DN > Utrikes

Monday, 18 February, 00:54

DN - 11 feb 19 kl. 12:07

Virginias guvernör kallade slavar för ”kontraktsanställda”Virginias rasism-anklagade guvernör Ralph Northam är föremål för en ny kontrovers. I en tv-intervju beskriver han afrikanska slavar i 1600-talets Virginia som ”kontraktsanställda tjänare”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ralph Northam, Virginia

Dela artikeln

77 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Virginias, guvernör, kallade, slavarför , kontraktsanställda
Helsingborgs Dagblad - 22 nov 15 kl. 18:53

”Det här skulle ju bli guvernörernas år.”

Det här skulle ju bli guvernörernas år.Efter två mandatperioder med Barack Obama, som saknade all ”exekutiv” bakgrund när han valdes till president 2008, ansågs det länge givet att Republikanerna skulle kontra med att utse en guvernör som partiets kandidat till valet nästa år.Det vore i och för sig inget nytt.

Sydsvenskan - 22 nov 15 kl. 18:53

”Det här skulle ju bli guvernörernas år.”

Det här skulle ju bli guvernörernas år.Efter två mandatperioder med Barack Obama, som saknade all ”exekutiv” bakgrund när han valdes till president 2008, ansågs det länge givet att Republikanerna skulle kontra med att utse en guvernör som partiets kandidat till valet nästa år.Det vore i och för sig inget nytt.

DN - 14 okt 17 kl. 10:29

Trump kallade amerikansk guvernör för president

”Jag träffade Jungfruöarnas president”, sade Donald Trump på fredagen om sitt möte med Kenneth Mapp. Men Mapp är guvernör i det amerikanska öterritoriet som Trump själv är president över – ett felsteg som inte bättrar på omvärldens uppfattning att Vita huset hanterar kriser olika beroende på vilken del av landet som drabbas..

Nerikes Allehanda - 21 jan 16 kl. 05:15

Flygburen division skyddade barn

En septemberdag 1957. Den 101:a flygburna divisionen är redo. Det är samma division som bara något årtionde tidigare spelat en avgörande roll när de allierade styrkorna invaderade Normandie.

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 17 kl. 22:01

Björn som attackerade vandrare skjuten

En brunbjörn har skjutits ihjäl av skogsvaktare i regionen Trentino i nordöstra Italien, uppger lokala medier på söndagen. Björnen hade rivit en fotvandrare tidigare i somras och misstänks ha skadat en turist 2015. Trentinos guvernör kallade dödandet fö.

Sydsvenskan - 13 jul 13 kl. 06:30

Nu är vattenkanonen på min gata

När vi köpte vår lägenhet i Rio var ett av säljarargumenten att guvernörspalatset ligger i andra änden av gatan. ?Det saknas aldrig vatten och vi får sällan elavbrott.

BT - 16 jan 13 kl. 20:06

Förbud och kontroll mot väpnat våld

Halvautomatiska vapen av militär typ ska inte längre få säljas till privatpersoner och den som vill köpa skjutvapen ska genomgå en noggrann personkontroll. Så vill president Barack Obama stävja framtida massakrer i USA. Obama ber kongressen att agera snabbt och godkänna hans förslag.

BT - 05 nov 14 kl. 15:17

Hade behövt Obamas raka rygg

I en tid när Ryssland öppet är tydligt med att de är inne på en revanschistisk väg i östra Europa behöver västeuropa, behöver Sverige!, ett USA som står sig starkt och orkar bry sig om världen utanför. Mellanårsvalet i USA i natt ger oss skäl till ökad oro därom.

Nyhetskanalen - 26 jun 12 kl. 10:46

HD-utslag om invandrarlag halv seger för Obama

Beskedet från USA:s högsta domstol om delstaten Arizonas omstridda invandrarlag blev splittrat. Delar av lagen underkändes, medan den mest kontroversiella skrivningen godtogs, till president Barack Obamas besvikelse. Arizona, med gräns mot Mexiko, antog 2010 en ny lag med syfte att stoppa inflödet av illegala immigranter.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 11:13

Slaget om USA:s framtid

Foto: Scanpix
I?dag börjar nedräkningen inför det amerikanska presidentvalet på allvar. Inför hela världens ögon möts i Denver, Colorado de båda kandidaterna Barack Obama och Mitt Romney i en första duell.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Förare kritiska – får inte köra med dubbdäck

Fordon som används till skolskjuts och persontransporter får enligt de avtal som Stockholms stad upphandlat med entreprenörerna inte vara utrustade med dubbdäck av miljöskäl. Hassan är en av de chaufförer som är mycket kritiska till beslutet och menar att det är en säkerhetsrisk.  – Kollegor från flera olika bolag tycker att det är en katastrof..

DN - 2 timmar sedan

Svenskdoldisen målskytt mot Rangers

Marcus Pettersson är ingen av NHL:s mer framstående ishockeysvenskar. Men i Pittsburghs 6–5-seger hemma mot New York Rangers gjorde Skellefteåsonen ett av målen..

DN - 2 timmar sedan

Zebastian Modin femma på VM

I Kanada har VM i parasport inletts. Under söndagen gjorde längdskidåkaren Zebastian Modin entré tillsammans med nye guiden Emil Jönsson Haag, före detta skidåkare och OS-medaljör..

DN - 2 timmar sedan

De stridande i Jemen överens om tillbakadragande av trupper

Jemens saudistödda regering och de Iranstödda huthirebellerna har kommit överens om att dra tillbaka en del av sina truppstyrkor. Det uppger en FN-källa för nyhetsbyrån Reuters..

DN - 2 timmar sedan

Tvekan om att låta IS-medlemmar återvända

USA uppmanar europeiska länder att ta tillbaka IS-medlemmar som gripits i Syrien. Frankrike har öppnat för att ta emot sina medborgare och ställa dem inför rätta, men Storbritannien är motvilligt. Belgien har föreslagit en kollektiv europeisk lösning..

DN - 3 timmar sedan

Mördad kvinna tros ha hittats i systerns frys

Kroatisk polis tror att de har hittat kroppsdelar som tillhör en kvinna som försvann för 18 år sedan – i hennes systers frys..

DN - 3 timmar sedan

Misstänkt mord i Järna – en gripen

En person har hittats död i en lägenhet i Järna söder om Södertälje. En man född på 1940-talet har gripits misstänkt för mord..

DN - 4 timmar sedan

60 nyfödda dog på sjukhus i Kenya på två månader

Kenyas läkarsällskap har inlett en utredning sedan 60 nyfödda har dött under de senaste två månaderna på ett sjukhus i landet..

DN - 4 timmar sedan

Danska pappor sämst i Norden på att ta föräldraledigt

KÖPENHAMN. I syfte att få fler fäder att vara lediga med sina barn beslutade EU nyligen att öronmärka två månaders föräldraledighet till vardera förälder. I Danmark, där papporna är sämst i Norden på att ta föräldraledigt, väcker beslutet debatt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.