Nyteknik > Teknik

Wednesday, 20 February, 15:22

Nyteknik - 11 feb 19 kl. 06:50

Darpa utvecklar system som ska göra självkörande bilar olurbaraAutonoma bilar beskrivs som en mobilitetslösare – och ett potentiellt säkerhetshot. Nu har amerikanska försvarsmyndigheten Darpa utannonserat att de ska utveckla ett system som gör att man inte kan hacka och lura självkörande bilar.
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Darpa

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Darpa, utvecklar, systemsom ska , göra, självkörande, bilar, olurbara
IDG - 08 aug 14 kl. 14:42

13-åring utvecklar system för att stoppa nätmobbare


Trisha Prabhu är en av finalisterna i Google Science Fair. Läs varför här..

IDG - 13 jun 17 kl. 15:19

Tim Cook bekräftar: Apple utvecklar system för självkörande bilar


Apple har mycket riktigt ett projekt för självkörande bilar igång. Apples vd Tim Cook bekräftar projektets existens, och kallar det för ”alla ai-projekts moder.”.

Dagensanalys.se - 11 jul 17 kl. 10:56

USA utvecklar digitalt gränssnitt till hjärnan

Darpa, amerikanska försvarsdepartementets forskningsgren, meddelade i måndags att de kommer att satsa motsvarande en halv miljard svenska kronor på att utveckla ett digitala gränssnitt för den mänskliga hjärnan. Målet med satsningen är att utveckla ”an implantable system able to provide precision communication between the brain and the digital world”, enligt en pressrelease från Darpa. De fem samarbetspartners som kommer att få ta del av resurserna är Brown University, Columbia University, The Seeing and Hearing Foundation, John B Pierce-laboratoriet samt University of California.

Sydsvenskan - 18 jan 12 kl. 00:03

"Studentexamen utvecklar eleverna"

Ett system med en extern granskning av studenternas slutprov är i alla avseenden överlägset det svenska systemet. Det menar Sam Olofsson, lärare vid Malmö Borgarskola.
I ett debattinlägg i Sydsvenskan (Aktuella frågor 10 .

Dagensanalys.se - 21 jan 19 kl. 12:18

Framtidens AI-system har människan i centrum

Ett nytt nätverk som förenar AI med samhällsvetenskap och humaniora har bildats vid Örebro universitet. – Artificiell intelligens kan hjälpa oss att skapa en bättre värld, men vi måste bli bättre på att designa AI med människan och hållbarhet i centrum, säger Luis de Miranda, en av forskarna bakom det nybildade nätverket. Utgångspunkten för nätverket CREA som Luis de Miranda har startat tillsammans med Alessandro Saffiotti, professor i datavetenskap, är relationen mellan människan och AI-system.

IDG - 12 feb 13 kl. 15:05

Darpa investerar stort i Big Data

Organisationen Darpa?s kanske mest kända investering är protokollet som driver Internet tcp/ip. Nu investerar de miljoner i programspråket Python..

IDG - 28 apr 15 kl. 11:41

Det här är riktigt läskigt: Darpa visar upp en målsökande gevärskula


Vapenforskningen har tagit ytterligare ett steg. Darpa har nu tagit fram en kula som kan följa efter en rörlig måltavla..

IDG - 05 jun 15 kl. 15:18

Här är robotarna som tävlar i Darpa Challenge - vilka klarar mardrömshindret?


I helgen arrangeras den prestigefyllda robottävlingen Darpa Robotics Challenge i USA. 25 androider från världens alla hörn ska kämpa om förstapriset på två miljoner dollar..

IDG - 20 mar 17 kl. 12:45

Darpa-projekt kan betyda slutet för Turing-erans datorer


Datorer ska inte bara vara avancerade maskiner för olika beräkningar. De ska lära sig precis på samma sätt som människor tycker Darpa som startat nytt projekt..

Dagensanalys.se - 24 aug 17 kl. 16:28

Salesforce uppdaterar och utvecklar sina system

Trots att det varit sommar har Salesforce jobbat på ordentligt. De har passat på att uppdatera hela sitt Service Cloud, och har samtidigt lanserat Einstein Vision för Social Studio. Det hela innebär enklare och bättre funktionalitet såväl för dig som redan har, som för dig som överväger att skaffa Salesforce.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Pinterest stoppar anti-vaccinpropaganda

Amerikanska bildappen Pinterest blockerar sökresultat på temat vaccin, rapporterar Wall Street Journal..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Microsoft: Tankekedjor hackade av Ryssland

Flera demokratiorganisationer och tankekedjor i Europa har blivit hackade, uppger datajätten Microsoft..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Här är allt vi vet om 1177-skandalen

Miljontals känsliga patientsamtal har legat öppna på internet i fem år. Nu har Datainspektionen inlett en granskning av it-haveriet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Lär dig av fem vanliga investeringsmissar

Vi har ständig tillgång till information om aktiemarknaden och dess möjligheter. Men utbudet av fakta kan göra det svårare att hålla fokus. Läs om några vanliga misstag som faktiskt går att undvika..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo har levererat första eldrivna lastbilen

Efter nio år med elbussar i drift lanserar Volvo sin första ellastbil. Och nu har de första två exemplaren rullat ut till kunder. Med det största batteriet är räckvidden upp till 30 mil..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Svenska Kickstarter-succén Sweam kraschade på mållinjen

Startupen Sweam tog in 600 000 kronor för att bygga en smart projektor. Men efter månader av tystnad står det nu klart att projektet läggs ned..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Busspendlare kan snart åka förarfritt

Scania och Nobina inleder nästa år ett försök med självkörande bussar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

BP: Ett plastförbud kan få negativa konsekvenser

Oljejättens prognos är att förnybar energi kommer dominera år 2040. Men BP varnar för att ett plastförbud kan ge negativa miljöeffekter..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Lockheed Martin vill snuva Saab på mångmiljardkontrakt

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin tar upp kampen med bland annat Saab om ett mångmiljardkontrakt med Indiens flygvapen..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nissan återanvänder gamla Leaf-batterier i campingvagn

Vad gör man med de avlagda batterierna från 350 000 stycken Nissan Leaf? Biltillverkarens svar är en campingvagn som hjälper sig att vara uppkopplad i naturen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.