Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 20 February, 15:21

Liknande nyheter

Taggar: Rädd, boende, vågadeinte , öppnaför , polisen
Trelleborgs Allehanda - 12 feb 14 kl. 08:15

LSS-boende byggs om för flyktingungdomar

Foto: Tomas Nyberg
Mitt i centrala Trelleborg kommer det nya boendet för ensamkommande flyktingbarn att ligga. I maj flyttar åtta ungdomar in i ett gammalt LSS-boende på Västergatan.
Sedan det stod klart att Malmö stad har sagt upp sina platser på transitboenden i Dalköpinge och Beddingestrand har Trelleborgs kommun jobbat för att kunna öppna ett nytt boende för de ensamkommande flyktingbarn som bor där.

BT - 16 apr 14 kl. 07:34

Nytt boende blev för dyrt - får stå tomt

Kommunens specialboende står klart i maj. Men på grund av risig ekonomi kan det inte öppnas. Hur hög hyra den skuldtyngda socialförvaltningen nu tvingas betala för ett tomt boende är ännu oklart.

Skånskan - 28 sep 15 kl. 20:00

Hårt tryck på att öppna nya boenden

TRELLEBORG Trelleborgs kommun arbetar just nu intensivt med att öppna nya boenden till ensamkommande flyktingbarn. 75 barn per dygn väntas anlända. På söndagskvällen öppnades sommarlovskolonin i Skateholm som boende för ensamkommande barn och unga.

Skånskan - 23 okt 15 kl. 06:00

Boende för flyktingar öppnas i dag

SVEDALA Svedalas tidigare polis Mats Jennby blir arbetsledare för ett nytt flyktingboende för ensamkommande barn. Lorentz Månssonhuset på Malmövägen håller på att iordningställas för att kunna ta emot 20 personer.Huset står tomt sedan lång tid tillbaka.

Skånskan - 15 maj 17 kl. 05:00

Boende kritiska till genomfartstrafik

SVANSJÖ sommarby Alla boende i Svansjö sommarby är inte positivt inställda till att ändra detaljplanen för att öppna grönområdena för genomfartstrafik. ERWP.fif(0)I en skrivelse till samhällsbyggnadsnämnden i Sjöbo lyfts oro för att Svansjö sommarby riskerar att få grönområdena ”skövlade”.

Nya Wermlands Tidningen - 30 aug 18 kl. 11:06

Öppna elevboende vid gymnasiet

Ungdomar. Jag har lämnat in ett förslag till kommunen om att öppna upp elevboenden i byggnaderna norr om Taserudsgymnasiet, där jag arbetar som lärare. Idag står ett före detta HVB-boende tomt på ungdomar och det skulle kunna fungera som boende för studerande som inte har ordnat boende eller kommer från andra kommuner än Arvika.

Skånskan - 30 sep 16 kl. 16:40

Boende vill flytta varuintag

BARA. Boende på Biblioteksgatan i Bara har synpunkter på det nya lastintaget till Icabutiken. Lastbilar på tomgång 3-5 meter från en uteplats menar man är en sanitär olägenhet.

YLE - 15 maj 16 kl. 18:00

"Lös problemen med dyrt boende - bygg på höjden"

Bostadspriserna i Helsingforsregionen skulle kunna sjunka betydligt - eller åtminstone skulle stegringen kunna bromsas upp, säger experter som tidningen Rakennuslehti har intervjuat. Det är ingen naturlag att boendet ska vara dyrt i ett av världens mest glesbefolkade länder. Många experter anser att det inte alls är självklart att stigande bostadspriser har samband med ekonomisk tillväxt och att sjunkande priser kopplas till ekonomisk nedgång.

Skånskan - 16 okt 15 kl. 16:00

Planerar för boende vid Lindholmsvägen

SVEDALA En oenig bygg- och miljönämnd beslutade att gå vidare med en bygglovsansökan för att sätta upp paviljonger för ett flyktingboende vid Lindholmsvägen i Svedala.
Nu börjar processen med att inhämta synpunkter från Nils Fredrikssonskolan och folk som bor i de närliggande bostäderna.– Jag utesluter inte att det kan bli aktuellt att knacka dörr för att få in grannarnas synpunkter så fort som möjligt, menar bygg- och miljönämndens ordförande Sverker Nordgren (M).

Skånskan - 26 apr 16 kl. 14:00

Särskilt boende får underkänt av äldre

staffanstorp För tredje året i rad sjunker omdömena om allt från maten till möjligheten att komma utomhus för äldre på särskilt boende.
Det är framförallt Magnoliagården som sticker ut i statistiken och de röda siffrorna oroar politikerna.– Jag ser allvarligt på det och vill återkomma med en redogörelse för vad vi gör för att möta detta, säger socialnämndens ordförande, Liliana Lindström (M).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Nantes redo att ta Sala-ärendet till Fifa

Cardiff City har inte betalat några pengar till Nantes för övergången av Emiliano Sala. Nu planerar Nantes att gå till Fifa, skriver The Guardian. Nantes kräver Cardiff City på omkomne Emiliano Salas transfersumma på motsvarande cirka 180 miljoner krono.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tummen ner för kommunens vite

Handlare sålde felaktigt märkt tobak – men slipper vite..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Khalili förlänger med Hammarby: ”En ledare”

Imad Khalili stannar i Hammarby. Den 31-årige offensive mittfältaren har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2020. "Det känns fantastiskt kul.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Läckte samtal – Medhelp avslutar avtalet

Avslutar avtalet med Voice Integrate gällande bland annat teleoperatörstjänster..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Uppgifter: Nio avrättade i Egypten

Nio personer uppges ha avrättats för mordet på Egyptens riksåklagare Hisham Barakat 2015. Det är källor på ett icke-namngivet fängelse samt en advokat som säger att avrättningarna har ägt rum. Männen som ska ha avrättats hörde till den grupp på 28 perso.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Boktips till frukost gav mersmak i Vejby

Alla platser var bokade när biblioteket bjöd in till bokfrukost i Vejby..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nordqvist om tuffa fjolåret: "Jag var helt slut"

Stress, uteblivna resultat och uppbrottet med tränaren var nära att sänka den svenska golfaren..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Dömd för nätsexbrott överklagar

En 23-årig man som dömts till sex års fängelse för sexbrott mot barn via nätet har överklagat till hovrätten. I Borås tingsrätt dömdes mannen för mer än 100 brott mot ett 60-tal flickor, bland annat våldtäkt, grovt sexuellt övergrepp och grovt utnyttjan.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Sarri inte rädd för att få sparken

Storklubben Chelsea är fortsatt skakad. Som uppladdning inför torsdagens retur av 16–delsfinalen hemma mot Malmö åkte Londonklubben ur FA-cupen efter 0–2 hemma mot Manchester United. I slutet av matchen visade publiken på Stamford Bridge klart och tydli.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tour de France startar i Danmark 2021

Tour de France får en inledande etapp i Köpenhamn 2021. – Det blir Köpenhamn för första gången. Det är ett möte mellan världens största cykeltävling och världens största cykelstad, säger Tour de France-chefen Christian Prudhomme i en intervju med fransk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.