DN > Inrikes

Wednesday, 20 February, 14:54

DN - 11 feb 19 kl. 08:03

Emoji för mens lanseras – men vinnande bidrag ratadesI vad som ses som en stor seger för aktivister och hälsovårdsarbetare ska mens nu få en egen emoji. Typ. Den framröstade symbolen godkändes inte, så istället har man fått dela på den röda droppe som även ska symbolisera bloddonation..
Läs mer på DN

Dela artikeln

469 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Emojiför , mens, lanserasmen , vinnande, bidrag, ratades
SR - 14 jun 17 kl. 11:26

Vinnare utsedd i tävling om emoji för mens

Plan International UK:s tävling om en emoji för mens är avslutad och en vinnare utsedd..

SVT - 08 jun 17 kl. 13:09

Mens kan få egen emoji

En stor kampanj pågår just nu för att lansera en mensemoji. Och enligt Rebecka Hallencreutz, en av grundarna till organisationen Mensen, är det dags att mens synliggörs i media. – Det är ett gammalt tabu som funnits väldigt länge, säger hon till Kulturnytt..

YLE - 15 okt 16 kl. 09:00

Sandra Eriksson: Mens ska inte ses som en bortförklaring

En ny studie visar att din idrottsprestation varierar under menscykeln. Friidrottaren Sandra Eriksson berättar att hon hade mens både på EM och OS i somras, men om det påverkade henne vet hon inte. Friidrottaren Sandra Eriksson berättar att hon hade mens både på EM och OS i somras, och att båda tävlingarna gick jättedåligt.

SVT Debatt - 04 mar 14 kl. 12:18

Dags att krossa tabun om mens

MENS Menstruation är inte en privat, personlig angelägenhet utan en hälso- och utbildningsfråga för samhället i stort. Det är dags att vi synliggör och börjar prata om blodet.  I lördags var det vernissage för Period Pieces  i Göteborg.

Dagensanalys.se - 15 mar 16 kl. 17:13

Pratar ditt varumärke Emoji-språket?

När Oxford English Dictionary i november förra året meddelade att de utsett ”Tears of Joy”-emojisarna till ”årets ord” svarade världen med förvåning (annars även känt som ”gubbe med öppen mun”-emoji) och med glädje (ja… alltså ”Tears of Joy ” emojisarna). Kan ett litet gult ansikte med tårar av glädje som rullar nedför kinderna verkligen betraktas som inte bara ett ord, utan det ord som bäst sammanfattar kommunikation år 2015? Enligt en av världens äldsta och mest inflytelserika ordböcker går det alldeles utmärkt: ”Emojis har kommit att förkroppsliga en central aspekt av att leva i en digital värld som där det visuella blivit en viktig drivkraft, en digital värld som är känslomässigt uttrycksfull, och närmast besatt av omedelbarhet”, säg

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Varför får inte jag och min kille en emoji som passar oss?Krönika

Okej ingen har missat att det har kommit 300 nya emojis och för en emoji-älskare som mig så var det rena rama julafton i onsdags. Tills jag upptäckte att det inte finns några emoji-par, emoji-vänner eller emoji-familjer med olika etnisk ursprung. Wtf?!?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Två män arresterade efter emoji-hot

Två män har gripits i South Carolina, misstänkta för att ha hotat en annan man via Facebook, skriver Digital Trends. Men det är inte vilka hot som helst. Inga ord har nämligen yttrats, utan bara emojis.

Sydsvenskan - 29 okt 15 kl. 04:00

Ständigt närvarande Pierre Mens förtjänar priset

Vad vore en MFF-match utan den ständigt närvarande fotografen, Pierre Mens? Han har med sin kamera fångat mycket av Malmös själ! En stad som genomgått och genomgår stora omvälvningar, men stått pall för omvärldens nya krav.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 07:00

Liv, kärlek, död och mens

Foto: Scanpix
Att ägna sitt Sommar-prat åt mens, kan det va nåt? Ja, konstaterar kulturskribent Felicia Stenroth, det är mer politiskt och tabu än vad det borde vara. Grattis, ni har just börjat läsa del 6 i kultursidans serie om Årets elva.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 sjuka sätt kvinnor världen över tvingas hantera sin mens på

1. Tillverkar mensskydd av madrasser, löv och kvistar.I många länder tvingas kvinnor skära ut bitar av madrasser eller använda kvistar och löv som mensskydd, vilket naturligtvis ofta skapar infektioner.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Förlust för AIK – men mycket bättre än året före

Det allsvenska mästarlaget AIK Fotboll gjorde en förlust före skatt på 4,2 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2018 jämfört med minus 13,6 miljoner kronor under samma period föregående år..

DN - 30 minuter sedan

De största svenska medaljhoppen på skid-VM

VM inleds med sprint där de svenska damerna dominerat i vinter. I samtliga damlopp finns blågula medaljaspiranter, även om en viss norska är storfavorit. På herrsidan är pallchanserna inte lika stora..

DN - 45 minuter sedan

Spelbolag annonserar mest på svartlistade sajter

Medlemsföretaget Sveriges annonsörer har uppdaterat sin ”svarta lista” med sajter som de anser att seriösa annonsörer bör undvika.  Enligt deras kartläggning är det främst spelbolag som annonserar på de illegala sajterna. .

DN - 1 timme sedan

UD satte ner foten efter ungerskt påhopp på Strandhäll

Mötet på Utrikesdepartementet med den ungerska ambassadören ägde rum under onsdagsförmiddagen.  – Sverige framförde sin ståndpunkt att man ska kunna föra en politisk diskusson utan att gå till personangrepp, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på UD. .

DN - 1 timme sedan

Greta Thunberg klimatdemonstrerar i Bryssel och Paris

BRYSSEL. Klimataktivisten Greta Thunberg, 16, ansluter sig till belgiska skolelevers manifestationer på torsdag. Därefter fortsätter hon söderut och demonstrerar med franska elever i Paris på fredag..

DN - 2 timmar sedan

EU:s Juncker slår tillbaka mot Orbáns smutskastning

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker är måltavla för en ny, statssponsrad kampanj i Ungern. Men nu slår Juncker tillbaka – och kräver att premiärminister Viktor Orbán utesluts ur det europeiska parti där de båda är medlemmar..

DN - 4 timmar sedan

Putin lovar ”bättre tillvaro” i Ryssland i år

De överfulla ryska soptipparna. Venezuelakrisen. Och ett löfte om snabbt förbättrade levnadsvillkor för pressade landmän.

DN - 5 timmar sedan

Godisfri månad ska ge formstark Halfvarsson medalj

En formstark Calle Halfvarsson hoppas överraska redan i VM:s inledande sprint. Uppladdningen har inneburit hård disciplin, orkestrerad av den tidigare landslagsstjärnan Johan Olsson. – Jag har inte ätit en godisbit på mer än en månad, säger Halfvarsson..

DN - 5 timmar sedan

Taxichaufför rånad – fick bilen sönderslagen

Polisen uppger på sin hemsida att en taxichaufför rånades av flera personer tidigt på onsdagsmorgonen i Råsunda. Enligt chauffören slog gärningsmännen också sönder taxin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.