteförändringar. Under onsdagsförmiddagen presenterades budgeten för Stockholms stad 2018-2020..

DI - 16 nov 18 kl. 20:02

Tvärnit för ombildningar – men Stockholms politiker vill sälja bostäder

Ombildningarna har bromsat in i Stockholm, men det nya blågröna styret i huvudstaden flaggar för att det nu kan ändras. ”Det finns en påtaglig snedfördelning”, säger Dennis Wedin (M), Stockholms stad..

DN - 28 feb 19 kl. 09:26

Klar majoritet av MP:s väljare emot ombildningar

Den grönblå majoriteten i Stadshuset öppnade i förra veckan för ombildningar av kommunala hyresrätter i elva stadsdelar i ytterstaden. Men en klar majoritet av den väljargrupp som röstade på MP, C och L säger nej till ombildningar. Det visar en undersökning som Sifo har gjort åt Hyresgästföreningen.

E24 - 01 jun 15 kl. 21:00

Stockholm har plockat ut miljarder efter ombildningar

Stockholms stad har tagit ut flera miljarder kronor ur de allmännyttiga bostadsbolagens vinster från den intensiva ombildningsperioden under Alliansens styre. Pengar öronmärktes bland annat för att bygga nya bostadsrätter. Flera av miljarderna har ännu inte använts till ändamålen de är öronmärkta för..

Västerbottens Folkblad - 22 apr 13 kl. 07:30

Akelius har satt ombildningar av hyresrätter i system

En våg av ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter drar över Umeå. Den gemensamma nämnaren är Akelius Fastigheter. Folkbladet har hittat sju processer med det ändamålet [...

Västerbottens Folkblad - 24 apr 13 kl. 06:14

S vill inte ha ombildningar ? av affärsmässiga orsaker

Socialdemokraterna i Umeå vill inte göra ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter, men inte av ideologiska skäl. - Det är en affärsmässig bedömning. Vi vill behålla [...

DI - 03 maj 16 kl. 19:20

Amorteringskrav bromsar ombildningar

Stigande fastighetspriser och det nya amorteringskravet bromsar ombildningar till bostadsrätter.Allt fler banker är kallsinniga till att bevilja lån..

Expressen - 04 maj 16 kl. 10:22

Bankerna säger nej till fler ombildningar

Det blir allt svårare för den som hoppas göra ett klipp genom att köpa loss sin hyresrätt. Fler och fler banker säger nej till bostadsrättsföreningars låneansökningar. Det skriver Di.

Alliansfritt Sverige - 11 okt 11 kl. 12:15

Avgifter införs på Stockholms museer

KULTURSKYMNING. Sedan 2006 har det varit gratis för alla, vuxna som barn, att besöka Stockholms kommunala muséer, Medeltidsmuseet och Stadsmuseet. Nu är det slut på det roliga.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Makthavare i Algeriet under utredning

Algeriets tidigare premiärminister Ahmed Ouyahia och nuvarande finansminister Mohamed Loukal har ombetts att infinna sig i en domstol. De båda ministrarna, som arbetade under den nyligen avsatte presidenten Abdelaziz Bouteflika, utreds för att ha slösat med offentliga medel, enligt statlig tv..

DN - 4 timmar sedan

1.200 fuskare avstängda i ”Fortnite”-VM

Just nu pågår det öppna kvalet till VM i det populära battle royale-spelet ”Fortnite”. Efter den första veckan har över 1.200 spelare fått sina konton avstängda på grund av fusk och företaget Epic games har tagit tillbaka prispengar från över 200 spelare, enligt Polygon..

DN - 7 timmar sedan

Häktade svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den i Ecuador häktade svensken gick på lördagen ut i ett öppet brev till Utrikesdepartementet där man kräver att UD agerar mot myndigheterna i Ecuador. – Det är inte rimligt att en svensk medborgare ska behandlas på det sättet som vår son har blivit behandlad, säger pappan Dag Gustafsson..

DN - 7 timmar sedan

Kort men kärleksfull påskledighet för Dick Axelsson

Djurgårdens Dick Axelsson har firat påsk – i en dag. – Långfredagen är ju inte så kort så det var rätt dag att vara ledig på, säger han med ett skratt. – Jag har haft några kärleksfulla timmar med familjen, så nu är jag redo.

DN - 10 timmar sedan

Flera döda i attack mot departement i Kabul

En kraftig explosion följd av skottlossning har rapporterats från kommunikationsdepartementet i Afghanistans huvudstad Kabul..

DN - 10 timmar sedan

Nya demonstrationer i Paris – minst 120 gripna

Polis har frihetsberövat minst 126 personer i samband med gula västarna-demonstrationer i Paris på lördagen. Myndigheter har varnat för att dagen kunde bli våldsam, då många fransmän upprörts över miljardärers frikostiga donationer till återuppbyggandet av Notre-Dame..

DN - 12 timmar sedan

Hanna Ardéhn från ”Störst av allt”: Det känns obegripligt

Hanna Ardéhns rollprestation som den mordanklagade överklasstjejen Maja i Netflix-serien ”Störst av allt” har beskrivits som årets brakgenombrott. ”Jag dras till det mörka som finns hos människor,” säger hon..

DN - 12 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

DN - 17 timmar sedan

Kvinna misstänks ha mördats i Gamla stan

En man är anhållen i samband med en misstänkt mordutredning i Gamla stan. Mannen greps efter att en avliden kvinna hittats i en lägenhet natten mot lördagen. .

DN - 18 timmar sedan

EKG: Förspilld? Aldrig i livet!

Kåseri. Förspilld kvinnokraft brukar det kallas, ofta med inte så lite nedvärderande tonfall. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.