SVT > Inrikes

Wednesday, 20 February, 15:17

SVT - 11 feb 19 kl. 08:27

Snart kan AI hjälpa polisen att hitta brottslingarEfter flera års utvärdering kan polisen snart börja använda ansiktsigenkänningsteknik för att hitta misstänkta brottslingar. Enligt ett dokument som SVT Nyheter tagit del av har Nationellt forensiskt centrum, NFC, planerat ett inköp av tekniken. Det enda som återstår är svar ifrån en rättsanalys..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
AI, SVT Nyheter, Nationellt, NFC

Dela artikeln

392 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kan AI hjälpa, polisenatt , hitta, brottslingar
IDG - 01 jun 17 kl. 06:00

AI ska hjälpa polisen hitta brottslingar på stan


Inom två år kan verktyg för ansiktsigenkänning vara på plats hos polisen. Men då måste tekniken finslipas och regelverken vara på plats..

Computer Sweden - 01 jun 17 kl. 06:00

AI ska hjälpa polisen hitta brottslingar på stan


Inom två år kan verktyg för ansiktsigenkänning vara på plats hos polisen. Men då måste tekniken finslipas och regelverken vara på plats..

DN - 11 okt 16 kl. 18:29

Ny teknik ska hjälpa polisen hitta misstänkta i folkmassor

Svensk polis är i startgroparna med digital teknik som automatiskt identifierar ansikten i databaser och folkmassor. De första skarpa testerna ska dra i gång under året. I USA har den redan fångat brottslingar.

Nyteknik - 10 aug 16 kl. 11:13

Algoritm hjälper polisen hitta brottslingar

Polisen i Australien tar hjälp av en algoritm som kan hitta efterlysta personer som avbildas i låg kvalitet av övervakningskameror..

Polisen - 11 nov 14 kl. 14:47

Du kan hjälpa Polisen – flyer till allmänheten

Sedan en månad tillbaka driver Polisen i Malmö ett projekt i syfte att få in fler vittnesuppgifter vid allvarliga brott. Vid brottsplatser ska Polisen dela ut en flyer som heter ”Du kan hjälpa Polisen” med förhoppningen att fler vittnen ska träda fram..

Polisen - 11 nov 14 kl. 14:47

Du kan hjälpa Polisen – flyer till allmänheten

Sedan en månad tillbaka driver Polisen i Malmö ett projekt i syfte att få in fler vittnesuppgifter vid allvarliga brott. Vid brottsplatser ska Polisen dela ut en flyer som heter ”Du kan hjälpa Polisen” med förhoppningen att fler vittnen ska träda fram..

IDG - 30 nov 13 kl. 10:05

Kan iPhone hjälpa mig hitta bilen?

Finns det någon app till iPhone som kan hjälpa mig hitta tillbaka till en viss plats, till exempel där jag parkerade bilen?.

Sydsvenskan - 01 dec 16 kl. 21:00

Forskare: Malmö stad kan vägra hjälpa polisen hitta asylsökande familjer som ska utvisas

”Det finns en uppenbar konflikt mellan barns rättigheter och statsmaktens intresse.”.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 15:00

Hundägare ges möjlighet att hjälpa polisen

STAFFANSTORP Staffanstorps hundägare, liksom tidigare Lommas, bjuds snart in att hjälpa polisen i kampen mot inbrott.I november håller Staffanstorps kommunpolis Christer Stålhandske ett informationsmöte dit intresserade bjuds in. – Den som har hund är ute och promenerar i alla väder, alla dagar och kvällar.

Barometern - 15 okt 13 kl. 21:56

Tele2 ville ha halv miljon för att hjälpa polisen i mordutredning

Det skiljer väldigt mycket i vad teleoperatörerna tar betalt när de ska hjälpa polisen.
I särklass dyrast är Tele2.
Företaget ska nu se över sin prissättning.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

UD:s protest mot Ungern: ”Måste kunna diskutera utan att gå till personangrepp”

Den ungerska ambassaden i Stockholm tog i dag emot Sveriges protest mot det språkbruk som Ungerns vice premiärminister Zsolt Semjen använde om den svenska socialförsäkringsministern Annika Strandhäll i ungersk tv häromdagen. Semjen kallade Strandhäll för ”en stackars sjuk varelse”..

SVT - 3 timmar sedan

Swedbanks svar till upprörda kunder: ”Vi har inget att dölja, se programmet”

I SVT:s granskning framkommer att Swedbank kan ha använts för systematisk penningtvätt i flera år. Flera personer har på sociala medier kommenterat avslöjandet och Swedbank har också valt att svara på kommentarer via Twitter: ”Om du inte redan sett programmet uppmanar vi dig att göra det.”.

SVT - 3 timmar sedan

Nu väntas våren på flera håll i landet

Våren är i antågande på flera håll i landet till helgen. Plusgrader i nästan hela landet väntas och den meteorologiska våren tros komma i södra delarna av landet på fredag..

SVT - 6 timmar sedan

Swedbanks aktie rasar på börsen

När Stockholsmbörsen öppnade klockan 09.00 på morgonen stod det klart att aktien faller 5,6 procent. Raset kommer efter SVT:s avslöjande om misstänkt penningtvätt..

SVT - 6 timmar sedan

Ställ dina frågor om den misstänkta penningtvätten i Swedbank

Swedbank kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt under närmare ett decennium. Totalt har minst 40 miljarder kronor slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Det visar en granskning som Uppdrag granskning och SVT Nyheter har gjort.

SVT - 10 timmar sedan

20 februari: Nattens nyheter

SVT - 10 timmar sedan

Brevhotande man hade krut på diskbänken – Säpo reagerade inte

Mannen hade hotat nästan hela regeringen. I bostaden fanns krut och hotfulla lappar om att döda och bomba, men Säpo reagerade inte på detta när de gjorde en husrannsakan då 43-åringen misstänktes för olaga hot. 43-åringen fri i nästan ett halvår.

SVT - 16 timmar sedan

Statsvetare: ”Det är allvarligt och mycket olämpligt”

Att som EU-parlamentariker ta välavlönade sidouppdrag i privata bolagsstyrelser är både allvarligt och olämplig. Det menar Marja Lemne, lektor i statsvetenskap, som nu reagerar på SVT:s granskning. – Jag personligen tycker man skall vara väldigt aktsam med sådana här saker, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 16 timmar sedan

AF-chefen kallas till riksdagen – måste förklara robothaveriet

Arbetsförmedlingens generaldirektör kallas till riksdagens arbetsmarknadsutskott för att förklara det it-haveri som kan ha orsakat upp till 70 000 felbeslut..

SVT - 17 timmar sedan

Ny granskning: Få anmäler kränkningar av förskolebarn

Trots krav i lagen är det ovanligt att förskolor anmäler när barn kränks av personalen. Enligt en ny granskning kan mörkertalet vara stort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.