DN > Inrikes

Wednesday, 20 February, 14:09

DN - 11 feb 19 kl. 11:00

”När jag åker tillbaka till Vällingby ses jag som överklass”Sedan skådespelaren och dramatikern Alexander Salzberger lämnade uppväxtens Vällingby har han brottats med känslan av att tillhöra två olika samhällsskikt. I vår gör han upp med sin klassresa på teatern i orten där allting började..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Vällingby, Alexander Salzberger

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När jag åkertillbaka till , Vällingby, sesjag , som överklass
BT - 10 aug 14 kl. 15:31

Hon hör till dem som har något att berätta

Den förre programdirektören på SVT Annie Wegelius sommarprogram är ungefär lika effektivt, säkert och tight som man kan tänka sig. Hon har dessutom en mycket behaglig röst. Vi får följa med Wegelius från barn- och ungdomen på Lidingö.

SVT Debatt - 27 mar 14 kl. 14:17

Den enda som bekräftar fördomar är Nina Lekander

RIDSPORT Det är inte SVT som bidrar till att sprida gamla, förlegade fördomar om ridsporten. Det är Nina Lekander själv. Ingen kallar Zlatan eller Henrik Lundkvist för överklass, trots att de tjänar mer än ryttareliten.

Sydsvenskan - 17 nov 13 kl. 06:30

Ljudfilerna som kunde rädda Jamila blev förstörda.

Häromdagen hittade jag mitt första pass. Jag skaffade det när jag var sjutton år. På passfotot ser jag ut som ett barn.

Sydsvenskan - 15 jun 12 kl. 06:27

?Underskatta inte galleriorna?

När min pappa var nyskild befann han sig plötsligt i samma situation som många äldre medelåldersmän efter en skilsmässa: ensam med svagt socialt nätverk. Inte så "Happy, Happy" för att tala Maria Svelands språk. Varje söndag umgicks vi och väldigt ofta gick vi på shoppinggallerior.

BT - 11 aug 14 kl. 08:53

Wegelius med fokus på livet

Den förre programdirektören på SVT Annie Wegelius sommarprogram är ungefär lika effektivt, säkert och tight som man kan tänka sig. Hon har dessutom en mycket behaglig röst. Vi får följa med Wegelius från barn- och ungdomen på Lidingö.

Sydsvenskan - 17 nov 13 kl. 06:30

Jamila begärde ut ljudfiler

Häromdagen hittade jag mitt första pass. Jag skaffade det när jag var sjutton år. På passfotot ser jag ut som ett barn.

YLE - 07 jan 16 kl. 05:03

Han lär ingenjörerna om terrorism

Hur farlig är terrorismen, hur utvecklas den? Måste vi vara rädda för nya attentat? Kan vi skydda oss, och har vi råd?

BT - 25 mar 13 kl. 09:47

Pussy ? handlöst fall från gräddhyllan

I Åsa Lantz debut som dramatiker skildras en medelålders kvinnas handlösa fall från Göteborgs gräddhylla. Gisela Manning är arbetarklassbruden från Mölndal som blev förälskad i en rik man, gifte sig och sedan dess har levt som lycklig hemmafru i en stor lägenhet i Vasastan. Det är i alla fall den bilden hon kämpat i åratal för att upprätthålla.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 16:44

Det nordiska mordiska hatet

Foto: Victor Lundberg
Den senaste tiden har det varit mycket Olof Palme. På bio, på tv. Kulturskribent Jan Karlsson närmar sig gåtan Palme, men när han ska förklara Olof Palmes attraktionskraft jämför han med en samtida fotbollsspelare: Zlatan.

BT - 18 sep 13 kl. 08:00

Verklig tes ? eller önsketänkande?

Kvinnorna tar över nu och männen går tyvärr under, är Hanna Rosins tes när hon går igenom kvinnors förmodat framflyttade positioner i världen i allmänhet och i USA i synnerhet. Bevisen hon lägger fram bygger på statistik och intervjuer och en del häpnadsväckande kommer fram, en del kanske lite mindre häpnadsväckande. Det finns kvinnor som också gillar engångssamlag, det finns kvinnor som utbildar sig och vill ha höga maktpositioner i näringslivet, det finns kvinnor som inte går med på att definieras av män och eller bli hemmafruar.

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Spelbolag annonserar mest på svartlistade sajter

Medlemsföretaget Sveriges annonsörer har uppdaterat sin ”svarta lista” med sajter som de anser att seriösa annonsörer bör undvika.  Enligt deras kartläggning är det främst spelbolag som annonserar på de illegala sajterna. .

DN - 10 minuter sedan

UD satte ner foten efter ungerskt påhopp på Strandhäll

Mötet på Utrikesdepartementet med den ungerska ambassadören ägde rum under onsdagsförmiddagen.  – Sverige framförde sin ståndpunkt att man ska kunna föra en politisk diskusson utan att gå till personangrepp, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på UD. .

DN - 45 minuter sedan

Greta Thunberg klimatdemonstrerar i Bryssel och Paris

BRYSSEL. Klimataktivisten Greta Thunberg, 16, ansluter sig till belgiska skolelevers manifestationer på torsdag. Därefter fortsätter hon söderut och demonstrerar med franska elever i Paris på fredag..

DN - 2 timmar sedan

EU:s Juncker slår tillbaka mot Orbáns smutskastning

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker är måltavla för en ny, statssponsrad kampanj i Ungern. Men nu slår Juncker tillbaka – och kräver att premiärminister Viktor Orbán utesluts ur det europeiska parti där de båda är medlemmar..

DN - 3 timmar sedan

Putin lovar ”bättre tillvaro” i Ryssland i år

De överfulla ryska soptipparna. Venezuelakrisen. Och ett löfte om snabbt förbättrade levnadsvillkor för pressade landmän.

DN - 4 timmar sedan

Godisfri månad ska ge formstark Halfvarsson medalj

En formstark Calle Halfvarsson hoppas överraska redan i VM:s inledande sprint. Uppladdningen har inneburit hård disciplin, orkestrerad av den tidigare landslagsstjärnan Johan Olsson. – Jag har inte ätit en godisbit på mer än en månad, säger Halfvarsson..

DN - 5 timmar sedan

Taxichaufför rånad – fick bilen sönderslagen

Polisen uppger på sin hemsida att en taxichaufför rånades av flera personer tidigt på onsdagsmorgonen i Råsunda. Enligt chauffören slog gärningsmännen också sönder taxin..

DN - 6 timmar sedan

Stockholmstestet vecka 8

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Alvik..

DN - 6 timmar sedan

Svenska arrangörer fortsätter flyga in artister

Helsingborgs konserthus verkar vara ganska ensamma om att sluta flyga in artister. Varken Luger, Live Nation, FKP Scorpio eller Blixten & co har några planer på att införa flygstopp, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.