GöteborgsPosten > Lokalt

Wednesday, 20 February, 14:24

GöteborgsPosten - 11 feb 19 kl. 09:49

Anna Johansson kräver Hermanssons avgångEn intern strid har blossat upp inom Socialdemokraterna i Göteborg. Anna Johansson kräver nu att Ann-Sofie Hermansson avgår som Socialdemokraternas gruppledare, erfar GP.
– Jag kan bekräfta att det stämmer, säger Hermanssons pressekreterare Lisa Nylén..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Johansson, Hermanssons, Socialdemokraterna, Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, Socialdemokraternas, GP, Lisa Nylén

Dela artikeln

892 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anna, Johansson, kräver, Hermanssons, avgång
Skånskan - 12 jan 16 kl. 01:00

Hög tid att ge svar, Anna Johansson!

Opinion In­fra­struk­tur­mi­nis­ter Anna Johansson (S) kom till slut till Öre­sunds­re­gio­nen för att stå till svars för be­slu­tet om id-kon­trol­ler före över­far­ten till Sverige. Hon kom en vec­ka för sent, men bätt­re sent än ald­rig.
Ännu bätt­re hade det va­rit om hon ock­så hade haft någ­ra be­sked med sig.

Cornucopia - 22 jul 17 kl. 14:56

Öppet mål för SD - lägg misstroendevotum mot Anna Johansson (s)

Sverigedemokraterna har just nu alla möjligheter för straffspark på öppet mål. Allt de behöver göra är att lägga ett misstroendevotum mot infrastrukturminister Anna Johansson (s). Därmed skulle det blir tydligt för alla och envar huruvida allianspartierna stöder regeringens hantering av Transportstyrelsens läckor.

DN - 01 nov 16 kl. 18:32

Tågbranschen kritisk till infrastrukturminister Anna Johansson

Branschföreningen Tågoperatörerna som statliga SJ och LKAB står bakom och kräver att infrastrukturminister Anna Johansson drar i nödbromsen för planerna på ett nytt signalsystem för järnvägen som kan kosta skattebetalarna 30 miljarder kronor. Även Miljöpartiet instämmer i kritiken. Men Anna Johansson.

Regeringen - 12 maj 17 kl. 11:39

Anna Johansson deltar i kinesiskt toppmöte om infrastruktursatsningar

13-16 maj reser infrastrukturminister Anna Johansson till Kina. Den 14 maj deltar hon i ”Belt and Road Forum for International Cooperation” i Peking. Kina har bjudit in representanter för ett hundratal länder för att diskutera satsningar för infrastruktur som kan förbättra kommunikationsmöjligheterna mellan Asien och resten av världen.

BT - 03 okt 14 kl. 10:41

Ledare: Nu slipper Anna Johansson haveriet i Göteborg

Anna Johansson går från kommunalråd för hårt kritiserade äldrevården i Göteborg, där partiet rasade, till en förmodligen betydligt trevligare post, som infrastrukturminister. Förhoppningsvis bra för Västsverige och Borås då hon förstår våra väg- och järnvägsutmaningar väl. Och rikets andra stad förstås ska ha en stol på regeringssammanträdena.

Expressen - 19 maj 16 kl. 17:19

Anna Johansson kallar till krismöte

Infrastrukturminister Anna Johansson, S, ser allvarligt på torsdagens trafikkaos inom flyg- och tågtrafiken. Nu kallar hon till sig ansvariga myndigheter och SJ för ett möte. – Det är för att få en beskrivning av vad som har hänt och vad man gör för bedömning om åtgärder som behöver vidtas för att detta inte ska kunna inträffa i framtiden, säger Johansson..

GöteborgsPosten - 09 maj 15 kl. 07:00

Anna Johansson: Inget kan stoppa Västlänken

Infrastrukturminister Anna Johansson vill hellre blicka framåt mot nästa projekt – och få tid att fundera över varför frågan om Västlänken blivit så infekterad.– En del inslag är ju rena personangrepp, säger hon..

DN - 15 nov 16 kl. 17:31

Anna Johansson kallas till trafikutskottet

Riksdagens trafikutskott har beslutat att kalla till sig infrastrukturminister Anna Johansson (S). Moderaterna, det största oppositionspartiet, kräver bland annat att hon ger besked om varför en utredning om järnvägens framtid lagts i byrålådan och varför regeringen trots hård branschkritik vill bygga.

DN - 26 jul 17 kl. 10:18

V: Kräver att Anna Johansson avgår

På onsdagseftermiddagen twittrar Jonas Sjöstedt (V) att han vill att Anna Johansson ska avgå som infrastrukturminister. .

Kristianstadsbladet - 10 okt 17 kl. 17:44

Johansson tar över flicklandslag

Anders Johansson tar över svenska F18- och F19-landslagen i fotboll. Johansson, som har erfarenhet på både dam- och herrsidan i bland annat Djurgården, tillträder i sin nya landslagsroll vid årsskiftet.(TT).

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

De uppmanar till civilkurage och polisanmälningar

Om en skolkompis blir utsatt för hot, våld eller kränkningar bör andra elever kliva in och sätta stopp. Det anser niondeklassarna Gustav, Hilda och Alice på Lindåsskolan i Göteborg.
– Man har mer respekt för eleverna än lärarna.

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Dement man försvann under tisdagen

Under tisdagseftermiddagen försvann en dement man från ett omsorgshem i Gråbo. Polisen har letat med både helikopter och hund, men vill också ha tips från allmänheten.
– Ju längre tiden går desto värre är det för honom och för letandet, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Strömmen tillbaka i Göteborg

655 hushåll i Hjuvik i Torslanda var under tid på tisdagskvällen utan ström. Anledning var ett kabelbrott..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Dement man försvunnen i flera timmar

En dement man har försvunnit från ett omsorgshem i Gråbo under tisdagseftermiddagen. Polisen letar under kvällen med både helikopter och hund..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

600 utan ström i Göteborg

655 hushåll i Hjuvik i Torslanda är för närvarande utan ström.
– Vi håller på och felsöker, säger Jennie Winbo på Göteborg energis presstjänst..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Kvinna påkörd av bil – förd till sjukhus

En olycka har skett på länsväg 190 i Hjällbo. En kvinna i 25-årsåldern har blivit påkörd av en personbil och blöder från huvudet. Hon ska vara vaken men har förts till sjukhus..

GöteborgsPosten - 20 timmar sedan

Hon tröttnade på stressade kunder – införde mobilförbud

Helene Rundberg stördes i arbetet och kunderna blev på dåligt humör. Då införde hon mobilförbud för att skapa lugn och ro.
– Mina kunder tycker det är jättehärligt, de uppskattar det mer och mer för de är trötta på mobilerna, säger Helene Rundberg, frisör och ägare av salong Loccomo..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Två bilar i krock – vägen avstängd

Två personbilar har krockat på Artillerigatan i Gamlestaden. Alla i bilarna ska vara ute ur fordonen, men räddningstjänsten stänger av vägen i båda riktningar..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

De vill sätta fokus på jämställdhet under jubileet

Om två år är det jubileum både för Göteborg och kvinnlig rösträtt. Det innebär ett perfekt tillfälle att arrangera landets största jämställdhetskonferens, menar de rödgrönrosa partierna..

GöteborgsPosten - Igår: 07:20

Nytt företag startat: Maof Design In Varberg AB

Enligt företagets egen beskrivning av verksamheten ska de "Produktutveckling och design inom skor och teknisk audioutrustning.".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.