Nyteknik > Teknik

Wednesday, 20 February, 14:12

Nyteknik - 11 feb 19 kl. 07:05

Klimatet större hot än terrorism och cyberattackerKlimatförändringar ses globalt som det största säkerhetshotet, följt av terrorism och cyberattacker, enligt en undersökning utförd av den amerikanska oberoende tankesmedjan Pew Research Center..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Pew Research Center

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatetstörre , hot, än, terrorismoch , cyberattacker
Computer Sweden - 02 mar 12 kl. 12:14

FBI: It-attacker större hot än terrorism

FBI fokuserar mer på it-hot och mindre på terrorism. Deras fokus är bland annat på hacktivister och organiserade it-brott från andra länder än USA. Detta rapporterade AP i torsdags..

DN - 23 jan 18 kl. 10:06

Brittiska arméchefen: Rysslands cyberkrig större hot än terrorism

Terrorism är inte längre det största hotet mot västvärlden, enligt den brittiska arméchefen Nick Carter. I stället pekar han ut Rysslands hybridkrigföring med cyberattacker och falska nyheter som det främsta problemet – och uppmanar till sanktioner mot landet..

BT - 26 dec 14 kl. 16:22

Rysk doktrin pekar ut Nato som hot

Rysslands president Vladimir Putin har skrivit under en uppdaterad version av Rysslands militära doktrin, i vilken Natos expansion pekas ut som ett säkerhetshot. Natos upprustning samt närmandet av militäralliansens infrastruktur mot ryska gränser beskrivs som några av de externa nyckelhoten.Doktrinen publicerades på Kremls hemsida på fredagen och pekar även ut etablerandet av strategiska robotsystem som hotar att äventyra global stabilitet som ett externt hot.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 00:03

Ett hot att tala om

På tioårsdagen av terrorattackerna mot USA riktades ett terrorhot mot Göteborg. Det manar till fortsatt diskussion om hur hotet från terrorn ska mötas.
Väldiga, konstgjorda vattenfall med namn på alla offren.

SvD - 20 maj 15 kl. 20:35

Obama: Klimatet hot mot USA:s säkerhet

Svensk-amerikanskt avtal i Arktis..

SR - 10 timmar sedan

Säpo: "Minskat risken att miljoner använts till terrorism"

Flera myndigheter har de senaste åren intensifierat arbetet mot terrorfinansiering. I en intervju med Ekot säger Anders Kassman, avdelningschef hos Säkerhetspolisen, att man de senaste åren minskat risken att miljoner kronor kunnat gå till att stödja terrorism. Det har ofta skett genom att personer dömts för andra brott..

PI - 19 apr 11 kl. 15:27

TT vinklar Europols rapport om terrorism ? övrig media sväljer villigt betet

TERRORISM Idag presenterade Europol sin sammanställning av terrordåd och terrorhot i rapporten EU Terrorism Situation And Trend Report. Av den framkommer en rad intressanta uppgifter, däribland att det överväldigande antalet hot mot EU som union eller enskilda medlemsstater mottager härstammar från islamister [sid. 10].

YLE - 07 jan 16 kl. 05:03

Han lär ingenjörerna om terrorism

Hur farlig är terrorismen, hur utvecklas den? Måste vi vara rädda för nya attentat? Kan vi skydda oss, och har vi råd?

Supermiljöbloggen - 05 maj 17 kl. 17:21

Klimatförändringar bidrar till terrorism

Den globala terrorismen gynnas av förändringar i klimatet, visar färsk rapport. På uppdrag av det tyska utrikesdepartementet har tankesmedjan Adelphi undersökt hur terrorism och organiserad brottslighet kan kopplas till den globala uppvärmningen, skriver The Guardian. Resultaten visar på flera sätt hur klimatförändringarna blir en grogrund för extremismen.

Expressen - 11 feb 19 kl. 11:55

Ny studie: Större oro för klimatet än för terrorism

Oron över klimatet ökar snabbt.I flera länder ser invånarna klimatförändringarna som det största globala säkerhetshotet – framför terrorism och cyberattacker, visar en ny studie.Även USA:s makt och inflytande har börjat oroa allt mer..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 minuter sedan

Pinterest stoppar anti-vaccinpropaganda

Amerikanska bildappen Pinterest blockerar sökresultat på temat vaccin, rapporterar Wall Street Journal..

Nyteknik - 1 timme sedan

Microsoft: Tankekedjor hackade av Ryssland

Flera demokratiorganisationer och tankekedjor i Europa har blivit hackade, uppger datajätten Microsoft..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Här är allt vi vet om 1177-skandalen

Miljontals känsliga patientsamtal har legat öppna på internet i fem år. Nu har Datainspektionen inlett en granskning av it-haveriet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Lär dig av fem vanliga investeringsmissar

Vi har ständig tillgång till information om aktiemarknaden och dess möjligheter. Men utbudet av fakta kan göra det svårare att hålla fokus. Läs om några vanliga misstag som faktiskt går att undvika..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Volvo har levererat första eldrivna lastbilen

Efter nio år med elbussar i drift lanserar Volvo sin första ellastbil. Och nu har de första två exemplaren rullat ut till kunder. Med det största batteriet är räckvidden upp till 30 mil..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svenska Kickstarter-succén Sweam kraschade på mållinjen

Startupen Sweam tog in 600 000 kronor för att bygga en smart projektor. Men efter månader av tystnad står det nu klart att projektet läggs ned..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Busspendlare kan snart åka förarfritt

Scania och Nobina inleder nästa år ett försök med självkörande bussar..

Nyteknik - 4 timmar sedan

BP: Ett plastförbud kan få negativa konsekvenser

Oljejättens prognos är att förnybar energi kommer dominera år 2040. Men BP varnar för att ett plastförbud kan ge negativa miljöeffekter..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Lockheed Martin vill snuva Saab på mångmiljardkontrakt

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin tar upp kampen med bland annat Saab om ett mångmiljardkontrakt med Indiens flygvapen..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nissan återanvänder gamla Leaf-batterier i campingvagn

Vad gör man med de avlagda batterierna från 350 000 stycken Nissan Leaf? Biltillverkarens svar är en campingvagn som hjälper sig att vara uppkopplad i naturen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.