DN > Utrikes

Friday, 26 April, 16:02

DN - 11 feb 19 kl. 12:07

Virginias guvernör kallade slavar för ”kontraktsanställda”Virginias rasism-anklagade guvernör Ralph Northam är föremål för en ny kontrovers. I en tv-intervju beskriver han afrikanska slavar i 1600-talets Virginia som ”kontraktsanställda tjänare”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ralph Northam, Virginia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Virginias, guvernör, kallade, slavarför , kontraktsanställda
Helsingborgs Dagblad - 22 nov 15 kl. 18:53

”Det här skulle ju bli guvernörernas år.”

Det här skulle ju bli guvernörernas år.Efter två mandatperioder med Barack Obama, som saknade all ”exekutiv” bakgrund när han valdes till president 2008, ansågs det länge givet att Republikanerna skulle kontra med att utse en guvernör som partiets kandidat till valet nästa år.Det vore i och för sig inget nytt.

Sydsvenskan - 22 nov 15 kl. 18:53

”Det här skulle ju bli guvernörernas år.”

Det här skulle ju bli guvernörernas år.Efter två mandatperioder med Barack Obama, som saknade all ”exekutiv” bakgrund när han valdes till president 2008, ansågs det länge givet att Republikanerna skulle kontra med att utse en guvernör som partiets kandidat till valet nästa år.Det vore i och för sig inget nytt.

DN - 14 okt 17 kl. 10:29

Trump kallade amerikansk guvernör för president

”Jag träffade Jungfruöarnas president”, sade Donald Trump på fredagen om sitt möte med Kenneth Mapp. Men Mapp är guvernör i det amerikanska öterritoriet som Trump själv är president över – ett felsteg som inte bättrar på omvärldens uppfattning att Vita huset hanterar kriser olika beroende på vilken del av landet som drabbas..

Nerikes Allehanda - 21 jan 16 kl. 05:15

Flygburen division skyddade barn

En septemberdag 1957. Den 101:a flygburna divisionen är redo. Det är samma division som bara något årtionde tidigare spelat en avgörande roll när de allierade styrkorna invaderade Normandie.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 17 kl. 22:01

Björn som attackerade vandrare skjuten

En brunbjörn har skjutits ihjäl av skogsvaktare i regionen Trentino i nordöstra Italien, uppger lokala medier på söndagen. Björnen hade rivit en fotvandrare tidigare i somras och misstänks ha skadat en turist 2015. Trentinos guvernör kallade dödandet fö.

Sydsvenskan - 13 jul 13 kl. 06:30

Nu är vattenkanonen på min gata

När vi köpte vår lägenhet i Rio var ett av säljarargumenten att guvernörspalatset ligger i andra änden av gatan. ?Det saknas aldrig vatten och vi får sällan elavbrott.

BT - 16 jan 13 kl. 20:06

Förbud och kontroll mot väpnat våld

Halvautomatiska vapen av militär typ ska inte längre få säljas till privatpersoner och den som vill köpa skjutvapen ska genomgå en noggrann personkontroll. Så vill president Barack Obama stävja framtida massakrer i USA. Obama ber kongressen att agera snabbt och godkänna hans förslag.

BT - 05 nov 14 kl. 15:17

Hade behövt Obamas raka rygg

I en tid när Ryssland öppet är tydligt med att de är inne på en revanschistisk väg i östra Europa behöver västeuropa, behöver Sverige!, ett USA som står sig starkt och orkar bry sig om världen utanför. Mellanårsvalet i USA i natt ger oss skäl till ökad oro därom.

Nyhetskanalen - 26 jun 12 kl. 10:46

HD-utslag om invandrarlag halv seger för Obama

Beskedet från USA:s högsta domstol om delstaten Arizonas omstridda invandrarlag blev splittrat. Delar av lagen underkändes, medan den mest kontroversiella skrivningen godtogs, till president Barack Obamas besvikelse. Arizona, med gräns mot Mexiko, antog 2010 en ny lag med syfte att stoppa inflödet av illegala immigranter.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 11:13

Slaget om USA:s framtid

Foto: Scanpix
I?dag börjar nedräkningen inför det amerikanska presidentvalet på allvar. Inför hela världens ögon möts i Denver, Colorado de båda kandidaterna Barack Obama och Mitt Romney i en första duell.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Nytt gräs minskar risken för brand i södra Sverige

Det varma och torra vädret i april har lett till skogs- och gräsbränder i framför allt södra Sverige. Men i södra Sverige har nytt gräs börjat komma vilket minskar risken för gräsbränder.  Redan på lördagen väntas dessutom ett rejält regn – men bara i delar av landet..

DN - 30 minuter sedan

”Många är genuint rädda och vi är ett alternativ för dem”

Kristdemokraterna vill ge EU mer makt över utrikespolitiken. Enligt ett nytt förslag ur det kommande valmanifestet ska vetorätten avskaffas för enskilda länder i utrikespolitiska frågor. Samtidigt varnar Ebba Busch Thor för att unionen är på väg att bli en superstat.

DN - 1 timme sedan

Efter petningen – Cecilia Wikström (L) lämnar politiken

Europaparlamentarikern Cecilia Wikström (L) lämnar politik, säger hon till Metro. Beskedet kommer efter att Wikström petats från Liberalernas lista till EU-parlamentet. .

DN - 2 timmar sedan

Pressade bönder erbjuds ta lån till väldigt hög ränta

Bristen på regn gör att oron växer hos landets bönder för att betet inte ska räcka till. Det gör att de kan behöva köpa in extra foder.  I väntan på regeringens krispengar har bönder i Uppsalatrakten fått erbjudandet om att ta ett snabbt lån med femton procents ränta.

DN - 4 timmar sedan

Massförstörelse i Moçambique efter cyklon

Den kraftiga cyklonen Kenneth har slagit till mot redan hårt drabbade Moçambique. 90 procent av alla bostäder på turistön Ibo befaras ha förstörts och myndigheter varnar för kommande skyfall och översvämningar..

DN - 5 timmar sedan

Priset för årets första färskpotatis: 80 000 kronor

Ett tydligt sommartecken är färskpotatispremiären och nu är den här. 40 kilo av årets första skörd såldes för 80 000 kronor..

DN - 5 timmar sedan

Inför Cas-domen – Semenya testar långdistans

Löparstjärnan Caster Semenya förbereder sig på livet efter Cas-domen. För även om idrottens skiljedomstol inte ger henne rätt att fortsätta att tävla i medeldistans utan att medicineras för hyperandrogenism kanske hon springer vidare – i långdistans..

DN - 6 timmar sedan

Populär queerkrog tvingades stänga när grannarna klagade

Efter fem år som ett vattenhål för queera stockholmare stänger Bitter Pills, på grund av klagande grannar och skenande fastighetspriser. Nu ger grundarna upp om innerstan och söker sig utåt..

DN - 7 timmar sedan

Fortsatt starkt stöd för EU - men oro för framtiden

BRYSSEL. Stödet för EU bland unionens invånare är fortsatt starkt. Samtidigt finns en stor oro för framtiden, visar en ny undersökning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.